Barbecue Recept: Varkenshaas met Bacon en Brie

Varkenshaas met Brie

Een varkenshaasje gaat er bij de gemiddelde Nederlander zo nu en dan wel in. Het is een mooi zacht stukje varkensvlees, dat niet moeilijk te bereiden is. In dit recept heb ik het oude vertrouwde varkenshaasje echter wat extra’s mee gegeven. Door ze te vullen met brie en cranberry compote én door ze in te pakken met spek. Het resultaat? Een varkenshaasje met een twist. Een ongelooflijk lekkere twist!  

stoofvlees uit de dutch oven uitgelicht

Stoofvlees uit de Dutch Oven

Een tijdje terug ontving ik van Weber hun nieuwe Limited Edition Master-Touch en een aantal accessoires. Nu het koudere weer is gearriveerd leek het me wel een goed idee om met één van die accessoires aan de slag te gaan. De winter vraagt tenslotte om stoofvlees en dat kun je heerlijk bereiden in de Dutch Oven. Ik ging voor draadjesvlees van rundvlees, gestoofd in bier. Ik maakte er een receptvideo van, die je hieronder ook terug vindt. In de video vind je ook een leuke winactie, waarbij je een mooi […]

kip kaas bacon uitgelicht

Kip Kaas Bacon Rolletjes

Vraag de gemiddelde BBQ liefhebber wat er niet mag ontbreken op een goede BBQ en je zult gegarandeerd deze 3 voorbij horen komen: Kip, Gesmolten Kaas en Bacon. Ik combineerde deze 3 en maakte heerlijke Kip Kaas Bacon Rolletjes. Een klein beetje rub, wat rook en een likje BBQ saus maakte het compleet. Klinkt dat niet top?

gevulde kipfilets in bacon uitgelicht

Gevulde Kipfilets in Bacon

Dat een heerlijk, volledig zelfgemaakt BBQ gerecht niet moeilijk hoeft te zijn bewijst dit recept voor gevulde kipfilets in bacon. Kip en bacon combineren sowieso al lekker met elkaar op de BBQ. Voeg je daar nog een vulling van champignons en ricotta aan toe, dan maak je het helemaal af. Een klein half uurtje op de BBQ garen en je hebt een heerlijk BBQ gerecht!

kip pesto spiesjes uitgelicht

Kip Pesto Spiesjes

Dat je voor een makkelijke BBQ niet naar de supermarkt of slager hoeft voor kant-en-klaar BBQ vlees bewijst dit recept wel. Een heerlijk spiesje van de BBQ is namelijk zo voorbereid en op de BBQ snel klaar. Deze spiesjes, met kippendijen en cherry tomaatjes zijn op smaak gebracht met een heerlijke pesto marinade, die je ook eenvoudig zelf maakt! En zeg nou zelf, dit ziet er toch veel mooier uit dan die standaard spiesjes van de plaatselijke supermarkt?

brioche burger broodjes uitgelicht

Brioche Hamburger Broodjes

Als je van hamburger houdt, ben je het vast met me eens: het broodje is minstens zo belangrijk als het vlees en de toppings. Een hard broodje doet het voor mij meestal niet, maar een broodje moet ook niet te zacht zijn. Het moet de sappen van het vlees en je toppings opnemen, maar niet uit elkaar vallen. Veel eisen hè, voor een simpel broodje? Met dit recept voor brioche hamburger broodjes heb je naar mijn idee een heerlijk hamburger broodje, die recht doet aan je vlees en toppings!  

mexicaanse hot dogs uitgelicht

Mexicaanse Hot Dogs

Normaal op vrijdag een hamburger, maar dit keer iets anders. Officieel dus geen Burger Friday, maar deze Mexicaanse Hot Dogs zijn een waardige vervanger om het weekend in te luiden dacht ik zo! Ga samen met onderstaande ingrediënten dus maar een paar flesjes corona halen en ga voor deze hot dogs, gevuld met cheddar en ingepakt in bacon. Uiteraard met guacamole, tortilla chips en jalapeños. Dit wil je!

beenham oosterse stijl uitgelicht

Oosterse Beenham

De beenham. Een mooi BBQ recept om het Low & Slow BBQ’en te oefenen. De temperatuur hoeft nog niet heel laag en het bereiden van een beenham duurt ook niet de hele dag, maar het is een mooie oefening om later op de Pulled Pork, Pulled Beef of Spareribs over te stappen. Dit beenham recept voor op de BBQ is er één met een Oosters tintje. De honing mosterd variant is ook erg lekker, maar ik ging een keer voor een andere insteek. Die is erg goed bevallen trouwens, dus […]

pulled beef street tacos uitgelicht

Pulled Beef Street Taco’s

Het broodje Pulled Pork kennen we inmiddels wel en ook de Pulled Chicken is voor velen al een bekend BBQ gerecht. Allebei niks mis mee en hartstikke lekker zelfs, maar op de BBQ wilde ik wel eens iets anders proberen. Pulled Beef is nog een stuk minder bekend, maar van wat ik er van hoorde moest ik het zeker eens proberen. Het werden deze Pulled Beef Street Taco’s, gevuld met heerlijk langzaam gegaard rundvlees en een verse coleslaw. Street Taco’s zijn, in tegenstelling tot de harde taco’s die de meeste […]

beenham honing mosterd uitgelicht

Beenham Honing Mosterd

Eén van mijn favorieten van de laatste tijd is de beenham! Relatief korte bereidingstijd, wel roken en een heerlijk resultaat. Vandaag een recept voor de beenham zoals deze bij de meesten waarschijnlijk bekend is: met honing-mosterd saus. Heerlijk op een broodje, maar ook los erg lekker! Hier komt ie in ieder geval vaker op tafel. Ga jij hem ook proberen? Recept Video Beenham Honing Mosterd De bereiding van deze beenham honing mosterd op de BBQ heb ik gefilmd en tot een korte video gemonteerd, zodat je snel een idee krijgt […]

butterflied tandoori kip uitgelicht

Butterflied Tandoori Kip

Op vakantie vind ik het altijd lekker om een keer Indiaas te eten. Kip Tandoori is dan één van mijn favoriete gerechten, maar toch had ik het zelf nog nooit gemaakt. Daar moest maar eens verandering in komen dus. Echte Kip Tandoori wordt geroosterd in een Tandoor. Dit is een tonvormige houtoven, die goed heet wordt opgestookt. Ik heb uiteraard geen Tandoor en omdat ik een hele kip bereidt ben ik ook voor een iets lagere temperatuur gegaan. De smaak van de houtoven laat ik terugkomen door een klein beetje […]

beercan burgers uitgelicht

Beercan Burgers

Het is weer Burger Friday! Deze keer met een bijzondere, want deze burgers hebben geen broodje! Geen broodje? Inderdaad! Geen broodje. Deze Beercan Burgers zijn namelijk groot van formaat en worden gevuld met allerlei lekkers. Dit alles maakt een beercan burger al een maaltijd op zich. Een broodje gaat er niet meer bij passen!