Hasselback Chicken Fajita Style

Fajita Hasselback Chicken

De eerdere recepten met hasselback kipfilets vielen goed in de smaak en dus was ik weer op zoek naar een nieuwe variant. Eerder ging ik voor Kip Caprese en Jalapeño Popper Chicken, dit keer ging op de Mexicaanse toer met Fajita Hasselback Chicken. Heerlijke ingesneden kipfilets, waarbij de inkepingen zijn gevuld en er tot slot wat kaas over is gesmolten. Aanrader!

Lamsköfte van de BBQ

Lamsköfte met Yoghurt Harissa Dip

Waar we in Nederland veel met rundergehakt werken wordt in bijvoorbeeld Turkije veel meer met lamsgehakt gedaan. En met dat lamsgehakt maken ze de lekkerste gerechten op de grill. Ik houd zelf enorm van de smaak van lamsvlees en ook tegen lamsgehakt eg ik geen nee. Zeker niet als het gehakt wordt omgetoverd in deze lekker lamsköfte met yoghurt harissa dip! Het vlees is heerlijk kruidig en de dip is fris en pittig tegelijk. Heerlijk!

spaanse ree dogs uitgelicht

Spaanse Ree Hotdogs

Onlangs ontving ik een mooi pakket van Wild van Wild, met daarin onder andere Merguez van Ree. En met al dat thuiswerken de laatste tijd vond ik het wel een goed idee om met hotdogs te lunchen. Het werden Spaanse hotdogs met dus de merguez van ree. Maar ook met aioli, geroosterde puntpaprika en manchego. En dat dus als lunch. Niks mis mee!

hazenpeper dutch oven uitgelicht

Hazenpeper uit de Dutch Oven

Ik gebruik de BBQ geregeld in combinatie met de Dutch Oven om een heerlijke stoof te bereiden. Dat doe ik eigenlijk het hele jaar door wel, maar in de herfst en winter toch net iets vaker. Hachee en Rendang zijn hier favoriet uit de Dutch Oven, maar dit keer ging ik aan de slag met hazenboutvlees. Ik maakte er mijn versie van de hazenpeper van en gebruikte daar onder andere een mooi donker bier voor. Het resultaat was een pan vol heerlijk stoofvlees en ik kan het je dan ook […]

bbq chicken pizza boten uitgelicht

BBQ Chicken Pizza Boten

Met een pizzasteen kun je op de BBQ de heerlijkste pizza’s bakken. Ik doe het regelmatig en op mijn site vind je dan ook diverse pizza recepten. Dit keer ook een pizza achtig recept dat een beetje een kruising lijkt te zijn van een pizza, calzone en de Turkse pide. Een heerlijk, maar vullend pizzagerecht dat je zeker eens moet proberen. En variëren met de vulling is uiteraard toegstaan!

oosterse varkenshaas spiesen uitgelicht

Oosterse Varkenshaas Spiesen

BBQ is soms zo makkelijk. Een mooi stuk vlees, een paar heerlijke ingrediënten voor een marinade en een paar spiesen kan al genoeg zijn. Deze Oosterse spiesen met varkenshaas is heerlijk in zijn eenvoud en perfect als gerecht voor bij een doordeweekse maaltijd met noedels of rijst. Door de marinade tevens te gebruiken om af te lakken geef je deze spiesen met varkenshaas nog meer smaak mee. Echt een aanrader dus!

bacon pineapple pizza uitgelicht

Bacon & Pineapple Pizza

Met het recept voor deze pizza schop ik waarschijnlijk alle Italianen en een hoop andere pizza liefhebbers tegen het zere been. Ananas op een pizza is volgens velen namelijk not done en in Italië waarschijnlijk zelfs een doodzonde. De combinatie van BBQ saus, spek en gekaramelliseerde ananas is er echter één die zich uitstekend leent voor een pizza. Wat lekkere geraspte mozzarella er over en je hebt een heerlijke pizza. Alleen zorgen dat je geen Italianen of anti-ananas-op-een-pizza betogers uitnodigt als je deze pizza’s gaat bakken!

mediterraanse schouderkarbonades uitgelicht

Mediterrane Schouderkarbonades

De schouderkarbonade is zo’n stukje vlees dat ik altijd kan waarderen en waar je zonder veel moeite lekker mee kunt variëren. Dit keer ging ik voor karbonades met een Mediterraan tintje, door ze in een lekkere rub te zetten. De kruiden even in laten trekken en vervolgens de karbonades middels de reverse sear methode bereiden op de BBQ. Heerlijk sappig en super lekker. Aanrader!

grilled chicken salad uitgelicht

Grilled Chicken Salad

Ben je net zo’n BBQ fanaat als ik, maar moet er toch ook wel eens iets gezonds op tafel komen af en toe? Geen probleem, want ook daarvoor kun je gewoon de BBQ aansteken! Kijk deze Grilled Chicken Salad maar. Mooi bereidde kipfilets van de BBQ en gegrilde paprika’s en rode ui. Nog wat slablaadjes en een avocado en je hebt een heerlijke salade, terwijl je toch de BBQ aan hebt gestoken. Ideaal!

kip jambalaya uitgelicht

Kip Jambalaya

Ik gebruik de BBQ de laatste tijd steeds vaker om gerechten te bereiden in de paella pan. Eerder al verscheen er een recept voor paella op mijn blog en nu komt daar ook een recept voor Kip Jambalaya bij. Kip Jambalaya heeft wel iets weg van paella, maar komt qua bereiding dichter in de buurt van risotto. Want waar je bij paella niet meer mag roeren zodra er bouillon de pan in gaat, is dat bij Kip Jambalaya wel toegestaan. Mijn Kip Jambalaya van de BBQ is er een met […]

schouderkarbonades ketjap marinade uitgelicht

Karbonades in Ketjap Marinade

Een lekkere schouderkarbonade van de BBQ gaat er hier altijd in! Zeker als ze van een mooi varkensras zijn, zoals Mangalitza. Dit keer ging ik voor een mooie ketjap marinade om mijn schouderkarbonades een uurtje in te marineren. Daarna bracht ik ze indirect op temperatuur en grilde ik ze daarna kort af. Het resultaat? Heerlijke malse gemarineerde karbonades van de BBQ! Aanrader!

chimichurri maiskolven uitgelicht

Chimichurri Maiskolven

Soms heb je van die gerechten die ineens in je opkomen en als je ze dan probeert, dan klopt het precies! Dit was er zo eentje. Het is misschien het kortste recept op mijn site en de bereiding is zo eenvoudig dat het eigenlijk geen uitleg nodig heeft, maar deze chimichurri maiskolven zijn zó lekker dat ik het toch gewoon doe! Je hebt chimichurri ongetwijfeld al eens geprobeerd met picanha, dat is inmiddels een echte BBQ klassieker. Maar de combinatie met mais is dus ook top. Zet deze dus maar […]