Bloemkool Steak met Chimichurri

Bij het woord steak denk je waarschijnlijk niet zo snel aan een vegetarisch BBQ gerecht en misschien vind je het woord steak ook wel ongepast voor dit gerecht. Maar wat je mening daar over ook mag zijn, deze bloemkool steaks met chimichurri moet je proberen! Het is een heerlijk gerecht voor de vegetarische BBQ’er, maar ook als bijgerecht naast een mooi stukje vlees is een bloemkoolsteak heerlijk. De bereiding is daarbij eenvoudig en duurt niet lang. Kortom, een BBQ gerecht dat de moeite waard is om eens te proberen!

Aardappel Courgette Koekjes

Wellicht heb je op mijn social media al eens voorbij zien komen dat ik een Quoco in mijn tuin heb staan. Een heel andere type BBQ en meer een plancha. De Quoco is namelijk een vuurschaal met een bakring. Op de bakring kun je je gerechten bereiden die je niet op een BBQ rooster kunt bereiden en ik vind het dan ook een leuke uitbreiding op mijn BBQ collectie. Dit recept voor aardappel courgette koekjes is uitermate geschikt voor op de Quoco, maar als je een plancha bakplaat of grote […]

Tomaten Relish

Een goede burger draait om een goed broodje, goed vlees en de juiste toppings. Eerder deelde ik al eens recepten voor bacon jam en rode uien marmelade, allebei heerlijke toppings voor op een burger. Ook dit recept is er weer één die je een keer moet proberen op een burger, want deze tomaten relish is waanzinnig lekker! Bij mij gaat de BBQ niet aan voor dit recept, maar dat kan natuurlijk wel. Zorg er dan wel voor dat je de temperatuur laag weet te houden. Ik maak deze tomaten relish […]

Beet Wellington

Beet Wellington

De Beef Wellington kennen we waarschijnlijk allemaal. Dit klassieke Kerstgerecht bestaat uit een mooie rosbief, gebakken in een jas van bladerdeeg. Ik maakte al eens een Beef Wellington op de BBQ en ook mini éénpersoons Beef Wellingtons. Dit keer gaan we echter voor de Beet Wellington: een vegetarische twist op de Kerst klassieker, waarbij je geen rosbief, maar bieten gebruikt. Ideaal als vegetarisch hoofdgerecht tijdens de Kerstdagen, of gewoon als bijgerecht naast een mooi stuk vlees. Een echte aanrader dus!

Guacamole

Guacamole

Hoewel je hier natuurlijk komt voor de BBQ recepten vind je op mijn blog ook wat recepten waarvoor je de BBQ niet aan hoeft te steken. Wat? Ja, je leest het goed. Een BBQ blog met recepten waar je geen BBQ voor nodig hebt.. Dit guacamole recept is er één van. Het is niet per se een recept waarvoor je mijn site nodig hebt, want er staan ongetwijfeld honderden guacamole recepten op internet. Maar guacamole komt wel met regelmaat terug in mijn BBQ recepten, dus dan is het wel zo […]

Groente Kebabs

Groente Kebabs

Als ik de BBQ aan steek voor een maaltijd, hoort daar over het algemeen ook een portie groenten bij. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn hoor, want gril een paar paprika’s en maiskolven en je bent al een heel eind. Ben je toch op zoek naar een leuk groente gerecht om te bereiden op de BBQ? Dan zijn deze groente kebabs iets voor jou! Allerlei heerlijke groenten van de BBQ, aan één spies. Heerlijk toch?

Op zoek naar een heerlijke salade voor bij de BBQ? Ga voor deze salade met gegrilde mais en avocado!

Gegrilde Maïs & Avocado Salade

Zelf een salade maken om bij de BBQ te serveren? Een gegrild ingrediënt maakt dat je salade helemaal bij een avondje BBQ past en kan net dat beetje extra smaak geven. In deze salade met avocado en maïs wordt de maïs eerst geroosterd op de BBQ, waardoor je salade heerlijk fris is, maar ook net een beetje dat BBQ smaakje krijgt. Eenvoudig, maar ó zo lekker om te serveren tijdens een BBQ op een zomerse dag!

Romesco: een heerlijke saus, die bij allerlei BBQ gerechten past!

Romesco

Romesco is van oorsprong een saus die afkomstig is uit Noordoost-Spanje, waar de vissers deze saus combineerden met vis. Romesco is echter een saus die ook bij rundvlees, varkensvlees en kip niet misstaat. Omdat de saus slechts lauw is als je deze serveert, is deze heerlijk om zomers te serveren, al heeft de Romesco ook wat pit door de rode peper die er in gaat. Kortom, dit Romesco recept is er één voor een multifunctionele saus die bij veel gerechten en ingrediënten past!

Groenten bereiden op de BBQ? Ga voor deze geroosterde spruiten!

Geroosterde Spruiten met Parmezaan

Hoewel je met BBQ recepten flink kan uitpakken, is het lang niet altijd nodig. Soms kan een heel eenvoudig gerecht van de BBQ zó lekker zijn! En dat is mooi, want ik heb lang niet altijd de tijd om de hele dag bezig te zijn. Een ideaal bijgerecht van de BBQ vind ik dan ook deze geroosterde spruitjes met knoflook en Parmezaanse kaas. De voorbereiding is zo gebeurd en ook de bereiding neemt niet heel veel tijd in beslag. En gezien dat ik enorm fan ben van spruitjes, is dit […]

Baked Beans

Meer BBQ dan baked beans gaat een bijgerecht van de BBQ niet worden. Baked Beans is dan ook een echte BBQ klassieker, die in zo’n beetje ieder BBQ restaurant in de Verenigde Staten wel op het menu staat. In allerlei varianten trouwens, want het is een gerecht waar enorm mee geëxperimenteerd wordt. Verwacht van baked beans overigens geen gezond BBQ bijgerecht want door BBQ saus, basterdsuiker en stroop toe te voegen krijg je voor een week suiker binnen. Desalniettemin is baked beans een BBQ gerecht dat je zeker eens moet […]

Gezonde BBQ? Ga voor Gepofte Bieten

Gepofte Bieten

Wat we bij de BBQ nog wel eens vergeten is dat we elke dag ook wat groenten binnen dienen te krijgen. En dat terwijl het bereiden van wat groenten als bijgerecht helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Deze gepofte bieten bijvoorbeeld zijn zo voorbereid, smaken heerlijk en zijn ook nog eens gezond. Ok, het poffen op de BBQ duurt even, maar daar hoef je niet de hele tijd bij te staan. Volgende keer dus de BBQ iets eerder aan en deze heerlijke gepofte bieten maken!

BBQ Recept Winterse Tian

Winterse Tian

Maakte ik al eens een klassieke Tian Provençal in één van mijn skillets, volgde onlangs een variant met groenten die meer geschikt zijn voor het najaar. Deze tian, met flespompoen, rode bietjes en pastinaak is heerlijk als bijgerecht bij een mooi stuk langzaam gegaard vlees en ziet er op tafel ook nog eens schitterend uit. Ideaal voor de herfst of winter dus!