zuid afrikaanse braaibroodjies receptt

Zuid-Afrikaanse Braaibroodjies

Deze keer een heel simpel recept dat ik na een reis door Afrika nog een keer thuis moest maken: Braaibroodjies. Tosti’s van de BBQ dus. Tijdens een reis door o.a. Zambia, Malawi, Tanzania en Kenia kregen we ze regelmatig voorgeschoteld door onze Zuid-Afrikaanse gidsen. Uiteraard van de braai. Super lekker! Dit braaibroodjies recept is trouwens een basisrecept. Je hebt ook zoete varianten en variëren is toegestaan. Doen dus!
Een tosti van de BBQ? Het kan met dit braaibroodjes recept!

Voorgerecht/Lunch

4 personen

25 minuten

Ingrediënten

- 8 sneetjes Wit Casino Brood
- 100 gram Cheddar
- 1 Tomaat
- 1 Rode Ui
- Boter

Overige benodigdheden

- Klemrooster

Snijd de tomaat in dunne plakken en de rode ui in flinterdunne ringen. Rasp de cheddar. Leg 4 sneetjes brood op een bord of plank en beleg ze met de helft van de cheddar. Leg op iedere snee brood een paar ringen rode ui en plakken tomaat. Verdeel nu de rest van de cheddar over de sneetjes brood.

Leg nu de overige sneetjes brood op de belegde sneetjes en smeer de buitenzijden in met boter. Leg nu alle braaibroodjies op je klemrooster en sluit het rooster.

Grill de braaibroodjies nu rustig boven een niet te hete BBQ. Regelmatig draaien, totdat alle broodjes mooi goudbruin zijn.

Open het rooster en haal de braaibroodjies er voorzichtig uit. Snijd ze eventueel schuin door, zodat ze makkelijker te eten zijn. Eet smakelijk!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *