Compleet Tapas Menu

Hoewel er inmiddels steeds meer landen zijn om op vakantie te gaan, kies jij er wellicht nog voor om het vakantiegevoel naar je eigen tuin te halen en gewoon lekker vaak de BBQ aan te steken. Helemaal geen gek idee ook! Om dat vakantiegevoel naar je eigen tuin te halen ben ik deze zomer gastlid van de PLUS kookclub. Hierin dagen Francesca, Leonie, Linda, Saskia en ik elkaar uit om in een landenthema te gaan BBQ’en. Uiteraard met enkel ingrediënten van PLUS. Ik had al de eer om de challenge […]

Marokkaanse Kip van het Spit

Als je eenmaal een rotisserie voor de BBQ tot je beschikking hebt komt er op de een of andere manier met regelmaat een kip van spit van de BBQ. Dit keer ging ik voor een Marokkaans tintje, met onder andere ras el hanout en sumak als ingrediënten van de rub. Het resultaat? Een heerlijk kruidig en mals kippetje van het spit, die zelfs bij de kleinste hier in huis in de smaak viel!

Thaise Kip aan het Spit

Een kip aan het spit is voor mij wel echt comfort food van de BBQ. Kip lekker in de marinade of rub, de BBQ aan en dat kippetje in ruim een uur rustig garen. Als je wilt voeg je nog wat rookhout toe voor extra smaak en met de kruiden en marinade kun je eindeloos variëren. Dit keer ging ik bijvoorbeeld voor een Thais tintje, met een marinade die ik ook gebruikte om de kip regelmatig mee te bestrijken. Het resultaat? Een heerlijk sappig kippetje van de BBQ!

Thai Style Kipsaté

De kipsaté is hoogstwaarschijnlijk nog altijd het meest bereidde gerecht op de Nederlandse BBQ’s. Helaas nog vaak kant-en-klaar uit de supermarkt, terwijl je in een handomdraai zelf heerlijke saté maakt. Met dit kipsaté recept in Thaise stijl daag ik je uit om die supermarktstokjes eens te laten liggen en zelf aan de slag te gaan met heerlijke kippendijen en een handjevol ingrediënten, waarmee je zowel een heerlijke marinade voor de kip, als een homemade pindasaus maakt. Klinkt goed toch?

Dakkochi

Toen ik een tijdje terug Korean Shortribs ging bereiden besloten we er gelijk maar een hele Korean style BBQ van te maken. Daarom maakte ik naast de shortribs ook nog Dakkochi. Pittige Koreaanse kipspiesen. Een makkelijk recept, want waar je kip in veel recepten ruim van te voren kruidt met de lekkerste kruidenmixen, is dat hier niet het geval De heerlijke smaak van deze spiesen komt namelijk grotendeels op het conto van de Dakkochi saus, waarmee je de spiesen tijdens de bereiding een paar keer mee bestrijkt.

Chicken Tago Burgers

Chicken Taco Burgers

Jawel, het is weer gelukt. Een nieuw hamburger recept. Alsof er nog niet genoeg waren! Inmiddels kun je al meer dan een jaar iedere week een ander hamburger recept uitkiezen van mijn blog, maar er is altijd genoeg inspiratie voor meer! Dit keer Mexicaanse Taco Burgers, met burgers van kipgehakt, avocado uiteraard en een lekkere tomaten salsa. Prima om het weekend mee in te luiden denk ik zo!

Hasselback Chicken Fajita Style

Fajita Hasselback Chicken

De eerdere recepten met hasselback kipfilets vielen goed in de smaak en dus was ik weer op zoek naar een nieuwe variant. Eerder ging ik voor Kip Caprese en Jalapeño Popper Chicken, dit keer ging op de Mexicaanse toer met Fajita Hasselback Chicken. Heerlijke ingesneden kipfilets, waarbij de inkepingen zijn gevuld en er tot slot wat kaas over is gesmolten. Aanrader!

BBQ Chicken Pizza Boten

Met een pizzasteen kun je op de BBQ de heerlijkste pizza’s bakken. Ik doe het regelmatig en op mijn site vind je dan ook diverse pizza recepten. Dit keer ook een pizza achtig recept dat een beetje een kruising lijkt te zijn van een pizza, calzone en de Turkse pide. Een heerlijk, maar vullend pizzagerecht dat je zeker eens moet proberen. En variëren met de vulling is uiteraard toegstaan!

Grilled Chicken Salad

Ben je net zo’n BBQ fanaat als ik, maar moet er toch ook wel eens iets gezonds op tafel komen af en toe? Geen probleem, want ook daarvoor kun je gewoon de BBQ aansteken! Kijk deze Grilled Chicken Salad maar. Mooi bereidde kipfilets van de BBQ en gegrilde paprika’s en rode ui. Nog wat slablaadjes en een avocado en je hebt een heerlijke salade, terwijl je toch de BBQ aan hebt gestoken. Ideaal!

Kip Jambalaya

Ik gebruik de BBQ de laatste tijd steeds vaker om gerechten te bereiden in de paella pan. Eerder al verscheen er een recept voor paella op mijn blog en nu komt daar ook een recept voor Kip Jambalaya bij. Kip Jambalaya heeft wel iets weg van paella, maar komt qua bereiding dichter in de buurt van risotto. Want waar je bij paella niet meer mag roeren zodra er bouillon de pan in gaat, is dat bij Kip Jambalaya wel toegestaan. Mijn Kip Jambalaya van de BBQ is er een met […]

Pulled Turkey Sandwich

Pulled Pork, Pulled Beef, Pulled Lam, Pulled Chicken. Ik had al heel wat soorten vlees tot een pulled variant omgetoverd, maar kalkoen was er nog niet van gekomen. Tot nu, want ik maakte van een kalkoendij een heerlijk broodje pulled turkey. Uiteraard met coleslaw en BBQ saus. En ik zeg broodje, maar ik bedoel broodjes. Want een kalkoendij weegt al snel een kilo en is dus in niets te vergelijken met de kippendij!

Chicken Pot Pie

Op de BBQ kun je al heel veel verschillende bereidingen doen. Met een paar accessoires vergroot je die mogelijkheden nog meer. Ik schreef al eens een blog met leuke BBQ accessoires en met één van die accessoires ging ik in dit recept aan de slag: de skillet. In een skillet kun je van alles bereiden. Ik maak er regelmatig nacho’s in, maar dit keer ging ik voor een zogeheten ‘one pan dinner’ door een chicken pot pie te maken. Een soort kippenragout met verschillende groenten en afgedekt met een deksel […]