Saté van de BBQ is er in allerlei vormen. De bekendste is saté van kip, waarbij ik kippendijen het lekkerst vind, maar je kunt saté ook van varkensvlees, geitenvlees, rundvlees en kipgehakt maken. Maar wist je dat je ook saté kunt maken van vis? In dit recept maak ik heerlijke saté van kabeljauw, die je in de keukenmachine tot een soort gehakt draait en samen met allerlei lekker kruiden en specerijen om stengels citroengras kneed. Even grillen, eventueel serveren met wat pittige satésaus en je hebt eens een heerlijke variatie […]
Archieven
Caprese Braaibroodjies
Als je wel eens in Zuid Afrika bent geweest ben je ongetwijfeld bekend met braaibroodjies. Of je kent ze misschien al van eerdere braaibroodjies recepten die ik hier deelde. Een braaibroodjie is eigenlijk een tosti, maar dan bereid op de braai. Je roostert braaibroodjies in een klemrooster boven de hete kolen en ze zijn heerlijk als lunch of snack. Maakte ik al eerder klassieke braaibroodjies, guacamole braaibroodjies en cheeseburger braaibroodjies, ging ik nu voor Italiaanse caprese braaibroodjies.
Kip Caprese
Een tijdje terug deelde ik het recept voor Jalapeño Popper Chicken, waarbij je een kipfilet voorziet van inkepingen, die je vervolgens vult. Smaakte heerlijk en ik vond dat er zo leuk uit zien dat ik op zoek ging naar een andere lekkere vulling. Uiteindelijk dook ik de Italiaanse hoek in en kwam ik uit bij de caprese. Mozzarella, tomaat en pesto. Dat combineert natuurlijk heel goed met kip en dat moest hem worden. De kip Caprese was geboren en met dit recept kun jij dit gerecht nu ook bereiden!
Parelhoenfilets van de BBQ
Kip en de BBQ gaan goed samen. Je kunt zo’n beetje alle delen gebruiken, je kunt een hele kip garen op de BBQ en kip kan allerlei smaken hebben, van frisse kruidige smaken, tot zoete rubs en sauzen. Grote kans dat er bij jou regelmatig kip op de BBQ gaat dus. Een keer iets anders proberen? Ga dan eens voor deze parelhoenfilets, gemarineerd in knoflook, rozemarijn en citroen. Bijna dezelfde bereiding als kip en erg lekker!
Cakespiesen met Aardbei
Een toetje na het BBQ’en is natuurlijk het lekkerst als het ook van de BBQ komt! Omdat je met een BBQ een oven na kunt bootsen kun je eenvoudig een cake bakken op de BBQ, maar alleen een plakje cake serveren is wat saai. Ik maakte daarom spiesen met cake en aardbeien die ik serveerde met slagroom. Het resultaat? Leuke dessertspiesen die ook nog eens heel lekker zijn!
Gegrilde Maïs & Avocado Salade
Zelf een salade maken om bij de BBQ te serveren? Een gegrild ingrediënt maakt dat je salade helemaal bij een avondje BBQ past en kan net dat beetje extra smaak geven. In deze salade met avocado en maïs wordt de maïs eerst geroosterd op de BBQ, waardoor je salade heerlijk fris is, maar ook net een beetje dat BBQ smaakje krijgt. Eenvoudig, maar ó zo lekker om te serveren tijdens een BBQ op een zomerse dag!
Kip aan het Spit
Er zijn veel manieren om kip op de BBQ te bereiden, maar de leukste vind ik toch wel aan het spit. Ziet er niet alleen leuk uit trouwens, want het smaakt ook nog eens erg lekker zo’n kippetje van de rotisserie. Er zijn diverse braadspitten beschikbaar voor de BBQ en welke je nodig hebt hangt af van het type BBQ dat je hebt. Ik gebruik The Spit on Fire om van mijn Bastard een rotisserie te maken, waar ik een heerlijk kippetje op heb gegaard. Maar ook voor ketel BBQ’s […]
Chili Dogs
Als je aan fast food denkt, kom je al gauw uit bij burgers en pizza. Maar voor mij horen hotdogs er ook bij. Als fast food bestaat een hotdog meestal uit een klef broodje met daarop een net warme worst en wat saus, maar maak je ze zelf dan kun je er echt wat moois van maken. Ok, het zal minder fast food zijn dan afhalen, maar het is zeker de moeite waard. Ga voor deze chili dogs van de BBQ bijvoorbeeld! Een vers broodje, belegd met een gegrilde hotdog, […]
Lente Stoof met Spaghetti
Stoofvlees wordt vaak gezien als een wat zwaarder gerecht dat het goed doet in de winter. Dan vinden we het allemaal heerlijk om urenlang te stoven en vervolgens heerlijk te eten. Maar stoofvlees kan ook prima in de lente en zomer, als je het geheel wat frisser en lichter maakt. Dit stoofvlees wordt bijvoorbeeld geserveerd met spaghetti, veldsla en ricotta en door zilveruitjes en cherrytomaatjes te gebruiken smaakt dit stoofvlees heerlijk zomers!
Jalapeño Popper Chicken
Om te imponeren met een gerecht van de BBQ hoef je niet de hele dag in de buitenkeuken te staan en is het echt niet per se nodig om met grote stukken duur vlees in de weer te gaan. Je kunt ook gewoon dit recept jalapeño popper chicken bereiden, binnen het uur klaar zijn en dan alle credits ontvangen voor de smaakexplosie die je jouw gasten hebt voorgeschoteld! Want geloof me, dit is lekker!
Kip Cajun Spiesen
Een spiesje van de BBQ doet het altijd goed. Zeker als je de spiesjes volledig zelf bereidt en ook nog eens serveert met een huisgemaakt sausje. Dat geldt dus ook voor deze kip cajun spiesen met limoen mayonaise. Deze kipspiesen hebben een klein beetje pit van de cajun kruiden, maar die wordt gelijk afgeblust door een heerlijke frisse limoen mayonaise. Klinkt dat niet goed?
Cheeseburger braaibroodjies
Laatst was het Nationale Tostidag en wat kun je dan beter eten dan braaibroodjies? Braaibroodjies, of braaibroodjes, zijn de Afrikaanse versie van de tosti en worden, zoals de naam al doet vermoeden, geroosterd op de braai. Dat betekent niet dat je deze heerlijke cheeseburger braaibroodjies alleen kunt maken als je een braai in de tuin hebt staan, want ook op de BBQ kun je ze bereiden. Hoe? Dat lees je hieronder in mijn recept!