Op zoek naar een heerlijke salade voor bij de BBQ? Ga voor deze salade met gegrilde mais en avocado!

Gegrilde Maïs & Avocado Salade

Zelf een salade maken om bij de BBQ te serveren? Een gegrild ingrediënt maakt dat je salade helemaal bij een avondje BBQ past en kan net dat beetje extra smaak geven. In deze salade met avocado en maïs wordt de maïs eerst geroosterd op de BBQ, waardoor je salade heerlijk fris is, maar ook net een beetje dat BBQ smaakje krijgt. Eenvoudig, maar ó zo lekker om te serveren tijdens een BBQ op een zomerse dag!

Een heerlijke salade maken voor bij de BBQ? Deze salade met gegrilde mais en avocado is een aanrader!
Een heerlijke salade maken voor bij de BBQ? Deze salade met gegrilde mais en avocado is een aanrader!

Bijgerecht

6 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 4 Voorgekookte Maïskolven
– 2 Rijpe Avocado’s
– 4 Bosuien
– 3 takjes Munt
– 3 takjes Koriander
– 2 eetlepels Chilisaus
– 1 eetlepel Limoensap
– 2 eetlepels Zonnebloemolie
– Versgemalen Peper en Zout

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur tussen de 160 en 180 graden.

Ontdoe, terwijl de BBQ warm wordt, de avocado’s van hun pit en schil en snijd ze in blokjes. Snijd ook alvast de bosui in dunne ringetjes en hak de blaadjes munt en koriander wat kleiner.

Meng in een kommetje de chilisaus met het limoensap. Neem vervolgens de maïskolven en bestrijk deze rondom met de olie en bestrooi met zout. Let op dat je hier voorgekookte maïskolven gebruikt!

Is de BBQ op temperatuur? Rooster de maïs dan 10 minuten op de BBQ, waarbij je er voor zorgt dat de maïskolven rondom een beetje kleuren. Haal vervolgens de maïskolven van de BBQ. Pak nu een scherp keukenmes en zet de maïskolven rechtop op een snijplank. Snijd met het mes de maïs van de kolven.

Neem hierna een grote saladeschaal en doe hier de maïs en avocado in. Voeg daarna de chili limoen dressing toe en meng even door elkaar. Verdeel de maïs en avocado nu over een mooie groot bord en bestrooi met de ringetjes bosui en de munt en koriander. Bestrooi tot slot met een beetje versgemalen zwarte peper en serveer de salade direct. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *