cheesy chicken tacos uitgelicht

Cheesy Chicken Taco’s

Waar ik bij het bereiden van taco’s altijd kies voor zachte taco’s in plaats van die krokante gevallen komen ze vandaag beide aan bod. Ik kies meestal voor de zachte variant omdat de harde taco schelpen nogal vaak breken bij het eten, waarna het eten er niet makkelijker op wordt. Bij deze cheesy chicken taco’s gebruik ik echter beide, voor een mooie combinatie van krokant en het makkelijkere eten. De taco schelpen gaan gevuld nog even op de BBQ en krijgen vervolgens nog een jasje van gordita en guacamole. Perfecte combi!

 

cheesy chicken tacos recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd: 1 uur
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur 40 minuten
Porties: 3 personen
calorieën: 812kcal

Ingrediënten:

  • 4 Kippendijen
  • 6 Taco Schelpen
  • 6 Gordita’s
  • 200 gram Geraspte Cheddar
  • 100 gram Geraspte Jonge Kaas
  • 2 Avocado’s
  • 3 Tomaten
  • 1 Rode Ui
  • 1 teen Knoflook
  • 2 eetlepels Tex Mex Kruiden

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Voor de bereiding van deze taco’s beginnen we met het kruiden van de kippendijen, zodat ze kruiden een uurtje in kunnen trekken. Haal hiervoor de kippendijen uit de verpakking en dep ze rondom droog met wat keukenpapier. Bestrooi ze vervolgens rondom met de Tex Mex Kruiden. Ik gebruikte deze kant-en-klare Tex Mex mix, maar je kunt uiteraard ook wat kruiden en specerijen uit de kast trekken. Doe de kippendijen in een afsluitbare zak en leg in de koeling.
  • Steek nu de BBQ aan en ga hierbij in eerste instantie voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Bereid, terwijl de BBQ warm wordt, de guacamole. Neem hiervoor een mengkom en doe er het vruchtvlees van de avocado’s in. Prak dit met een vork wat fijner, maar niet te fijn. Snijd vervolgens 1 tomaat in kwarten en ontdoe deze van hun vruchtvlees. Snijd de tomaat vervolgens in kleine blokjes en doe bij de avocado in de kom. Snipper nu de helft van de rode ui goed fijn en voeg ook toe. Snijd tot slot ook de teen knoflook ragfijn en voeg toe. Meng alle ingrediënten nu door elkaar tot guacamole en breng eventueel verder op smaak met zout, zwarte peper en wat limoensap.
  • Snijd hierna de 2 andere tomaten ook in kwarten. Ontdoe ook deze weer van hun vruchtvlees en snijd de tomaten in kleine blokjes. Snipper de andere helft van de rode ui iets minder fijn en zet samen met de tomaten aan de kant tot de kip gegaard is.
  • Meng in een ander kommetje de geraspte cheddar en jonge kaas door elkaar.
  • Is de BBQ inmiddels op temperatuur? Leg de kippendijen dan op het directe deel van de BBQ en gril beide zijden 3 á 4 minuten, tot ze een mooie kleur hebben. Verplaats de kippendijen vervolgens naar het indirecte deel en gaar ze daar verder tot een kerntemperatuur van 70 graden. Dit duurde bij mij ongeveer 10 minuten. Haal de kippendijen nu van de BBQ en laat ze even 5 minuten afkoelen voor je er verder mee gaat.
  • Maak intussen de BBQ gereed voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Pak nu ook alvast de taco schelpen en de gordita’s er bij, samen met de zojuist voorbereide tomaten blokjes, gesnipperde rode ui en gegrilde kip. Pak gelijk ook de geraspte kaas en een ruime mengkom waarin je de kip kunt mengen met de tomaat en rode ui.
  • Neem nu de kippendijen en snijd ze in kleine blokjes of verwerk ze tot pulled chicken. Doe de kip in de kom en doe er de tomatenblokjes, de gesnipperde rode ui en een derde van de geraspte kaas bij en meng door elkaar.
  • Neem nu je spareribs rek en zet hier de taco schelpen in. Vul iedere schelp met het mengsel van kip, kaas, tomaat en rode ui. Strooi er daarna de rest van de kaas overheen en zet het rek daarna op het indirecte deel van de BBQ. Sluit de BBQ met deksel en laat in een kleine 10 minuten de kaas mooi smelten.
  • Is de kaas mooi gesmolten? Dan mag je alle gordita’s nog even kort grillen op het directe deel van de BBQ. Haal daarna het spareribs rek met de taco’s van de BBQ en zet samen met de guacamole en gordita’s klaar om de cheesy chicken taco’s af te maken.
  • Neem nu alle gordita’s en leg deze op je werkblad. Bestrijk de gordita’s met guacamole. Pak vervolgens één van de taco’s uit het rek en vouw de gordita om de taco heen. Herhaal dit met alles taco’s en gordita’s. Serveer de tacos vervolgens direct, samen met de resterende guacamole en eventueel wat zure room. Eet smakelijk!

Notities

Voor het kruiden van de kippendijen kun je zoals gezegd ook zelf met losse kruiden en specerijen uit je kast aan de gang. Wil je een andere kant-en-klare kruidenmix gebruiken, dan is het verstandig een mix te nemen zonder suiker. Bij het grillen van de kip zullen suikers namelijk verbranden en dit komt het resultaat niet ten goede. Gebruik je toch een dry rub met suiker? Gaar de kip dan eerst indirect en gril deze kort even af.

Benadering van voedingswaarden

Calories: 812kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 45g | Fat: 62g | Saturated Fat: 22g | Polyunsaturated Fat: 7g | Monounsaturated Fat: 27g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 164mg | Sodium: 707mg | Potassium: 1143mg | Fiber: 11g | Sugar: 5g | Vitamin A: 1665IU | Vitamin C: 27mg | Calcium: 571mg | Iron: 2mg
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Cheesy Chicken Taco's van de BBQ

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling