Thaise Kip Burgers

Ja, daar zijn we weer met een hamburger! Mijn burger verslaving is weer boven komen drijven en deze keer gaan we op de Thaise toer. Ik maakte deze Thaise Kip Burgers en die zijn zeker een aanrader! Lekker kipgehakt en een frisse salade er op. Wat pinda’s en zelfs pindakaas en je bent er. Heerlijk met een lekker biertje en dus een prima burger om het weekend mee in te gaan! Oh, en ze zijn ook nog eens zo klaar!

Kip Caprese Burgers

Nu de lente er weer is en het ‘s avonds al weer langer licht blijft, gaat de BBQ ook op vrijdag vaak aan. Ik houd het dan wel redelijk eenvoudig door voor hamburgers te gaan. Vanaf nu dus iedere vrijdag ‘Hamburgerdag’. Doe je mee? Er staan al heel wat burger recepten online en vanaf nu volgt er elke week een nieuwe! Dit keer gaan we op de Italiaanse toer met deze kip Caprese burgers!

Coca Cola Drumsticks

Ik had al wel vaker gelezen dat je BBQ saus kunt maken op basis van Cola. Ik was ook al een keer een recept tegen gekomen van een kip op colablikje. De bierblikkip, maar dan met cola zeg maar. Ik ging echter voor drumsticks, omdat dat iets makkelijker te bereiden is in combinatie met bijgerechten. Het werden dus kip drumsticks met een sticky Coca Cola saus. Heerlijk!

Vietnamese Kippenbouten

Een lekker kippetje van de BBQ is altijd goed! Of het nou heerlijke kippendijen spiesen zijn, een Beer Can Chicken of een lekkere kipburger. Deze keer ging ik voor kippenbouten, die ik een Vietnamese marinade meegaf. Dit, in combinatie met de smaak en het mooie kleurtje dat het rookhout geeft, zorgde voor een heerlijk sappig resultaat. En dan aan tafel lekker kluiven. Want dat hoort er ook bij!

Chipotle-Honey Chicken Kebabs

Een tijdje terug kreeg ik hét BBQ boek van 2016: Smokey Goodness van Jord Althuizen. Een schitterend boek, vol recepten, mooie foto’s en uitleg over het BBQ’en. Een boek dat je als BBQ liefhebber echt op de plank moet hebben staan en wat recepten uit moet proberen. Ik probeerde onlangs de Chipotle-Honey Chicken Kebabs en die waren echt heel erg goed. Hieronder het recept!

Nacho's met Pulled Chicken van de BBQ. Wordt het nog beter?

Pulled Chicken Nachos

Laatst kocht ik op Bol.com een setje mooie gietijzeren pannetjes die ik kan gebruiken op de BBQ. Ik had ze nog niet gebruikt, dus dat moest maar eens gebeuren. Ik ging voor een voorgerecht in Mexicaanse stijl; Pulled Chicken Nachos. Met heerlijke stukjes kip, nachos, jalapeños, cheddar en uiteraard guacamole! Heerlijk om met zijn allen uit een pannetje te smullen, terwijl de rest van het eten onderweg is! Recept Video De bereiding van dit recept heb ik gefilmd en tot een korte video gemonteerd. Zie daarvoor hieronder! Vind je dit […]

Kip Teriyaki Spiesjes

Bij kip van de BBQ denkt iedereen al snel aan saté. Logisch, want het is zo’n beetje het meest gegeten gerecht van de BBQ. Ik maak tegenwoordig echter vrijwel nooit meer saté. Niet omdat ik het niet lekker vind hoor, maar er is zoveel meer mogelijk met kip. Deze keer maakte ik kip teriyaki spiesjes. Sticky kipspiesjes met een klein beetje pit, een klein beetje zout en een vleugje zoet. Afgemaakt met geroosterde sesamzaadjes en ringetjes bosui. Heerlijk toch?

Wraps met Gyros

Ik ben inmiddels een aantal keren op vakantie geweest naar Griekenland. En op welk eiland het ook was, ik kon altijd goed genieten van het Griekse eten. Vooral een heerlijke pita gyros met een flinke klodder tzatziki ging er met regelmaat in! Tijd om dat thuis ook eens te proberen dus. Tzatziki maakte ik al geregeld. Gyros was dus de uitdaging. Met dit recept ben ik aardig geslaagd, dus als je een liefhebber bent van gyros, moet je dit zeker eens proberen!

Kip Ananas Spiesen

Soms is het onverwachts mooi weer en wil je daarvan genieten wanneer je thuis komt van een dag werken. Dan steek ik snel de BBQ aan en kijk ik wat ik kan maken met de dingen die ik in huis heb. Deze keer werden het kip ananas spiesjes. Prima smaakcombinatie en ook nog eens zo klaar!

Zuid-Afrikaanse Braaibroodjies

Deze keer een heel simpel recept dat ik na een reis door Afrika nog een keer thuis moest maken: Braaibroodjies. Tosti’s van de BBQ dus. Tijdens een reis door o.a. Zambia, Malawi, Tanzania en Kenia kregen we ze regelmatig voorgeschoteld door onze Zuid-Afrikaanse gidsen. Uiteraard van de braai. Super lekker! Dit braaibroodjies recept is trouwens een basisrecept. Je hebt ook zoete varianten en variëren is toegestaan. Doen dus!

Kip Pesto van de BBQ

Laatst maakte ik een flinke hoeveelheid verse pesto en dat is dus super makkelijk! Het smaakt daarbij ook nog eens 10 keer beter dan de pesto uit een potje die je in de supermarkt koopt. Een deel van de pesto gebruikte ik voor dit recept voor kip pesto van de BBQ. Een makkelijk, maar lekker recept dat het proberen waard is.

Limoen Kruidenboter Kip

Laatst kocht ik het nieuwe kookboek van Jan Braai, Braai. Een boek vol lekkere gerechten die je op Zuid-Afrikaanse wijze kunt braaien. Een braai is eigenlijk heel simpel. Je hebt eigenlijk alleen een vuur nodig en een paar bakstenen met daarboven een rooster waarop je kunt grillen. Geen deksels, thermometers en andere poespas. In het boek stond een heerlijk kiprecept, waar ik een variatie op maakte in dit recept. Deze limoen kruidenboter kip is om te watertanden en moet je zeker eens proberen!