Op zoek naar een bijzonder hamburger recept? Ga voor deze Griekse schapenburgers.

Griekse L’amburgers

Een tijdje terug ontving ik een pakket met vlees van Spiedini. In dat pakket zaten hamburgers van schapenvlees. Ze noemden de burger ‘L’amburgers’. Omdat ik niet echt wist wat ik van deze hamburgers moest verwachten heb ik ze de eerste keer gewoon gegrild om de smaak te ervaren. Daarna ben ik er voor gaan zitten en tot deze Griekse L’amburgers gekomen. Heerlijke schapenburgers, met feta, rucola, rode ui en een heerlijk sausje op basis van yoghurt. Een heerlijk frisse burger, die je zeker eens moet proberen!

Op zoek naar een burger recept? Maar wil je iets anders dan anders? Ga voor deze Griekse L'amburgers!
Op zoek naar een burger recept? Maar wil je iets anders dan anders? Ga voor deze Griekse L'amburgers!

Hoofdgerecht/Lunch

4 personen

40 minuten

Ingrediënten

– 4 Hamburger Broodjes
– 4 Spiedini L’amburgers
– 4 handjes Rucola
– 200 gram Feta
– 1 Rode Ui
– 6 eetlepels Yoghurt
– 1 teentje Knoflook
– 2 eetlepels Gedroogde Dille
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Haal de l’amburgers uit de koeling en laat ze een beetje op kamertemperatuur komen. Ontdoe de rode ui van zijn schil en snijd hem in dunne ringen.

Neem nu een kommetje en doe daar de yoghurt in. Hak het teentje knoflook goed fijn en voeg toe aan de yoghurt. Voeg ook de gedroogde dille en wat zwarte peper toe en roer alles door elkaar.

Is de BBQ op temperatuur? Bestrooi dan de burgers rondom met versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Leg de burgers daarna op de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Gril de burgers nu 4 minuten. Keer de burgers vervolgens om en brokkel er de feta overheen. Sluit de BBQ weer met de deksel en gril de burgers nog eens 4 minuten.

Snijd ondertussen je broodjes open, zodat je deze kort op het rooster kunt grillen als je de burgers er af haalt.

Zijn de burgers gaar en heb je de broodjes kort geroosterd? Dan is het tijd om burgers te bouwen! Neem hiervoor de onderkanten van de broodjes en beleg deze met de rucola. Hierop gaan vervolgens wat uienringen, gevolgd door de burgers met feta. Daar weer bovenop gaat een goede lepel van de yoghurt saus, waarna je de burgers af maakt met de bovenkanten van de broodjes. Serveer de Griekse L’amburgers direct. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.