kip jambalaya uitgelicht

Kip Jambalaya

Ik gebruik de BBQ de laatste tijd steeds vaker om gerechten te bereiden in de paella pan. Eerder al verscheen er een recept voor paella op mijn blog en nu komt daar ook een recept voor Kip Jambalaya bij. Kip Jambalaya heeft wel iets weg van paella, maar komt qua bereiding dichter in de buurt van risotto. Want waar je bij paella niet meer mag roeren zodra er bouillon de pan in gaat, is dat bij Kip Jambalaya wel toegestaan. Mijn Kip Jambalaya van de BBQ is er een met kip en chorizo, maar je kunt hier natuurlijk je eigen draai aan geven. Ik ben benieuwd wat je er van maakt!

Recept Video

De bereiding van dit recept heb ik gefilmd en tot een korte video gemonteerd. Zie daarvoor hieronder! Vind je dit soort video’s leuk om te zien? Abonneer je dan ook even op mijn YouTube kanaal! Voor het uitgeschreven recept moet je nog iets verder doorscrollen.

kip jambalaya recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4

Ingrediënten:

  • 400 gram Basmati Rijst
  • 300 gram Kippendijen
  • 150 gram Chorizo
  • 2 Uien
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 Rode Paprika
  • 1 Gele Paprika
  • 2 Tomaten
  • 1,5 liter Kippenbouillon
  • 2 eetlepels Cajun Kruiden
  • 2 eetlepels Olijfolie

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor directe hitte en een temperatuur tussen de 160 en 180 graden. Let er op dat het tijdens de bereiding belangrijk is de deksel van de BBQ tussendoor steeds op de BBQ te doen, want anders is de temperatuur bijna niet te beheersen.
  • Neem ondertussen de kippendijen en snijd ze in blokjes van zo’n 3 cm groot. Bestrooi de kip met de cajun kruiden en laat even zo staan, terwijl je de chorizo in blokjes snijdt.
  • Snipper daarna de uien en knoflook en snijd de paprika’s in blokjes. Snijd tot slot de tomaten in kwarten, ontdoe ze van hun vruchtvlees en snijd ze vervolgens in blokjes.
  • Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de paella pan op het rooster en voeg de olie toe aan de pan. Sluit de BBQ met de deksel en laat de olie warm worden.
  • Voeg nu de uien en knoflook toe en bak dit een paar minuutjes, tot de uien glazig beginnen te worden en de boel lekker begint te ruiken.
  • Voeg nu de blokjes kip en de chorizo toe en bak dit 5 minuten mee, waarbij je alles af en toe goed door roert.
  • Nu mogen de blokjes paprika en tomaat worden toegevoegd. Roer alles door elkaar en bak 5 minuten mee, waarna je de rijst toevoegt en 3 minuutjes al roerend meebakt.
  • Voeg nu bouillon toe aan de pan, tot alle ingrediënten net onder staan en roer alles goed door. Sluit de deksel met de BBQ en laat het geheel rustig aan de kook komen. Roer alles af en toe goed door en voeg bouillon toe als de pan droog dreigt te koken. Blijf bouillon toevoegen tot de rijst bijna gaar is.
  • Is de rijst gaar? Bak de Kip Jambalaya dan nog 5 minuten, zodat het overtollig vocht nog een beetje kan verdampen. Daarna is het tijd de pan van de BBQ te halen (gebruik hiervoor BBQ handschoenen) en de Kip Jambalaya op te scheppen. Eet smakelijk!
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!
Kip Jambalaya van de BBQ

18 reacties

  1. Ziet er goed uit, gaat op de to do.
    Wel een tip, in het recept staat ket wanneer je de rijst toevoegt. Nu zal dat voor de bouillon zijn, maar misschien goed ff te vermelden?

  2. Vanmiddag gemaakt in de do omdat ik geen paella pan heb. Heeeeerlijk gegeten, de chorizo is vervangen door salami omdat de buurtsuper ff geen chorizo had. Mocht de pret/smaak niet drukken. Top recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *