atomic buffalo turds uitgelicht

Atomic Buffalo Turds

Een echte klassieke BBQ snack is de Atomic Buffalo Turd of ABT. Een pittige buffel keutel. Vreemde naam, heerlijk hapje! Ik maak ze met regelmaat, omdat ze makkelijk voor te bereiden zijn, een lekkere pittige smaak hebben en ideaal zijn als hapje vooraf of als onderdeel van een hele BBQ platter met allerlei heerlijke gerechten van de BBQ. In het kort zijn ABT’s met kruidenkaas en cheddar gevulde jalapeños, omwikkeld met bacon. Ja ik zei bacon. Dit wil je!  

coca cola drumsticks uitgelicht

Coca Cola Drumsticks

Ik had al wel vaker gelezen dat je BBQ saus kunt maken op basis van Cola. Ik was ook al een keer een recept tegen gekomen van een kip op colablikje. De bierblikkip, maar dan met cola zeg maar. Ik ging echter voor drumsticks, omdat dat iets makkelijker te bereiden is in combinatie met bijgerechten. Het werden dus kip drumsticks met een sticky Coca Cola saus. Heerlijk!

bacon wrapped onion rings uitgelicht

Bacon Wrapped Onion Rings

Met bacon wordt alles lekker hoor ik wel eens! En in zekere zin ben ik het daar wel mee eens. Bacon is in ieder geval een echt BBQ ingrediënt, dat in allerlei recepten terugkomt en ook bij heel veel ingrediënten past. Kip, rundergehakt, groenten en zelfs fruit kunnen met spek worden gecombineerd. Deze bacon wrapped onion rings zijn heerlijk als voor- of bijgerecht. Ze zijn makkelijk, maar bevatten alle BBQ smaken die je je maar kunt wensen. Aanradertje dus!

vietnamese kippenbouten uitgelicht

Vietnamese Kippenbouten

Een lekker kippetje van de BBQ is altijd goed! Of het nou heerlijke kippendijen spiesen zijn, een Beer Can Chicken of een lekkere kipburger. Deze keer ging ik voor kippenbouten, die ik een Vietnamese marinade meegaf. Dit, in combinatie met de smaak en het mooie kleurtje dat het rookhout geeft, zorgde voor een heerlijk sappig resultaat. En dan aan tafel lekker kluiven. Want dat hoort er ook bij!

Gevulde tomaten van de BBQ

Gevulde Tomaten

Zoals al vaker gezegd kan een BBQ niet zonder bijgerechten. En ja, daarvoor kan je in de supermarkt een stokbrood, een bak aardappelsalade en ander standaard spul kopen, maar je kunt ook zelf iets maken met verse ingrediënten. En we kunnen zelfs een stapje verder gaan, want naast een mooi stukje vlees kun je je bijgerechten ook op de BBQ bereiden. Hoeft helemaal niet moeilijk te zijn namelijk. Deze gevulde tomaten heb je bijvoorbeeld zo voorbereid en staan in een handomdraai op tafel. Heerlijk toch?  

armadillo eggs uitgelicht

Armadillo Eggs

Een paar weken terug zat ik op het YouTube kanaal van Pitmaster X te kijken en één van de recepten waarvan het water me in de mond liep was dat van Armadillo Eggs. Een BBQ klassieker waar ik al wel eens van gehoord had, maar nog nooit had gezien. Maar toen ik ze zag, was ik gelijk om. Die moest ik maken. Armadillo Eggs hebben buiten de vorm niets met eieren te maken trouwens. Cheddar, jalapeños en gehakt zijn de hoofdingrediënten. Ik draaide mijn gehakt zelf van runderriblappen, maar in […]

chipotle honey chicken kebabs uitgelicht

Chipotle-Honey Chicken Kebabs

Een tijdje terug kreeg ik hét BBQ boek van 2016: Smokey Goodness van Jord Althuizen. Een schitterend boek, vol recepten, mooie foto’s en uitleg over het BBQ’en. Een boek dat je als BBQ liefhebber echt op de plank moet hebben staan en wat recepten uit moet proberen. Ik probeerde onlangs de Chipotle-Honey Chicken Kebabs en die waren echt heel erg goed. Hieronder het recept!

Nacho's met Pulled Chicken van de BBQ. Wordt het nog beter?

Pulled Chicken Nachos

Laatst kocht ik op Bol.com een setje mooie gietijzeren pannetjes die ik kan gebruiken op de BBQ. Ik had ze nog niet gebruikt, dus dat moest maar eens gebeuren. Ik ging voor een voorgerecht in Mexicaanse stijl; Pulled Chicken Nachos. Met heerlijke stukjes kip, nachos, jalapeños, cheddar en uiteraard guacamole! Heerlijk om met zijn allen uit een pannetje te smullen, terwijl de rest van het eten onderweg is! Recept Video De bereiding van dit recept heb ik gefilmd en tot een korte video gemonteerd. Zie daarvoor hieronder! Vind je dit […]

Kip Teriyaki Spiesjes

Kip Teriyaki Spiesjes

Bij kip van de BBQ denkt iedereen al snel aan saté. Logisch, want het is zo’n beetje het meest gegeten gerecht van de BBQ. Ik maak tegenwoordig echter vrijwel nooit meer saté. Niet omdat ik het niet lekker vind hoor, maar er is zoveel meer mogelijk met kip. Deze keer maakte ik kip teriyaki spiesjes. Sticky kipspiesjes met een klein beetje pit, een klein beetje zout en een vleugje zoet. Afgemaakt met geroosterde sesamzaadjes en ringetjes bosui. Heerlijk toch?

kip ananas spiesen uitgelicht

Kip Ananas Spiesen

Soms is het onverwachts mooi weer en wil je daarvan genieten wanneer je thuis komt van een dag werken. Dan steek ik snel de BBQ aan en kijk ik wat ik kan maken met de dingen die ik in huis heb. Deze keer werden het kip ananas spiesjes. Prima smaakcombinatie en ook nog eens zo klaar!

kip pesto uitgelicht

Kip Pesto van de BBQ

Laatst maakte ik een flinke hoeveelheid verse pesto en dat is dus super makkelijk! Het smaakt daarbij ook nog eens 10 keer beter dan de pesto uit een potje die je in de supermarkt koopt. Een deel van de pesto gebruikte ik voor dit recept voor kip pesto van de BBQ. Een makkelijk, maar lekker recept dat het proberen waard is.

Honing Mosterd Uien

Honing Mosterd Uien

Weer een bijgerecht dat zo weinig tijd kost om voor te bereiden, maar dat zo lekker is! Deze honing mosterd uien zijn heerlijk naast een perfect gegaarde steak, maar je kunt ze ook als topping gebruiken voor een heerlijke burger. Eén ding is in ieder geval zeker; al je eters zullen dit lekker vinden!