Caprese Braaibroodjies

Caprese Braaibroodjies

Als je wel eens in Zuid Afrika bent geweest ben je ongetwijfeld bekend met braaibroodjies. Of je kent ze misschien al van eerdere braaibroodjies recepten die ik hier deelde. Een braaibroodjie is eigenlijk een tosti, maar dan bereid op de braai. Je roostert braaibroodjies in een klemrooster boven de hete kolen en ze zijn heerlijk als lunch of snack. Maakte ik al eerder klassieke braaibroodjies, guacamole braaibroodjies en cheeseburger braaibroodjies, ging ik nu voor Italiaanse caprese braaibroodjies.

Braaibroodjies maken? Ga voor deze Caprese Braaibroodjes!
Braaibroodjies maken? Ga voor deze Caprese Braaibroodjes!

Lunch-/Hoofdgerecht

2 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 4 sneetjes Brood
– 4 eetlepels Passata
– 1 Tomaat
– 1 bol Mozzarella
– 16 blaadjes Basilicum
– 1 eetlepel Gedroogde Italiaanse Kruiden
– 2 eetlepels Roomboter (op kamertemperatuur)

Overige Benodigdheden

Klemrooster
BBQ Handschoenen

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Leg alle sneetjes brood op een plank. Ik gebruikte maisbrood, maar kies vooral wat je lekker vindt. Meng de Italiaanse kruiden door de passata en bestrijk de sneetjes brood hier mee.

Snijd vervolgend de tomaat in dunne plakken en beleg 2 van de sneetjes brood hiermee. Snijd daarna de mozzarella in plakken en leg deze op de plakken tomaat. Leg hier vervolgens de blaadjes basilicum op en leg hier tot slot de 2 andere sneetjes brood op (met de passata kant naar beneden).

Bestrijk nu de zichtbare kanten van de sneetjes brood met de boter en leg de braaibroodjies op het klemrooster. Vouw dit rooster dicht.

Is de BBQ op temperatuur? Leg het klemrooster dan op de BBQ. Rooster de braaibroodjies een minuut of 8, waarbij je het klemrooster regelmatig keert. Gebruik hiervoor een BBQ handschoen want het rooster wordt heet. De braaibroodjies moeten aan de buitenkant mooi goudbruin en krokant worden, maar let er wel op dat ze niet verbranden.

Zijn de braaibroodjies klaar? Haal ze dan van de BBQ en leg het klemrooster op een grote snijplank. Vouw het rooster voorzichtig open en serveer de braaibroodjies direct. Eet smakelijk!

Caprese Braaibroodjes van de BBQ
Caprese Braaibroodjes van de BBQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *