Christmas Burgers

Christmas Burgers

Als we met Kerst het gourmetstel of de steengrill niet aanzetten, maar voor een driegangen kerstdiner gaan, denken we al gauw aan luxe gerechten en grote stukken vlees. Maar waarom zou je Kerstmis eigenlijk niet met een goede burger kunnen vieren? Met deze Christmas Burgers speel je in ieder geval op het thema in, dus wat mij betreft gaan we er voor!

BBQ Recept Road Kill Chicken

Roadkill Chicken

Hoewel de Beer Can Chicken een echte BBQ Klassieker is, vind ik het niet de beste manier om een hele kip te bereiden. Mijn voorkeur gaat uit naar een gevlinderde kip, ook wel bekend als roadkill chicken of spatchcock chicken. De naam Roadkill Chicken komt van de platte, denk aan overreden door een vrachtwagen, vorm van de kip. Door de kip plat te bereiden krijg je een gelijkmatigere garing en wordt ook het vel krokanter dan bij een Beer Can Chicken. Neemt niet weg dat ook een kip op een […]

Indiase Kip Paneer Spiesen

Hoewel India niet erg hoog op mijn lijstje staat met landen waar ik naar toe zou willen, houd ik wel erg van de Indiase keuken. Zo af en toe maak ik dan ook een Indiaas getint gerecht op de BBQ, zoals nu deze kip paneer spiesen. Paneer heeft in dit geval niets met paneren te maken, want paneer komt van het Perzische woord panir, dat kaas betekent. Paneer is dus een kaas, die wij vooral uit de Indiase keuken kennen. Ideaal dus om te gebruiken in deze spiesjes.

Kip Kerrie Burgers

Deed ik vorig jaar een lange tijd aan Burger Friday, heb ik dit jaar nog niet enorm veel nieuwe hamburger recepten geschreven. Daar moest met het online komen van deze Kip Kerrie Burgers maar weer eens verandering in komen, want ik blijf toch wel fan van een goede burger! Deze burgers bedacht ik toen ik één van de nieuwe smaken Dollie Sauce proefde: Pepper Curry. Die zit logischerwijs dan ook verwerkt in dit recept. En nee, ik krijg geen geld omdat ik deze saus heb gebruikt 😉

Cajun Kipspiesen met Mango Salsa

Als er in Nederland spiesjes op de BBQ gaan, gaat het 9 van de 10 keer om kipsaté. Wil je een keer iets anders bereiden, maar wel het gemak van spiesjes hebben? Dan zijn deze cajun kipspiesen met mango salsa iets voor jou! De spiesjes zijn licht pittig gekruid en worden geserveerd met een lekker frisse salsa. De bereiding is daarbij eenvoudig en de voorbereiding is zo gedaan. Kortom, zet deze spiesen maar op je to-do lijstje!

Mexicaanse Nacho Hapjes

Als de BBQ aan gaat denken we al gauw in veel en grote stukken vlees, maar dat hoeft helemaal niet. Ik vind het eigenlijk leuker om een BBQ te starten met wat hapjes, waarbij vlees slechts een onderdeel is. Daarna volgt dan een mooi stuk vlees, ook weer gepaard met een paar bijgerechten. Een mooi hapje om je BBQ mee te beginnen zijn deze Mexicaanse Nacho Hapjes. Deze tortilla chipjes, belegd met guacamole, crème fraîche, gemarineerde kip en tomatensalsa zijn gemakkelijk te maken en je kunt er snel een heleboel […]

Chicken Honey Pops

Een BBQ, kippendijen, ontbijtspek en BBQ saus. Veel beter kan het toch niet worden? Deze chicken honey pops zijn heerlijk als voorgerechtje, of als snack bij de borrel. De bereiding is eenvoudig en duurt niet lang en ook de voorbereiding is zo gepiept. En als je dan met zo’n schaal vol lekkere stukjes kippendij in bacon langskomt, dan wil iedereen wel een stukje! Maak er dus genoeg, want ze zijn zo weg!

Mexicaanse Quesadillas

De Mexicaanse keuken is één van mijn favorieten en ik probeer zo nu en dan daarom wat Mexicaanse gerechten van de BBQ te toveren. Ditmaal werd het een lekkere snack of een top voorgerecht, namelijk quesadillas van de BBQ. Gevuld met rode ui, paprika, kip en kaas. Geserveerd met guacamole en crème fraîche. Als dat je niet lekker lijkt, dan weet ik het ook niet meer!

Saté Lilit Ayam

Bij saté van de BBQ denken we al snel aan stukje gemarineerde kip of varkenshaas op een stokje, geserveerd met satésaus. Maar saté betekent ‘op een stokje’ en kan dus met allerlei ingrediënten worden gemaakt. Deze saté lilit ayam is gemaakt met kigehakt, dat op smaak is gebracht en vervolgens om stengels sereh wordt gekneed. De saté wordt vervolgens op de BBQ gegrild en op de stengels sereh geserveerd. De saté lilit ayam heeft al genoeg smaak van zichzelf en heeft geen satésaus nodig. Ga jij hem proberen?

Sticky Chicken Wings

Kippenvleugels van de BBQ is toch wel een BBQ klassieker. Een tijdje terug maakte ik al eens een Chicken Wing Roulette, maar ik had eigenlijk nog geen recept online staan voor lekkere, sticky kippenvleugels. Daar moest maar eens verandering in komen, want chicken wings zijn het perfecte voorgerechtje en zijn ook te gek als snack bij de borrel. Je kunt er daarnaast een heleboel tegelijk bereiden op je BBQ en zo een grote groep van een hapje voorzien. Doen dus!

Kipnuggets van de BBQ

Dit recept voor kipnuggets in een Dorito’s jasje kwam ik vaak tegen en leek me altijd wel lekker. Ik was daarbij ook wel benieuwd of je deze kipnuggets op de BBQ kunt bereiden en ik denk dat je het antwoord wel kunt raden: Ja, dat kan! Het is een super eenvoudig recept met slechts een paar ingrediënten, maar ik weet zeker dat iedereen deze kipnuggets van de BBQ lekker zal vinden. En wat natuurlijk ook leuk is: je kunt alle smaken Dorito’s gaan proberen!

Piri Piri Kip Spiesen

Schreef ik laatst de review over Smokey Goodness 3, mag een mooi recept natuurlijk ook niet ontbreken! Eén van de recepten die ik heb geprobeerd is Piri Piri Poussins. Echter maakte ik geen gebruik van jonge kippen, maar van kippendijen. Daarnaast heb ik me ook niet helemaal aan de te gebruiken pepers gehouden, maar dat mag de pret niet drukken. Dit was namelijk een heel erg lekkere kip spies! Proberen dus!