Grilled Chicken Salad

Ben je net zo’n BBQ fanaat als ik, maar moet er toch ook wel eens iets gezonds op tafel komen af en toe? Geen probleem, want ook daarvoor kun je gewoon de BBQ aansteken! Kijk deze Grilled Chicken Salad maar. Mooi bereidde kipfilets van de BBQ en gegrilde paprika’s en rode ui. Nog wat slablaadjes en een avocado en je hebt een heerlijke salade, terwijl je toch de BBQ aan hebt gestoken. Ideaal!

Recept afdrukken Pin recept
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 35 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Lunchgerecht
Trefwoord: kip, salad, salade
Porties: 2 personen

Ingrediënten:

  • 2 Kipfilets
  • 2 Paprika’s
  • 1 Avocado
  • 1 Rode Ui
  • 100 gram Gemengde Sla
  • 2 eetlepels Cajun Kruiden
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1 eetlepel Citroensap

Overige Benodigdheden:

Instructies

  • Neem de kipfilets en bestrooi ze rondom met de cajun kruiden. Leg de kipfilets op een bord en laat de kruiden even intrekken.
  • Steek nu de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Snijd ondertussen de paprika’s in kwarten en de rode ui in ringen.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de kipfilets dan op het indirecte deel van de BBQ en sluit de BBQ met de deksel. Heb je een kernthermometer met een probe aan een draad? Steek deze dan eerst nog even in de kip.
  • Gaar de kip nu tot een kerntemperatuur van 60 graden. Is deze temperatuur bereikt? Verplaats de kipfilets dan naar het directe deel van de BBQ en gril ze nog even af, tot de kip een kerntemperatuur van 70 graden heeft bereikt. Haal de kipfilets vervolgens van de BBQ en laat ze op een bord even rusten.
  • Leg nu de paprika’s en ringen rode ui op het directe deel van de BBQ en gril ze 5 minuutjes, tot ze wat zachter worden en een mooi gegrild kleurtje krijgen. Haal de groenten nu weer van de BBQ en laat ze heel even liggen op een bord, zodat ze iets kunnen afkoelen.
  • Pak er nu een grote saladeschaal bij en doe hier de olijfolie en het citroensap in. Doe vervolgens ook de slabladeren in de schaal en schep de boel om tot alle blaadjes in contact zijn gekomen met de olie en het citroensap.
  • Neem nu de gegrilde groenten en snijd ze in repen. Ontdoe ook de avocado van de pit en schil en snijd in repen. Verdeel de gegrilde groenten en repen avocado over de salade.
  • Nu tot slot de kipfilets en snijd ze in dunnen plakken, waarna je de kipfilets in hun geheel bovenop de salade legt. Dit kun je eventueel ook pas doen als de salade is opgeschept op de borden. Eet smakelijk!
Grilled Chicken Salad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *