Barbecue Recept: Ratatouille Taart uit de Skillet

Ratatouille Taart

Om lekker te eten is smaak het belangrijkst. Maar hoe een gerecht er uit ziet mag niet vergeten worden. Want al is een gerecht nog zo lekker, als het er niet uit ziet, ervaar je het toch minder. De smaak en het uiterlijk zijn dus belangrijk en beide zitten bij dit gerecht wel goed. Het is wel even een klusje, maar als deze ratatouille taart op tafel komt, weet ik zeker dat je de aandacht te pakken hebt!

Barbecue Recept: Gevulde Bolcourgettes

Gevulde Bolcourgettes

Een maaltijd van de BBQ is niet compleet zonder je dagelijkse portie groenten. En als je dan toch aan het BBQ’en bent, willen we natuurlijk ook groenten van de BBQ! Met dit recept zet je eenvoudig een leuk en lekker bijgerecht op tafel, dat vol met groenten zit. Ideaal dus om te serveren naast een lekker stukje vlees!

BBQ Recept voor geroosterde wortelen

Geroosterde Wortelen

Een BBQ is pas echt compleet met bijgerechten en groenten mogen dan ook niet ontbreken. Groenten van de BBQ toveren is echter helemaal niet moeilijk. Een hoop groenten zijn namelijk goed geschikt om te roosteren. Wortelen bijvoorbeeld. En als je, zoals ik deed in dit recept, gebruik maakt van een regenboog wortelmix, krijg je ook nog eens een kleurrijk gerecht!

Pastinaak Friet

Zo in het najaar is het weer tijd voor alle winterse groenten. Vaak knollen, hardere wortels en andere groenten die het ook goed doen op de BBQ! Ik ging deze keer met de pastinaak aan de slag en ging voor frietjes. En dat kan ik je aanraden, want dit is lekker! Ze worden knapperig en smaken heerlijk. Zeker eens proberen dus, want het is ook nog eens een super simpel recept.

Rode Uien Marmelade

Een tijdje terug maakte ik hertenbiefstuk met een rode uien marmelade en die marmelade is dus te gebruiken in allerlei gerechten. Zoals gezegd gaat het dus goed met hertenbiefstuk, maar ook bij een lekkere steak of op een burger is het heerlijk. Daarom een op zichzelf staand recept voor deze rode uien marmelade!

Groente Strudel

Groente Strudel

Als je mijn recepten vaker leest zul je wel weten dat ik van een avondje BBQ’en altijd een volledige maaltijd probeer te maken. Bijgerechten horen daar dus bij en ook in de dagelijkse behoefte aan groenten probeer ik te voorzien. Met deze groente strudel is dat aardig gelukt moet ik zeggen. Helemaal niet moeilijk om te maken trouwens. Maar ziet er wel heel mooi uit op tafel en smaakt ook nog eens te gek! Het proberen waard dus.

Geroosterde Pompoen

Naast mooie stukken vlees probeer ik altijd wat groenten te bereiden op de BBQ. Zo maak je er een hele maaltijd van en zit je niet alleen vlees te eten. Groenten roosteren op de BBQ is heel makkelijk en door mee te gaan met de groenten die het seizoen te bieden heeft maak je steeds weer wat anders. Deze keer ging ik voor geroosterde pompoen, met rozemarijn en knoflook. Heerlijk!

Gegrilde Knolselderij

Vandaag het meest simpele, maar o zo lekkere bijgerecht van de BBQ dat je maar kunt bedenken. De herfst is weer van start gegaan en dus komen de knollen weer in het assortiment. Eén van mijn favorieten is de knolselderij. En die kun je dus ook heerlijk bereiden op de BBQ! Maak je gelijk een complete maaltijd van je avondje BBQ. Probeer maar eens!

Groente Rozen

Soms heb je van die gerechten die je langs ziet komen en die je gelijk ook een keer zelf wilt proberen. Deze groente rozen vielen onder die categorie. Hoewel ze er misschien wel te mooi uitzien om op te eten kan ik je garanderen dat je dit toch gaat willen, want ze zijn ook nog eens heerlijk. Dit bladerdeeghapje van de BBQ is dan ook ideaal als voorgerecht of als bijgerecht! Ze zijn overigens makkelijker te maken dan ze er uit zien, dus dit durf je wel aan!

Mexicaanse Bonen Burgers

Een speciale editie van de Burger Friday vandaag, want deze keer maak het recept voor de vegetarische BBQ’er onder ons. Ik maakte deze Mexicaanse bonen burgers, waarbij de hamburgers zijn gemaakt van zwarte bonen en maïs. Maak dit af met guacamole en een tomatensalsa en je hebt een heerlijke Mexicaanse burger, die zelfs de liefhebbers van vlees zullen waarderen!

Mini Paprika’s met Feta & Olijven

Een lekker bijgerecht hoeft helemaal niet veel tijd te kosten en gaat dus ook niet ten koste van je andere gerechten. Probeer die dus ook zelf te maken, want zo maak je pas echt indruk op je eters! Tijdens mijn vakantie in Amerika maakte ik deze, met een heerlijk mengsel van feta en olijven, gevulde mini paprika’s en die zijn echt supersnel voorbereid en minstens zo snel klaar. Echt een aanrader dus!

Courgette Bootjes

Vandaag een recept voor een mooi bijgerecht, waarmee je ook je dagelijkse behoefte aan groenten weer binnen krijgt. Of natuurlijk voor de vegetarische BBQ’ers onder ons! Deze courgette bootjes bevatten flink wat groenten en krijgen extra smaak door de feta. De voorbereiding stelt niet zo veel voor en ook op de BBQ hebben ze niet lang nodig. Ideaal bijgerecht dus!