Duitse Biefstuk

Duitse Biefstuk uit de Skillet

Een lekkere steak van de BBQ lusten we allemaal wel, al zal een ieder zijn favoriete steak hebben. Ik ben bijvoorbeeld enorm fan van een lekkere ribeye, terwijl een ander liever voor een entrecote gaat. De Duitse biefstuk echter heb je waarschijnlijk nog niet op de BBQ gehad. Dat gaat ook niet zo makkelijk op een rooster zal je denken. In een skillet daarentegen is Duitse biefstuk van de BBQ echt lekker! Zeker als je tijdens de bereiding een klein beetje rookhout toevoegt. Welke houtsoort je hiervoor kunt gebruiken vind je in dit overzicht. Door de skillet op de BBQ te gebruiken heb je een mooi oppervlak van gietijzer, waarop je de Duitse biefstukken heel goed kunt bakken en ze een lekker krokante buitenkant krijgen, terwijl je door het rookhout wel echt een extra dimensie toevoegt. Daarnaast kun je tegelijkertijd lekker wat uienringen meebakken in de skillet. Heerlijk!

Duitse Biefstuk uit de Skillet
Duitse Biefstuk uit de Skillet

Hoofdgerecht

2 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 2 Duitse Biefstukken
– 2 Grote Uien
– 2 eetlepels Roomboter
– 1 eetlepel Olijfolie
– Versgemalen Zwarte Peper
– Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Gietijzeren Skillet
– Klein blokje rookhout
– BBQ Handschoen

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Haal de Duitse biefstukjes uit de koeling en laat ze een beetje op kamertemperatuur komen. Pel daarna de uien en snijd ze in ringen van ongeveer 3 mm dik. Bestrooi vervolgens de Duitse biefstukken met wat grof zeezout en wat versgemalen peper.

Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de skillet op het rooster en laat deze 5 minuutjes opwarmen. Voeg er vervolgens de olijfolie en roomboter aan toe en laat de roomboter smelten. Voeg dan de uienringen toe en bak ze 10 minuutjes, tot ze mooi glazig worden en al een beetje zacht.

Schuif na 10 minuten de uien naar de zijkant van de skillet. Voeg nu een klein blokje rookhout toe aan de brandende kolen (wat snippers kunnen ook) en leg vervolgens de Duitse biefstukken in de skillet. Sluit de BBQ met de deksel en bak de biefstukken 3 minuten aan één kant. Keer ze vervolgens om en roer de uien nog even door. Sluit vervolgens de BBQ weer met de deksel en bak de Duitse biefstukken nog eens 3 minuten.

Haal daarna de skillet van de BBQ. Gebruik hiervoor een goede BBQ handschoen, want de skillet is heet. Leg de Duitse biefstukken vervolgens op een mooie snijplank en schep de gebakken uienringen er bij. Serveer de Duitse biefstuk met friet of aardappeltjes uit de oven en geroosterde puntpaprika’s. Eet smakelijk!

Heerlijke Duitse Biefstuk van de BBQ, gebakken in de skillet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *