Smokey Chicken Borrelbrood

Borrelen en BBQ’en gaat perfect samen. Je kunt tenslotte allerlei borrelhapjes bereiden op je BBQ. Dit keer ging ik voor een heerlijk smokey chicken borrelbrood van de BBQ. Hierbij rook je eerst kippendijen op de BBQ, die vervolgens als pulled chicken weer onderdeel zijn van een borrelbrood met heel veel kaas, wat rode ui en je favoriete BBQ saus. Nog even op de BBQ, in stukken snijden en laat de plank maar rondgaan. Die gaat namelijk gegarandeerd in 5 minuten leeg, met waarschijnlijk de vraag of je er niet nog één kunt maken. De ingrediënten voor dit recept dubbel inkopen is dus waarschijnlijk wel een goed idee!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 8 personen

Ingrediënten:

  • 1 Afbak Ciabatta Brood
  • 100 gram Roomkaas
  • 25 gram Oude Kaas (geraspt)
  • 100 gram Cheddar (geraspt)
  • 2 Kippendijen
  • 2 eetlepels BBQ Rub (kies je favoriet voor kip)
  • 1 kleine Rode Ui
  • BBQ saus

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij eerst voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Pak ondertussen de kippendijen er bij en bestrooi ze rondom met je favoriete BBQ Rub voor kip.
  • Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan de chunk rookhout toe aan de brandende kolen. Leg vervolgens de kippendijen op de BBQ en steek de probe van je kernthermometer in één van de kippendijen. Sluit de BBQ met de deksel en rook de kippendijen tot ze een kerntemperatuur van minimaal 70 graden hebben. Dit duurde bij mij ongeveer 25 minuten.
  • Pak ondertussen een mengkom en doe hier de roomkaas en de geraspte oude kaas in. Meng door elkaar. Snijd daarna de rode ui in dunne reepjes en snijd de bovenkant van het ciabatta afbakbrood er af.
  • Zijn de kippendijen gaar? Haal ze dan van de BBQ en laat ze even afkoelen. Maak de BBQ ondertussen gereed voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Is de kip afgekoeld? Verwerk de kippendijen dan tot pulled chicken door ze met je handen of 2 vorken tot draadjes te trekken. Meng een klein beetje BBQ saus door de pulled chicken.
  • Neem nu je ciabatta brood en bestrijk deze eerst met het mengsel van roomkaas en oude kaas. Verdeel vervolgens de pulled chicken over het brood, gevolgd door wat reepjes van de rode ui. Verdeel hierna de geraspte cheddar over het brood en voorzie het brood tot slot met een drizzle van je favoriete BBQ saus.
  • Schuif het belegde borrelbrood weer op de BBQ wanneer deze op temperatuur is en bak het ongeveer 10 minuten, tot de cheddar mooi gesmolten is.
  • Haal het smokey chicken borrelbrood nu weer van de BBQ en snijd het in stukken. Serveer het borrelbrood met gerookte kip en lekker veel kaas vervolgens direct. Eet smakelijk!
Smokey Chicken Borrelbrood van de BBQ

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.