BBQ Recept voor Cajun Kip Burgers

Cajun Kip Burgers

Vaak maken we hamburgers van gehakt en vooral burgers van rundvlees zijn populair. Daarna volgen ook wel burgers van varkensgehakt en kipgehakt. Je kunt echter ook burgers maken zonder gehakt te gebruiken. Bijvoorbeeld door een kipfilet te grillen en te gebruiken als burger. Dat deed ik ook in dit recept voor cajun kip burgers. Een heerlijke burger, die ook nog eens gezien mag worden!

BBQ Recept voor Picanha aan het spit

Picanha van het Spit

Picanha, ook wel bekend als staartstuk, is momenteel één van de populairste grote stukken rundvlees om te bereiden op de BBQ. In zijn geheel op de BBQ, eerst indirect gegaard en vervolgens nog even kort grillen, is het erg lekker en bij velen favoriet. Maar een picanha in steaks snijden en aan het spit bereiden is misschien nog wel lekkerder. Deze variant is inmiddels mijn favoriet als het gaat om staartstuk van de BBQ, dus als je een rotisserie hebt, zou ik je aanraden deze picanha van het spit zeker […]

Pittige gehaktballetjes met paprika mayonaise

Pittige Gehaktballetjes

De BBQ beginnen met een klein hapjes terwijl het hoofdgerecht wordt bereid is altijd een goed idee. Of een lekker avondje bestaande uit allerlei kleine hapjes. Ook niet verkeerd. Waar je ook voor kiest, deze spicy gehaktballetjes met een paprika mayonaise om de boel een beetje af te blussen, mogen op je lijstje! Dit hapje is relatief eenvoudig, is zo voorbereid en kost niet veel tijd om te bereiden op de BBQ. Paar prikkertjes er bij, pannetje op tafel en smullen maar!

BBQ Recept Road Kill Chicken

Roadkill Chicken

Hoewel de Beer Can Chicken een echte BBQ Klassieker is, vind ik het niet de beste manier om een hele kip te bereiden. Mijn voorkeur gaat uit naar een gevlinderde kip, ook wel bekend als roadkill chicken of spatchcock chicken. De naam Roadkill Chicken komt van de platte, denk aan overreden door een vrachtwagen, vorm van de kip. Door de kip plat te bereiden krijg je een gelijkmatigere garing en wordt ook het vel krokanter dan bij een Beer Can Chicken. Neemt niet weg dat ook een kip op een […]

Mexicaanse Nacho's van de BBQ

Mexicaanse Nachos met Gehakt

Nacho’s van de BBQ, ik ben er gek op! Of het nou als voorgerecht is of als snack bij de borrel, ik ben altijd voorstander! Dat verklaart misschien ook wel waarom ik al tal van nacho recepten online heb staan. Daar komt er echter weer één bij, want dit recept voor Mexicaanse Nacho’s met Gehakt ontbrak nog. En die mag ook direct op je to-do lijst, want deze wil je proeven!  

gegrilde watermeloen feta uitgelicht

Gegrilde Watermeloen met Feta

Sommige ingrediënten zullen niet snel bij je op komen om op de BBQ te bereiden. Grote kans ook dat watermeloen er daar één van is. Fruit zou je misschien nog wel bedenken voor een dessert, maar gegrilde watermeloen.. Die zag je waarschijnlijk niet aankomen. En toch is het een enorme aanrader als bijgerecht. Watermeloen is warm namelijk erg lekker en al helemaal als je het combineert met feta en verse munt. Proberen dus!

cajun kipspiesen mago salsa uitgelicht

Cajun Kipspiesen met Mango Salsa

Als er in Nederland spiesjes op de BBQ gaan, gaat het 9 van de 10 keer om kipsaté. Wil je een keer iets anders bereiden, maar wel het gemak van spiesjes hebben? Dan zijn deze cajun kipspiesen met mango salsa iets voor jou! De spiesjes zijn licht pittig gekruid en worden geserveerd met een lekker frisse salsa. De bereiding is daarbij eenvoudig en de voorbereiding is zo gedaan. Kortom, zet deze spiesen maar op je to-do lijstje!

mexicaanse nacho hapjes uitgelicht

Mexicaanse Nacho Hapjes

Als de BBQ aan gaat denken we al gauw in veel en grote stukken vlees, maar dat hoeft helemaal niet. Ik vind het eigenlijk leuker om een BBQ te starten met wat hapjes, waarbij vlees slechts een onderdeel is. Daarna volgt dan een mooi stuk vlees, ook weer gepaard met een paar bijgerechten. Een mooi hapje om je BBQ mee te beginnen zijn deze Mexicaanse Nacho Hapjes. Deze tortilla chipjes, belegd met guacamole, crème fraîche, gemarineerde kip en tomatensalsa zijn gemakkelijk te maken en je kunt er snel een heleboel […]

gegrilde ananas kokos uitgelicht

Gegrilde Ananas met Kokos

Een tijdje terug ontving ik Simple Smart BBQ van Julius Jaspers en daar schreef ik deze review over. Een lekker recept uit het boek mag echter ook niet ontbreken en ik wist al gauw welk recept het moest worden. Julius heeft vaak de leukste recepten voor desserts en fruit op de BBQ en deze gegrilde ananas met kokos stond al snel op mijn to-do lijst! Het recept is niet helemaal volgens het boek, omdat ik niet de grootste fan ben van Malibu. Mijn variant is echter ook het proberen meer […]

chicken honey pops uitgelicht

Chicken Honey Pops

Een BBQ, kippendijen, ontbijtspek en BBQ saus. Veel beter kan het toch niet worden? Deze chicken honey pops zijn heerlijk als voorgerechtje, of als snack bij de borrel. De bereiding is eenvoudig en duurt niet lang en ook de voorbereiding is zo gepiept. En als je dan met zo’n schaal vol lekkere stukjes kippendij in bacon langskomt, dan wil iedereen wel een stukje! Maak er dus genoeg, want ze zijn zo weg!

mexicaanse quesadillas uitgelicht

Mexicaanse Quesadillas

De Mexicaanse keuken is één van mijn favorieten en ik probeer zo nu en dan daarom wat Mexicaanse gerechten van de BBQ te toveren. Ditmaal werd het een lekkere snack of een top voorgerecht, namelijk quesadillas van de BBQ. Gevuld met rode ui, paprika, kip en kaas. Geserveerd met guacamole en crème fraîche. Als dat je niet lekker lijkt, dan weet ik het ook niet meer!

ananas in bacon uitgelicht

Ananas in Bacon

Hoewel ik vaak een hele maaltijd bereid op de BBQ, vind ik het ook leuk om allerlei kleine hapjes te serveren. Een soort BBQ tapas eigenlijk. Denk aan MOINK Balls, Atomic Buffalo Turds, gehaktballetjes en allerlei andere kleine gerechtjes. Deze stukjes ananas in bacon kun je toevoegen aan dat lijstje, want ze zijn heerlijk om te snacken! Ideaal voor een avondje BBQ tapas of wat hapjes bij de borrel.