teriyaki kippenvleugels van de BBQ

Teriyaki Chicken Wings

Kippenvleugels op de BBQ zijn natuurlijk altijd een goed idee. Mijn recept voor Sticky Chicken Wings is erg populair en ik heb er nu weer een voor je die ik je van harte aan kan raden; Deze Teriyaki Chicken Wings! Ook deze kippenvleugels van de BBQ zijn lekker sticky, door de saus van teriyaki en honing, en hebben een lekker Azitaisch tintje. Zeker een aanrader om deze eens te serveren vooraf, op een lekkere plank vol BBQ snacks of tijdens de borrel!

Peren Kruimeltaart van de BBQ

Peren Kruimeltaart

Taart bakken op de BBQ blijft iets waarvan veel mensen verbaasd zijn dat het ook kan. Maar dat gaat dus prima! Door indirecte hitte te gebruiken maak je van je BBQ eigenlijk een oven en dat betekent dat je dus alles op de BBQ kunt bereiden dat ook in de oven kan. Voor het bakken van taarten gebruik ik zelf wel graag een neutrale houtskool, zodat de BBQ smaak niet te veel wordt, maar ik kan je aanraden om bijvoorbeeld deze Peren Kruimeltaart eens te bereiden op je BBQ!

Omgekeerde Appelcake uit de Skillet

Omgekeerde Appelcake

Een cake bakken op de BBQ? Oh jazeker! Eerder bakte ik al eens een appel cake op de BBQ en dit keer werd het een variant op die cake, gebakken in de skillet. Het grootste verschil tussen de appelcake en deze omgekeerde appelcake? Door de bodem te bestrooien met basterdsuiker en daar de appel over te verdelen krijg je een heerlijk laagje karamel en gekarameliseerde appels boven op de cake, zodra je de cake hebt omgedraaid. Aanrader om eens te serveren als dessert of voor bij de koffie!

Crispy Nacho Chicken Burgers

Crispy Nacho Chicken Burgers

Burgers van de BBQ zijn natuurlijk altijd een goed idee! Je kunt er tenslotte alle kanten mee op qua smaken, om zo iedere keer weer iets nieuws op tafel te zetten. Op de site vind je al heel veel hamburger recepten en daar komt met deze Crispy Nacho Chicken Burgers weer een mooie bij! Deze burgers bereid je met indirecte hitte en door je favoriete Doritos smaak te gebruiken geef je de kipburgers een heerlijk krokant jasje mee. Echt een aanrader om eens te proberen!

Bacon Varkenshaas Rolletjes van de BBQ

Bacon Varkenshaas Rolletjes

De combinatie van varkenshaas en spek is er één die het altijd goed doet op de BBQ. Eerder deelde ik al eens een recept voor een soort varkenshaasrollade in spek, die wat geschikter is voor een etentje met gasten. Dit keer ging ik voor een variant met varkenshaas medaillons, die je ook prima kunt bereiden als je met zijn tweeën of zelfs alleen bent. Dus trek je favoriete dry rub uit de kast en haal varkenshaas medaillons en ontbijtspek en je kunt aan de gang!

Shoarma Kippenvleugels

Shoarma Style Chickenwings

Een kippenvleugel van de BBQ is altijd een goed idee en ik maak ze dan ook vrij regelmatig. Maar shoarma van het spit is zo nu en dan ook lang niet gek. Ik combineerde de smaken van die kip shoarma van het spit dit keer met de heerlijke kippenvleugels van de BBQ en dan krijg je dus een heerlijke BBQ snack voor bij de borrel. Uiteraard geserveerd met knoflooksaus en die maak je ondertussen ook gewoon even zelf. Heerlijk! Kortom; Shoarma Style Chickenwings kunnen op de to-do lijst!  

Honing Sriracha Kip van de BBQ

Honing Sriracha Kip

Kip op de BBQ is natuurlijk altijd een goed idee. Zeker ook omdat je met kip heel veel kanten op kunt qua smaak toevoegen. Dit keer ging ik weer eens op de Aziatische toer, met een honing sriracha marinade voor wat lekkere kippendijen, waarbij de marinade ook nog gebruikt wordt om de kippendijen later mee af te lakken. Het resultaat was een heerlijke combinatie van zoet en pit, aangevuld met onder andere wat smaak van de knoflook en limoen die ook in de marinade gaan. Heerlijk om eens te proberen […]

Mexicaanse Chicken Adobo van de BBQ

Chicken Adobo

Eén van de gerechten die al langere tijd op de to-do lijst stond was Chicken Adobo. Een recept waarbij je ook met de Dutch Oven aan de slag gaat, maar wat niet uren hoeft te stoven. Dus toen de Weber Summit Kamado E6 geleverd werd en ik er achter kwam dat er ook een Dutch Oven mee was gestuurd ging dit gerecht nog wat hoger op de to-do lijst! Er zijn overigens twee varianten; Filipijnse Chicken Adobo en Mexicaanse Chicken Adobo. Ik ging voor de laatste en bestelde daarvoor diverse […]

chorizo kaas dip uitgelicht

Chorizo Kaas Dip

Als voorgerecht vind ik het altijd leuk om de skillet er bij te pakken en een lekkere kaasdip te maken! Dit keer pakte ik er ook wat chorizo worstjes bij die ik had liggen en die combineerde ik met gekarameliseerde uien en cheddar. Die smaken, samen met de roomkaas en crème fraîche, waren gecombineerd echt een knaller. Ik serveerde de dip dit keer met zowel wat tortilla chips als met wat brood en met beide is deze erg lekker. Kortom, aanrader deze chorizo kaas dip!  

patty melts uitgelicht

Patty Melts

Is het een burger? Is het een tosti? Nee, het is de Patty Melt! Eigenlijk het beste van twee werelden en ontzettend lekker om eens te bereiden op de BBQ. Als lunch, dan noemen we het gewoon een tosti, of als avondeten met wat friet en een salade. Het kan allemaal! Wat je in ieder geval nodig hebt om deze patty melts te bereiden is een bakplaat. Ik gebruikte de keramische bakplaat van Weber op mijn Weber Summit Kamado E6, waarbij ik, dankzij het ruime formaat van de BBQ, ook […]

bacon wrapped kipspiesen uitgelicht

Bacon Wrapped Kipspiesen

Alles wordt beter van bacon zeggen ze wel eens en ik denk dat ik het daar wel mee eens ben! Op BBQ vlak vallen bijna alle recepten waarin spek wordt gebruikt in de smaak. Zo ook deze bacon wrapped kipspiesen. Een gerecht met slechts 3 ingrediënten, maar ongelooflijk veel smaak. Oké, toegegeven, met name het omwikkelen van de kip met spek kost even wat tijd, maar als je deze spiesen eenmaal hebt geproefd ben je dat zo weer vergeten!  

pulled cupim beef uitgelicht

Pulled Cupim Beef

‘Pulled wat?’ zul je misschien denken bij het lezen van de titel van dit recept. Niet gek hoor, want de Cupim is nou niet het meest bekende stuk vlees en kan ook niet van zomaar ieder rund gesneden worden. De Cupim komt namelijk van het Zebu rund. Een ras dat is ontstaan vanuit kruisingen van verschillende Indiase runderrassen en enorm populair is in Zuid-Amerikaanse landen. Het Zebu rund staat namelijk bekend om de dikke huid en is daardoor goed bestand tegen de warmte. Oké, leuk. Maar wat is dan de […]