Nacho's met Pulled Chicken van de BBQ. Wordt het nog beter?

Pulled Chicken Nachos

Laatst kocht ik op Bol.com een setje mooie gietijzeren pannetjes die ik kan gebruiken op de BBQ. Ik had ze nog niet gebruikt, dus dat moest maar eens gebeuren. Ik ging voor een voorgerecht in Mexicaanse stijl; Pulled Chicken Nachos. Met heerlijke stukjes kip, nachos, jalapeños, cheddar en uiteraard guacamole! Heerlijk om met zijn allen uit een pannetje te smullen, terwijl de rest van het eten onderweg is!

Met dit Pulled Chicken Nachos recept zet je een heerlijk voorgerecht op tafel!

Recept Video

De bereiding van dit recept heb ik gefilmd en tot een korte video gemonteerd. Zie daarvoor hieronder! Vind je dit soort video’s leuk om te zien? Abonneer je dan ook even op mijn YouTube kanaal! Voor het uitgeschreven recept moet je nog iets verder doorscrollen.

 

pulled chicken nachos recept nieuw
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 4 personen
calorieën: 460kcal

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Voor dit pulled chicken nacho's recept beginnen we met het kruiden en bereiden van de kip. Neem hiervoor de kippendijen en kruid deze met het paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder en peper en zout en laat de smaken even intrekken.
  • Steek ondertussen de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg dan de kippendijen op het rooster en gaar deze tot de kip gaar is. Je kunt eventueel een blokje rookhout toevoegen aan de hete kolen, om de kip ook te roken.
  • Haal de kippendijen van de BBQ bij een kerntemperatuur van 74 graden en laat ze vervolgens rusten en afkoelen. Als je de kippendijen met je handen kunt beetpakken is het tijd om ze te ‘pullen’, oftewel het maken van de reepjes kip. Pluk kleine reepjes van de kip en doe deze in een schaaltje.
  • Meng nu in een ander schaaltje de eetlepels BBQ saus met een eetlepel water. Hierdoor is de saus iets vloeibaarder en kun je hem makkelijker verdelen over de nacho's. Snipper ook de rode ui.
  • Maak ondertussen je BBQ klaar voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Neem daarna je pan of schaal en leg een laagje chips op de bodem, gevolgd door wat van de kip, wat rode ui, wat jalapeños, wat van de BBQ saus én wat geraspte kaas en cheddar. Herhaal dit voor de volgende lagen, tot je een mooie pan vol hebt.
  • Zet je pan of schaal nu op de BBQ en sluit deze met de deksel. Nu is het enkel een kwestie van het smelten van de kaas. Dit duurt een minuut of 10.
  • Haal de nacho's vervolgens van de BBQ en serveer direct, eventueel me guacamole en crème fraîche. Eet smakelijk!
  • Tip: Je kunt dit recept gemakkelijk voor een grotere groep maken. Neem simpelweg een grotere schaal of pan, verdubbel de ingrediënten en je kunt met meer mensen van deze heerlijke pulled chicken nacho's genieten!

Benadering van voedingswaarden

Calories: 460kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 25g | Fat: 24g | Saturated Fat: 11g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 7g | Trans Fat: 0.05g | Cholesterol: 82mg | Sodium: 839mg | Potassium: 326mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 1047IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 381mg | Iron: 2mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

6 reacties

  1. Ha!
    Ik wilde weer eens beercanchicken maken en in dat recept heb je staan als kern voor de dijen 82 (lijkt me vrij hoog?).
    Via dat recept klik ik door naar deze en hier praat je over 74 voor de kipdijen.
    Dit laatste lijkt me idd beter toch??
    Grtz Leon

    • Kippendijen kunnen wel wat hebben, maar als leidraad kun je aanhouden minimaal 70 graden kern. In sommige bereidingen is het echter lekkerder als de kip ietys langer de tijd krijgt, waardoor je met dijen ook iets hoger kunt gaan.

  2. 5 sterren
    Dag Roy,

    Net zoals de spareribs, pulled pork heb ik dit recept al vaak gemaakt! Ik ben van plan om zaterdag te bbq”en en wil dit als voorafje bij de borrel maken. Ik begin met pulled pork, en voeg later spareribs (3-2-1) toe. Om de recepten een beetje op elkaar aan te sluiten wil ik als de pulled pork moet rusten en de spareribs in de folie er af mogen, dit recept maken. Kan dit eventueel op de zelfde temperatuur? ik moet namelijk de laatste fase van de spareribs (aflakken) nog doen en dat kan niet op een temperatuur van 200 graden. Kan ik ook gewoon voor dit recept 120 graden aanhouden en er wat langer op laten liggen? Alvast bedankt voor je reactie!

    • Ik had helaas geen tijd om eerder te reageren, dus ik weet niet of je uiteindelijk voor dit gerecht bent gegaan. Ik Ik weet niet of de kaas op lage temperatuur goed zal smelten, of dat deze alleen maar gaat zweten. Je zou wel een middenweg kunnen kiezen en voor 150/160 graden gaan. En dan de laatste fase van de spareribs iets verkorten. Dan moet het wel lukken denk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling