chicken honey pops uitgelicht

Chicken Honey Pops

Een BBQ, kippendijen, ontbijtspek en BBQ saus. Veel beter kan het toch niet worden? Deze chicken honey pops zijn heerlijk als voorgerechtje, of als snack bij de borrel. De bereiding is eenvoudig en duurt niet lang en ook de voorbereiding is zo gepiept. En als je dan met zo’n schaal vol lekkere stukjes kippendij in bacon langskomt, dan wil iedereen wel een stukje! Maak er dus genoeg, want ze zijn zo weg!

mexicaanse quesadillas uitgelicht

Mexicaanse Quesadillas

De Mexicaanse keuken is één van mijn favorieten en ik probeer zo nu en dan daarom wat Mexicaanse gerechten van de BBQ te toveren. Ditmaal werd het een lekkere snack of een top voorgerecht, namelijk quesadillas van de BBQ. Gevuld met rode ui, paprika, kip en kaas. Geserveerd met guacamole en crème fraîche. Als dat je niet lekker lijkt, dan weet ik het ook niet meer!

sate lilit ayam uitgelicht

Saté Lilit Ayam

Bij saté van de BBQ denken we al snel aan stukje gemarineerde kip of varkenshaas op een stokje, geserveerd met satésaus. Maar saté betekent ‘op een stokje’ en kan dus met allerlei ingrediënten worden gemaakt. Deze saté lilit ayam is gemaakt met kigehakt, dat op smaak is gebracht en vervolgens om stengels sereh wordt gekneed. De saté wordt vervolgens op de BBQ gegrild en op de stengels sereh geserveerd. De saté lilit ayam heeft al genoeg smaak van zichzelf en heeft geen satésaus nodig. Ga jij hem proberen?

sticky chicken wings uitgelicht

Sticky Chicken Wings

Kippenvleugels van de BBQ is toch wel een BBQ klassieker. Een tijdje terug maakte ik al eens een Chicken Wing Roulette, maar ik had eigenlijk nog geen recept online staan voor lekkere, sticky kippenvleugels. Daar moest maar eens verandering in komen, want chicken wings zijn het perfecte voorgerechtje en zijn ook te gek als snack bij de borrel. Je kunt er daarnaast een heleboel tegelijk bereiden op je BBQ en zo een grote groep van een hapje voorzien. Doen dus!  

kip nuggets van de bbq uitgelicht

Kipnuggets van de BBQ

Dit recept voor kipnuggets in een Dorito’s jasje kwam ik vaak tegen en leek me altijd wel lekker. Ik was daarbij ook wel benieuwd of je deze kipnuggets op de BBQ kunt bereiden en ik denk dat je het antwoord wel kunt raden: Ja, dat kan! Het is een super eenvoudig recept met slechts een paar ingrediënten, maar ik weet zeker dat iedereen deze kipnuggets van de BBQ lekker zal vinden. En wat natuurlijk ook leuk is: je kunt alle smaken Dorito’s gaan proberen!  

piri piri kipspiesen uitgelicht nieuw

Piri Piri Kip Spiesen

Schreef ik laatst de review over Smokey Goodness 3, mag een mooi recept natuurlijk ook niet ontbreken! Eén van de recepten die ik heb geprobeerd is Piri Piri Poussins. Echter maakte ik geen gebruik van jonge kippen, maar van kippendijen. Daarnaast heb ik me ook niet helemaal aan de te gebruiken pepers gehouden, maar dat mag de pret niet drukken. Dit was namelijk een heel erg lekkere kip spies! Proberen dus!

kip shoarma van het spit uitgelicht

Kip Shoarma van het Spit

Shoarma is voor veel mensen een echte weekendmaaltijd. Hoe leuk is het dan om zelf kipshoarma te bereiden op de BBQ, met de hulp van een braadspit? Daarnaast is het ook nog eens veel lekkerder dan bestellen of supermarkt varianten! Kip shoarma op de BBQ bereiden is overigens helemaal niet moeilijk. Je moet er alleen even de tijd voor nemen, dan komt alles goed!  

kip grillworst kaas uitgelicht

Kip Grillworst met Kaas

Vandaag een recept dat al heel lang op mijn lijstje stond, maar waar ik steeds maar niet aan toe kwam: Kip grillworst met kaas! Ik vind het zó lekker om een stukje bij de slager te halen. En dan op een wit bolletje of gewoon een plakje om even te snacken. Heerlijk! Dat wilde ik dus zelf ook wel eens proberen te maken. Want dat kan toch niet zo moeilijk zijn? Is het dus ook niet! Al is het wel belangrijk er even goed de tijd voor te nemen. Maar […]

yakitori uitgelicht

Yakitori: Japanse Kipspiesjes

Onlangs ontving ik het boek Yakitori & Korean BBQ, waar ik deze boekreview over schreef. En natuurlijk moeten er dan ook gerechten worden geprobeerd! Ik ging voor de Yakitori, die in verschillende varianten wordt beschreven. Yakitori is er volgens het boek over het algemeen in 2 soorten: shio of tare. Bij shio wordt de kip alleen gezouten en bij tare wordt gebruik gemaakt van een Japanse dipsaus, de tare. Ik ga voor de laatste variant. De tare is een zoet-zoute soort BBQ saus die goed bij kip past en die […]

kip suvlaki uitgelicht

Kip Souvlaki

Een heerlijk gerecht van de BBQ hoeft niet moeilijk te zijn! Soms doet juist de eenvoud het hem. Zeker als het doordeweeks lekker weer is, je uit je werk komt en toch nog even wat lekkers van de BBQ wilt toveren. Voor die dagen (en trouwens ook gewoon voor de weekend- en vakantiedagen) zijn deze kip souvlaki’s! Heerlijke Griekse kipspiesjes van de BBQ. Die moet je proberen!

Barbecue Recept: Broodje Kipsaté

Broodje Kipsaté

Saté is misschien wel het meest gegeten BBQ gerecht in Nederland. En hoewel ik dat normaal als enorm saai zou bestempelen, hoeft een saté van de BBQ helemaal niet saai te zijn. Allereerst kun je natuurlijk prima een sateetje serveren. Maar maak hem dan in ieder geval helemaal zelf. Dat smaakt zoveel lekkerder. En wil je nog een stap verder gaan, dan kun je dit recept voor broodjes kipsaté volgen. Dan til je dat standaard sateetje van de BBQ naar een hoger niveau en serveer je toch iets speciaals!

Barbecue Recept: Pulled Chicken Kroketten

Pulled Chicken Kroketten

Een tijdje terug maakte ik een flinke lading Pulled Chicken en daar bleef wat van over. Toen ik daarna bij Noskos las over Pulled Pork Kroketten wist ik wat ik met mijn restje Pulled Chicken wilde doen: kroketten maken! Dit recept is dan ook gebaseerd op het recept van Dennis. Ik heb het enkel aangepast naar een recept voor pulled chicken. Het resultaat is erg lekker en viel hier in de smaak! De Pulled Pork variant ga ik ook zeker nog proberen!