Nacho's met Pulled Chicken van de BBQ. Wordt het nog beter?

Pulled Chicken Nachos

Laatst kocht ik op Bol.com een setje mooie gietijzeren pannetjes die ik kan gebruiken op de BBQ. Ik had ze nog niet gebruikt, dus dat moest maar eens gebeuren. Ik ging voor een voorgerecht in Mexicaanse stijl; Pulled Chicken Nachos. Met heerlijke stukjes kip, nachos, jalapeños, cheddar en uiteraard guacamole! Heerlijk om met zijn allen uit een pannetje te smullen, terwijl de rest van het eten onderweg is!

Met dit Pulled Chicken Nachos recept zet je een heerlijk voorgerecht op tafel!
Met dit Pulled Chicken Nachos recept zet je een heerlijk voorgerecht op tafel!
Soort gerecht: Voor/Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 30 minuten

Ingrediënten

- 200 gram Kippendijen
- 1 zak Tortilla Chips
- 100 gram Geraspte Jonge Kaas
- 100 gram Geraspte Cheddar
- 0,5 pot Ingelegde Jalapeños
- 1 Rode Ui
- 1 eetlepel Paprikapoeder
- 1 theelepel Chilipoeder
- 1 theelepel Knoflookpoeder
- Zwarte Peper & Zout
- 3 eetlepels BBQ Saus
- 1 eetlepels Water

Overige benodigdheden

- BBQ met Deksel
- BBQ bestendige Pan of Schaal
- Kernthermometer

Bereiding

Voor dit pulled chicken nacho's recept beginnen we met het kruiden en bereiden van de kip. Neem hiervoor de kippendijen en kruid deze met het paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder en peper en zout en laat de smaken even intrekken.

Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de kippendijen op het rooster en gaar deze tot de kip gaar is. Je kunt eventueel een blokje rookhout toevoegen aan de hete kolen, om de kip ook te roken. Haal de kippendijen van de BBQ bij een kerntemperatuur van 74 graden en laat ze vervolgens rusten en afkoelen. Als je de kippendijen met je handen kunt beetpakken is het tijd om ze te ‘pullen’, oftewel het maken van de reepjes kip. Pluk kleine reepjes van de kip en doe deze in een schaaltje.

Meng nu in een ander schaaltje de eetlepels BBQ saus met een eetlepel water. Hierdoor is de saus iets vloeibaarder en kun je hem makkelijker verdelen over de nacho's. Snipper ook de rode ui.

Maak ondertussen je BBQ klaar voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Neem daarna je pan of schaal en leg een laagje chips op de bodem, gevolgd door wat van de kip, wat rode ui, wat jalapeños, wat van de BBQ saus én wat geraspte kaas en cheddar. Herhaal dit voor de volgende lagen, tot je een mooie pan vol hebt.

Zet je pan of schaal nu op de BBQ en sluit deze met de deksel. Nu is het enkel een kwestie van het smelten van de kaas. Dit duurt een minuut of 10. Haal de nacho's vervolgens van de BBQ en serveer direct, eventueel me guacamole en crème fraîche. Eet smakelijk!

Tip: Je kunt dit recept gemakkelijk voor een grotere groep maken. Neem simpelweg een grotere schaal of pan, verdubbel de ingrediënten en je kunt met meer mensen van deze heerlijke pulled chicken nacho's genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *