gerookte kippenpoten uitgelicht

Gerookte Kippenpoten

Tijd voor Classic BBQ met kippenpoten van de BBQ! Kippenpoten zijn hier al zo vaak op de BBQ gegaan, maar onlangs vroeg ik me af waarom ik er dan geen recept voor online had. De bereiding is dan wel niet zo ingewikkeld, maar deze kippenpoten moet je toch echt eens proberen! Rustig gerookt met appelhout, lichtjes afgelakt en perfect sappig! En een goed alternatief voor een hele kip, omdat je niet het risico hebt van droge kipfilets. Kortom, een klassieker die je zo nu en dan gewoon op de BBQ […]

pulled chicken dutch oven uitgelicht

Pulled Chicken uit de Dutch Oven

Pulled Chicken behoort voor mij ook wel tot de classics die op menig BBQ feestje van de BBQ komt. Gemakkelijk in een grote hoeveelheid te maken, makkelijk voor te bereiden en heerlijk op een broodje te serveren. Of als topping op je nacho’s, voor pulled chicken kroketten of voor een vulling van je taco’s. Dit keer bereidde ik de pulled chicken in de Dutch Oven, waarbij je misschien nog wel meer pulled chicken kunt bereiden dan wanneer je de kippendijen enkel rookt op de BBQ. In dit recept overigens geen […]

balinese kip uitgelicht

Balinese Kip

Kip op de BBQ gaat nooit vervelen, want je kunt er alle kanten mee op. Je kunt spiesen maken, kippendijen garen, een hele kip aan het spit rijgen, een kip op blik maken of, zoals in dit recept, een gevlinderde kip bereiden op je BBQ. En dan hebben we het nog niet gehad over de grote diversiteit aan smaken die je kip mee kunt geven. Zo zijn er eindeloos veel mogelijkheden met kip. Ik ging dit keer op de Balinese toer, met een gevlinderde Balinese kip van de BBQ. Smaakte […]

grilled chicken quesadillas uitgelicht

Grilled Chicken Quesadillas

Een quesadilla kan altijd. Als lunch, als voorgerecht om te delen en als je ze een beetje goed vult kunnen ze zelfs als hoofdgerecht. Al eerder bereidde ik eens quesadillas in een klemrooster, maar dit keer ging ik voor een variant op de bakplaat. Eerst de kip even grillen, dan de groenten op de bakplaat om tenslotte ook de quesadillas op de bakplaat te bakken. Met een heerlijk resulaat!  

smokey chicken borrelbrood uitgelicht

Smokey Chicken Borrelbrood

Borrelen en BBQ’en gaat perfect samen. Je kunt tenslotte allerlei borrelhapjes bereiden op je BBQ. Dit keer ging ik voor een heerlijk smokey chicken borrelbrood van de BBQ. Hierbij rook je eerst kippendijen op de BBQ, die vervolgens als pulled chicken weer onderdeel zijn van een borrelbrood met heel veel kaas, wat rode ui en je favoriete BBQ saus. Nog even op de BBQ, in stukken snijden en laat de plank maar rondgaan. Die gaat namelijk gegarandeerd in 5 minuten leeg, met waarschijnlijk de vraag of je er niet nog […]

aziatische kroepoek bites uitgelicht

Aziatische Kroepoek Bites

Alweer een paar jaar terug deelde ik het recept voor de Mexicaanse Nacho Hapjes met je. Een leuk gerechtje om te serveren als er een hele groep komt borrelen. Ik was dus weer op zoek naar zo’n hapje en ging dit keer op de Aziatische toer met deze Aziatische Kroepoek Bites. Kippendijen in saté marinade, in plakjes geserveerd op cassave met atjar, pindasaus en geroosterde pinda’s. Een perfect hapje om mee rond te gaan, maar ook leuk als hapje vooraf bij een etentje met een grote groep.  

griekse kip aan het spit uitgelicht

Griekse Kip aan het Spit

Ik haalde de rotisserie weer eens uit de kast om er een kippetje aan te rijgen. Want als het om de bereiding van hele kippen gaat is aan het spit toch wel mijn favoriet. Dit keer ging ik voor een kip met een Grieks tintje. Na bereiding sneed ik de kip in stukken en serveerde het vlees met versgebakken pitabroodjes van de pizzasteen, een Griekse salade en natuurlijk huisgemaakte Tzatziki! Dat ging er meer dan prima in kan ik je vertellen!

chicken al pastor uitgelicht

Chicken al Pastor

Het werd wel weer tijd voor een leuk recept met de rotisserie! Eerder maakte ik al eens taco’s al pastor met buikspek en dit keer ging ik voor een variant met kippendijen. Chicken al Pastor dus! Weer eens iets anders met kippendijen en erg lekker! Al moet je wel liefhebber zijn van warme ananas. Pizza Hawaï haters kunnen dit recept wellicht dus ook niet waarderen. Heb je geen rostisserie? Zet hem dan bovenaan je verlanglijst, want je kunt er erg leuke gerechten mee maken!  

lemon pepper chickenwings uitgelicht

Lemon Pepper Chicken Wings

Een tijdje terug kwam er een bus je Lemon Pepper Rub binnen en die associeerde ik vooral met zalm en andere vis. Nu ben ik er achter gekomen dat deze rub ook heerlijk combineert met kippenvleugels. De rub is fris, maar ook lekker peperig en creëert een heerlijk korstje op je kippenvleugeltjes. Aanrader om de volgende keer eens te proberen dus!  

cheesy chicken tacos uitgelicht

Cheesy Chicken Taco’s

Waar ik bij het bereiden van taco’s altijd kies voor zachte taco’s in plaats van die krokante gevallen komen ze vandaag beide aan bod. Ik kies meestal voor de zachte variant omdat de harde taco schelpen nogal vaak breken bij het eten, waarna het eten er niet makkelijker op wordt. Bij deze cheesy chicken taco’s gebruik ik echter beide, voor een mooie combinatie van krokant en het makkelijkere eten. De taco schelpen gaan gevuld nog even op de BBQ en krijgen vervolgens nog een jasje van gordita en guacamole. Perfecte […]

aziatische kipburgers ingelegde rode kool uitgelicht

Aziatische Kipburgers met Ingelegde Rode Kool

Hoewel het grootste deel van de burgers hier op mijn site met rundergehakt worden gemaakt ben ik ook wel fan van een goede kipburger. Dit keer ging ik voor heerlijke Aziatische kipburgers, met sriracha mayonaise en ingelegde rode kool. Deze burger heeft een heerlijke mix van pittig en friszuur, met daartussen een sappige burger van kipgehakt. Wat mij betreft echt een aanrader om het weekend mee te starten!  

pulled chicken tacos uitgelicht

Pulled Chicken Taco’s

BBQ en taco’s gaan hand in hand. Ik heb dan ook al wel wat taco recepten online staan. Maar daar kan er uiteraard nog wel eentje bij! Dit keer heerlijke pulled chicken taco’s, met cheddar, pico de gallo, avocado en zure room. Weinig geks en geen uren bezig, maar wel heerlijk eten. Aanradertje dus!