vietnamese varkens spiesjes uitgelicht

Vietnamese Varkens Spiesjes

Alweer wat jaren terug ben ik op reis geweest in Vietnam en daar ben ik enorm fan geworden van de Vietnamese keuken. Je kunt er enorm gevarieerd eten en tijdens de bijna 4 weken dat we door het land reisden is het eten eigenlijk nooit gaan vervelen. Tijd dus om die Vietnamese smaken naar de eigen achtertuin te halen met deze varkens spiesjes die gebaseerd zijn op die heerlijke Vietnamese keuken. Uiteraard met een lekkere dipsaus om de spiesjes in te dippen. Heerlijk!

chicken pot pie uitgelicht

Chicken Pot Pie

Op de BBQ kun je al heel veel verschillende bereidingen doen. Met een paar accessoires vergroot je die mogelijkheden nog meer. Ik schreef al eens een blog met leuke BBQ accessoires en met één van die accessoires ging ik in dit recept aan de slag: de skillet. In een skillet kun je van alles bereiden. Ik maak er regelmatig nacho’s in, maar dit keer ging ik voor een zogeheten ‘one pan dinner’ door een chicken pot pie te maken. Een soort kippenragout met verschillende groenten en afgedekt met een deksel […]

iberico koteletten uitgelicht

Iberico Koteletten

Als ik voor varkensvlees op de BBQ ga, dan is Iberico vlees favoriet! Iberico vlees wordt wel eens vergeleken met Wagyu rundvlees, maar dan van het varken. Ik snap dat wel. Iberico vlees heeft zo’n mooie vetmarmering door het vlees, die zoveel smaakt af geeft. Dat moet je echt eens proberen! Ga bijvoorbeeld voor deze Iberico koteletten van de BBQ, die je eerst lekker rubt en daarna volgens de reverse sear methode bereidt. Heerlijk!

indonesisch stoofvlees uitgelicht

Indonesisch Stoofvlees

Ik maak regelmatig stoofvlees op de BBQ. Het hele jaar door. Je vindt dan ook diverse stoof recepten op mijn blog. Stoven op de BBQ doe ik in combinatie met een Dutch Oven. Ik heb er verschillende, die ik vrijwel allemaal gewoon het rooster van de BBQ zet. Houtskool er onder en je kunt heerlijke stoofgerechten bereiden op de BBQ. Als je wilt kun je het vlees voor in je stoof eerst roken op de BBQ, maar dat doe ik lang niet altijd. Zeker in dit recept voor Indonesisch stoofvlees […]

schouderkarbonade bbq uitgelicht

Schouderkarbonades

Zelf je vlees kruiden en volledig bereiden op de BBQ hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn. Natuurlijk, er zijn recepten waar je uren mee bezig bent, maar er zijn ook heerlijke stukken vlees die weinig voorbereidingstijd kosten en op de BBQ vrij snel gaar zijn. Deze schouderkarbonades van de BBQ bijvoorbeeld! Door ze van te voren even in een lekkere rub te zetten en vervolgens middels de reverse sear methode (eerst indirect bereiden, daarna kort grillen) te bereiden krijg je een heerlijk resultaat, en ben je helemaal niet lang […]

hachee dutch oven uitgelicht

Hachee uit de Dutch Oven

Stoven op de BBQ in de Dutch Oven is iets wat ik in de herfst- en wintermaanden erg leuk vindt om te doen. Ik heb ook een lekker grote Dutch Oven, waardoor ik gelijk een voorraadje stoofvlees kan aanleggen. Dit keer ging ik voor hachee. Een klassiek stoofgerecht met uien en, in dit geval, sukade. Door de boel lekker een paar uurtjes te laten pruttelen krijg je heerlijk mals vlees, dat je zeker vaker zal willen eten.  

Goulash van Wild Zwijn

Wild Zwijn Goulash

In de herfst en winter periode gaat de BBQ bij mij zeker niet terug de schuur in. Er komen echter wel heel andere gerechten van de BBQ dan in de zomer. In de herfst en winter ga ik namelijk graag voor stoofpotjes van de BBQ. Zo maakte ik al eens lekker stoofvlees van rund en een heerlijke herfst stoof. Dit keer weer een lekker stoofgerecht, maar dan met vlees van wild zwijn. Deze wild zwijn goulash is heerlijk in de koudere maanden en is dan ook zeker een aanrader om […]

Duitse Biefstuk

Duitse Biefstuk uit de Skillet

Een lekkere steak van de BBQ lusten we allemaal wel, al zal een ieder zijn favoriete steak hebben. Ik ben bijvoorbeeld enorm fan van een lekkere ribeye, terwijl een ander liever voor een entrecote gaat. De Duitse biefstuk echter heb je waarschijnlijk nog niet op de BBQ gehad. Dat gaat ook niet zo makkelijk op een rooster zal je denken. In een skillet daarentegen is Duitse biefstuk van de BBQ echt lekker! Zeker als je tijdens de bereiding een klein beetje rookhout toevoegt. Welke houtsoort je hiervoor kunt gebruiken vind […]

Zoete Aardappelen met Pulled Chicken

Pulled Chicken Sweet Potatoes

Ik weet zeker dat je wel eens een gepofte aardappel hebt gegeten. Klassiek met zure room, of wellicht een andere variant. Sterker nog, waarschijnlijk heb je ze ook wel eens zelf gemaakt. Op de BBQ, of in de oven. Maar heb je hetzelfde ook wel eens met zoete aardappelen gedaan? Nee? Snel doen dan! En als je dan toch aan de slag gaat, ga dan gelijk voor deze heerlijke variant met een vulling van pulled chicken en een lekker fris sausje op basis van yoghurt.

Mexicaanse Taco's met Pulled Chicken

Mexicaanse Pulled Chicken Taco’s

Als ik een grote groep te eten krijg, dan zijn taco’s hier toch wel favoriet. Ik heb dan ook al diverse recepten online staan. Het makkelijke van taco’s vind ik met name dat je je gasten ze zelf kunt laten bouwen. Zo hoef jij enkel bezig zijn met de bereiding en kun je echt samen eten. Daarnaast hoef je er geen rekening mee te houden dat de een dit niet lust en de ander weer iets anders liever niet eet. Je zet gewoon alle ingrediënten op tafel en dan mag […]

Empanadas van de Pizzasteen

Empanadas

Wie zegt dat de BBQ er alleen is voor de grote stukken vlees en het langzaam garen en roken? Gebruik je BBQ als oven op houtskool en je kunt er eigenlijk alles op bereiden. Empanadas bijvoorbeeld! Ik vind ze heerlijk en in bijvoorbeeld Spanje ga ik graag naar zo’n winkeltje waar je de keuze hebt uit 1001 vullingen. En hoewel ik de randen van de empanadas niet zo mooi gevouwen krijg als je bij deze winkeltjes ziet, kun je empanadas dus ook heel goed op de BBQ bakken. Deze Mexicaanse […]

Dutch Oven: Herfst Stoof

Herfst Stoof

Met de koudere en regenachtige dagen in aantocht en de herfst en winter die onderweg zijn krijgen veel mensen het idee dat het tijd wordt om de BBQ weer op te bergen in de schuur of garage. Maar niets in minder waar! De herfst en winter zijn juist perfect om de BBQ aan te steken en heerlijke gerechten te bereiden die bij de seizoenen passen! Schaf bijvoorbeeld een Dutch Oven aan, zodat je heerlijke stoofpotjes kunt bereiden op de BBQ. Deze heerlijke herfst stoof bijvoorbeeld, met uien, wortel, prei, doperwten […]