Eén van de gerechten die al langere tijd op de to-do lijst stond was Chicken Adobo. Een recept waarbij je ook met de Dutch Oven aan de slag gaat, maar wat niet uren hoeft te stoven. Dus toen de Weber Summit Kamado E6 geleverd werd en ik er achter kwam dat er ook een Dutch Oven mee was gestuurd ging dit gerecht nog wat hoger op de to-do lijst! Er zijn overigens twee varianten; Filipijnse Chicken Adobo en Mexicaanse Chicken Adobo. Ik ging voor de laatste en bestelde daarvoor diverse […]
Archieven
Chorizo Kaas Dip
Als voorgerecht vind ik het altijd leuk om de skillet er bij te pakken en een lekkere kaasdip te maken! Dit keer pakte ik er ook wat chorizo worstjes bij die ik had liggen en die combineerde ik met gekarameliseerde uien en cheddar. Die smaken, samen met de roomkaas en crème fraîche, waren gecombineerd echt een knaller. Ik serveerde de dip dit keer met zowel wat tortilla chips als met wat brood en met beide is deze erg lekker. Kortom, aanrader deze chorizo kaas dip!
Patty Melts
Is het een burger? Is het een tosti? Nee, het is de Patty Melt! Eigenlijk het beste van twee werelden en ontzettend lekker om eens te bereiden op de BBQ. Als lunch, dan noemen we het gewoon een tosti, of als avondeten met wat friet en een salade. Het kan allemaal! Wat je in ieder geval nodig hebt om deze patty melts te bereiden is een bakplaat. Ik gebruikte de keramische bakplaat van Weber op mijn Weber Summit Kamado E6, waarbij ik, dankzij het ruime formaat van de BBQ, ook […]
Bacon Wrapped Kipspiesen
Alles wordt beter van bacon zeggen ze wel eens en ik denk dat ik het daar wel mee eens ben! Op BBQ vlak vallen bijna alle recepten waarin spek wordt gebruikt in de smaak. Zo ook deze bacon wrapped kipspiesen. Een gerecht met slechts 3 ingrediënten, maar ongelooflijk veel smaak. Oké, toegegeven, met name het omwikkelen van de kip met spek kost even wat tijd, maar als je deze spiesen eenmaal hebt geproefd ben je dat zo weer vergeten!
Pulled Cupim Beef
‘Pulled wat?’ zul je misschien denken bij het lezen van de titel van dit recept. Niet gek hoor, want de Cupim is nou niet het meest bekende stuk vlees en kan ook niet van zomaar ieder rund gesneden worden. De Cupim komt namelijk van het Zebu rund. Een ras dat is ontstaan vanuit kruisingen van verschillende Indiase runderrassen en enorm populair is in Zuid-Amerikaanse landen. Het Zebu rund staat namelijk bekend om de dikke huid en is daardoor goed bestand tegen de warmte. Oké, leuk. Maar wat is dan de […]
Koreaanse Kip Bulgogi
Alweer een hele tijd terug probeerde ik voor het eerst gochujang, een smaakmaker uit de Koreaanse keuken, en dat was zó top! Sindsdien staat dat spul hier altijd wel in de voorraadkast en wordt het ook geregeld gebruikt. Ook nu weer, want het is een belangrijk ingrediënt in deze Koreaanse kip bulgogi van de BBQ. Licht pittig, maar vooral heel smaakvol en super sappige kippendijen. Wat wil je nou nog meer?
Gevulde Varkenshaas met Emmentaler
Onlangs was ik aanwezig op de Cheesy Summer Day, georganiseerd door Emmi en Bettine, om daar een aantal BBQ recepten met kaas te gaan bereiden. Eén van de kazen waar ik mee aan de slag mocht was de Emmi Kaltbach Emmentaler AOP, een heerlijke grotgerijpte kaas met een pittige en nootachtige smaak. Die emmentaler gebruikte ik, samen met wat tomaten tapenade, als vulling voor varkenshaas, die vervolgens weer in spek werd ingepakt. Het resultaat was heerlijk en zeker het proberen waard!
Rabo de Toro
In de voorbereiding op een mooie camperreis die we gaan maken richting Portugal en Spanje was ik al een beetje op zoek naar de lokale specialiteiten. Eén daarvan in Spanje heet Rabo de Toro, dat zich letterlijk vertaalt naar staart van de stier, maar tegenwoordig een heerlijk Spaans stoofgerecht met ossenstaart is. En toevalligerwijs had ik nog ossenstaart in de vriezer liggen, dus wachtte ik niet tot ik dit in Spanje kon proeven, maar bereidde ik dit Spaanse stoofvlees op de BBQ. Neemt overigens niet weg dat ik de Rabo […]
Bourbon Glazed Beenham
Ik had weer eens een mooi beenhammetje liggen dat ik op de BBQ wilde leggen. De klassieke Beenham Honing Mosterd heb ik inmiddels al zo vaak gedaan dat ik weer eens iets nieuws wilde proberen. Dus pakte ik de fles whisky uit de kast, want die combineert natuurlijk perfect met BBQ. Ik gebruikte de whisky om een glaze te maken, waarmee de gerookte beenham twee keer wordt ingesmeerd. Het resultaat was erg lekker en voor herhaling vatbaar. En dat betekent dat ie bij jou ook wel op de to-do lijst […]
Jerk Chicken van het Spit
Het werd wel weer eens tijd voor een lekker kippetje van het spit. En als je dan een BBQ blog hebt kun je natuurlijk niet weer een oud recept er bij pakken. Nee, dan moet er weer een nieuwe variant komen. Ik moet jullie tenslotte ook iets aan keuze te bieden hebben! En dus ging ik op zoek naar een leuk idee voor aan het spit. Daarbij kwam ik uit bij de Jamaicaanse keuken, in de vorm van Jerk Chicken. Even bij mijn vaste leverancier voor kruiden gekeken tussen de […]
Gerookte Kippenpoten
Tijd voor Classic BBQ met kippenpoten van de BBQ! Kippenpoten zijn hier al zo vaak op de BBQ gegaan, maar onlangs vroeg ik me af waarom ik er dan geen recept voor online had. De bereiding is dan wel niet zo ingewikkeld, maar deze kippenpoten moet je toch echt eens proberen! Rustig gerookt met appelhout, lichtjes afgelakt en perfect sappig! En een goed alternatief voor een hele kip, omdat je niet het risico hebt van droge kipfilets. Kortom, een klassieker die je zo nu en dan gewoon op de BBQ […]
Short Rib Sandwich
Zoals wel vaker het geval is bij het bereiden van wat grotere stukken vlees bleef er onlangs nog een mooi stuk short rib over van een mooie low & slow BBQ sessie. En nu niet gelijk denken ‘oh, hier blijft er nooit iets over’, want dat betekent alleen maar dat je nog nooit écht genoeg hebt gemaakt 😉 Anyway, dat restje short rib gebruikte ik de volgende middag voor een heerlijke short rib sandwich. Hoeft overigens natuurlijk niet per se met een restje te zijn. Je mag ook prima short […]