pulled chicken tacos uitgelicht

Pulled Chicken Taco’s

BBQ en taco’s gaan hand in hand. Ik heb dan ook al wel wat taco recepten online staan. Maar daar kan er uiteraard nog wel eentje bij! Dit keer heerlijke pulled chicken taco’s, met cheddar, pico de gallo, avocado en zure room. Weinig geks en geen uren bezig, maar wel heerlijk eten. Aanradertje dus!  

bbq chicken pan pizza uitgelicht

BBQ Chicken Pan Pizza

Het werd weer tijd voor een pan pizza! Een hele tijd terug deelde ik al eens een recept voor een Amerikaanse Pan Pizza, met peperoni. Dit keer ging ik voor een BBQ chicken variant, waarbij de BBQ eerst aan gaat om pulled chicken te bereiden. Daarna bak je ook de pizza natuurlijk op de BBQ, in een skillet. Het resultaat? Een dikke Amerikaanse Pan Pizza van de BBQ. Houd je van pizza’s met een dikke bodem? Dan moet je deze BBQ pan pizza met pulled chicken zeker eens proberen!

chicken smash burgers uitgelicht

Chicken Smash Burgers

Eerder deelde ik al mijn recept voor de tegenwoordig erg populaire smash burgers. Smash burgers worden vaak bereid met rundergehakt, maar dat hoeft eigenlijk niet. Door ze op een plancha of bakplaat plat te drukken worden de burgers namelijk zo dun, dat ze door en door gaar zijn. Daarom ging ik aan de slag met kipgehakt en maakte heerlijke chicken smash burgers. Heerlijk krokant en zeker een aanrader om eens te proberen!

piri piri kip van het spit uitgelicht

Piri Piri Kip van het Spit

Sinds ik een rotisserie heb is kip van het spit hier favoriet. Je kunt er namelijk alle kanten mee op qua smaak en zodoende kun je steeds weer iets nieuws proberen. Dat deed ik ook nu weer, want ik ging voor een Portugese klassieker maar dan van het spit: Kip Piri Piri. De reden was de Spicy Chipotle Rub die ik ontving, al heb ik die uiteindelijk niet gebruikt. Voor de marinade raadpleegde ik namelijk de website van Francesca Kookt en qua bereiding hield ik eigenlijk mijn standaard werkwijze aan. […]

bbq chicken pizza uitgelicht

BBQ Chicken Pizza

Een pizza bakken op de BBQ gebeurt hier met grote regelmaat. Pizzasteen op het rooster, de BBQ naar 300+ graden en je hebt in een paar minuten de perfecte pizza. Al gaat er aan dat bakken nog wel wat voorbereiding vooraf natuurlijk. Zeker als je ook zelf je pizzadeeg en pizzasaus maakt. In dit recept kennen we trouwens nog een kleine tussenstap, want de pulled chicken voor deze pizza bereiden we natuurlijk ook op de BBQ. Heerlijk!

chimichurri chicken uitgelicht

Chimichurri Chicken van het Spit

Er gaat hier met grote regelmaat een kip op het spit. Het is een lekkere én eenvoudige manier om een perfect kippetje te grillen en ik vind het leuk om met de smaken van de kip te variëren. Dit keer combineerde ik een mooie Label Rouge Zwartpoot Kip van The Butchery met de chimichurri boter en chimichurri die je al op mijn blog terug kunt vinden. Het resultaat? Een heerlijk mals kippetje van de BBQ met de mooie smaken van chimichurri. Aanrader dus!

gevlinderde kip uitgelicht

Gevlinderde Kip

Een hele kip kun je op diverse manieren bereiden op je BBQ. Je kunt voor de klassieke Beercan Chicken gaan, een rotisserie er bij pakken en voor kip aan het spit gaan of je vlindert de kip en bereid hem plat op het rooster. Dat laatste gaan we doen in dit recept. Gevlinderde kip kent overigens allerlei benamingen. Spatchcock chicken en roadkill chicken zijn beide ook gevlinderde kippen die volgens de bereidingswijze hieronder kunnen worden bereid. Wat mij betreft is de gevlinderde kip dé manier om een kip te bereiden […]

tapas van de bbq uitgelicht

Compleet Tapas Menu

Hoewel er inmiddels steeds meer landen zijn om op vakantie te gaan, kies jij er wellicht nog voor om het vakantiegevoel naar je eigen tuin te halen en gewoon lekker vaak de BBQ aan te steken. Helemaal geen gek idee ook! Om dat vakantiegevoel naar je eigen tuin te halen ben ik deze zomer gastlid van de PLUS kookclub. Hierin dagen Francesca, Leonie, Linda, Saskia en ik elkaar uit om in een landenthema te gaan BBQ’en. Uiteraard met enkel ingrediënten van PLUS. Ik had al de eer om de challenge […]

marokkaanse kip van het spit uitgelicht

Marokkaanse Kip van het Spit

Als je eenmaal een rotisserie voor de BBQ tot je beschikking hebt komt er op de een of andere manier met regelmaat een kip van spit van de BBQ. Dit keer ging ik voor een Marokkaans tintje, met onder andere ras el hanout en sumak als ingrediënten van de rub. Het resultaat? Een heerlijk kruidig en mals kippetje van het spit, die zelfs bij de kleinste hier in huis in de smaak viel!

thaise kip aan het spit uitgelicht

Thaise Kip aan het Spit

Een kip aan het spit is voor mij wel echt comfort food van de BBQ. Kip lekker in de marinade of rub, de BBQ aan en dat kippetje in ruim een uur rustig garen. Als je wilt voeg je nog wat rookhout toe voor extra smaak en met de kruiden en marinade kun je eindeloos variëren. Dit keer ging ik bijvoorbeeld voor een Thais tintje, met een marinade die ik ook gebruikte om de kip regelmatig mee te bestrijken. Het resultaat? Een heerlijk sappig kippetje van de BBQ!

thai style kipsate uitgelicht

Thai Style Kipsaté

De kipsaté is hoogstwaarschijnlijk nog altijd het meest bereidde gerecht op de Nederlandse BBQ’s. Helaas nog vaak kant-en-klaar uit de supermarkt, terwijl je in een handomdraai zelf heerlijke saté maakt. Met dit kipsaté recept in Thaise stijl daag ik je uit om die supermarktstokjes eens te laten liggen en zelf aan de slag te gaan met heerlijke kippendijen en een handjevol ingrediënten, waarmee je zowel een heerlijke marinade voor de kip, als een homemade pindasaus maakt. Klinkt goed toch?

dakkochi uitgelicht

Dakkochi

Toen ik een tijdje terug Korean Shortribs ging bereiden besloten we er gelijk maar een hele Korean style BBQ van te maken. Daarom maakte ik naast de shortribs ook nog Dakkochi. Pittige Koreaanse kipspiesen. Een makkelijk recept, want waar je kip in veel recepten ruim van te voren kruidt met de lekkerste kruidenmixen, is dat hier niet het geval De heerlijke smaak van deze spiesen komt namelijk grotendeels op het conto van de Dakkochi saus, waarmee je de spiesen tijdens de bereiding een paar keer mee bestrijkt.