Pulled Chicken Nachos

Laats kocht ik op Bol.com een setje mooie gietijzeren pannetjes die ik kan gebruiken op de BBQ. Ik had ze nog niet gebruikt, dus dat moest maar eens gebeuren. Ik ging voor een voorgerecht in Mexicaanse stijl; Pulled Chicken Nachos. Met heerlijke stukjes kip, nachos, jalapeños, cheddar en uiteraard guacemole! Heerlijk om met zijn allen uit een pannetje te smullen, terwijl de rest van het eten onderweg is!
Met dit Pulled Chicken Nachos recept zet je een heerlijk voorgerecht op tafel!
Soort gerecht: Voor/Bij; Aantal personen: 4; Tijd: 30 minuten

Ingrediënten

- 200 gram Kippendijen
- 1 zak Tortilla Chips
- 100 gram Geraspte Jonge Kaas
- 100 gram Geraspte Cheddar
- 0,5 pot Ingelegde Jalapeños
- 1 eetlepel Paprikapoeder
- 1 theelepel Chilipoeder
- 1 theelepel Knoflookpoeder
- Zwarte Peper & Zout
- 2 eetlepels BBQ Saus

Overige benoigdheden

- BBQ bestendige Pan of Schaal

Bereiding

Neem de kippendijen en kruid deze met het paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder en peper en zout en laat de smaken even intrekken.

Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirect garen op 170 graden.

Leg de kippendijen op het rooster als de BBQ op temperatuur is en gaar deze tot de kip gaar is. Haal ze vervolgens van de BBQ en laat iets afkoelen.

Als je de kippendijen met je handen kunt beetpakken is het tijd om ze te ‘pullen’, oftewel het maken van de reepjes kip. Pluk kleine reepjes van de kip en doe deze in een schaaltje. Meng de BBQ saus door de pulled chicken.

Neem nu je pan of schaal en leg er een laagje tortilla chips over, gevolgd door wat van de kip, wat jalapeños en wat geraspte kaas en cheddar. En herhaal dit een aantal keer, tot je een mooie pan vol hebt.

Zet je pan of schaal nu op de BBQ en sluit deze met de deksel. Nu is het enkel een kwestie van het smelten van de kaas. Dit duurt een minuut of 10. Haal de nachos nu van de BBQ en serveer direct, met guacemole en crème fraiche uiteraard. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bewijs dat je geen robot bent: *