Geblakerde Prei

Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou delen, want makkelijker dan deze geblakerde prei wordt het niet. Slechts 1 ingrediënt heb je nodig en het is ook nog eens zo klaar. Maar ondanks dat het zo’n eenvoudig gerecht is, kan ik deze geblakerde prei écht aanraden! De prei wordt namelijk heerlijk zacht en zoet en de bereiding doet de wenkbrauwen bij je gasten wel even fronsen. Tot ze deze geblakerde prei proeven als bijgerecht bij een mooi stukje vlees, dan zijn ze om!

Tomaten Tarte Tatin

Eerder maakte ik al eens een rode uien tarte tatin op de BBQ. Een mooi gerecht om als voorgerecht of bijgerecht te serveren. Dit keer ging ik voor een variant met tomaatjes en die ziet er zowaar nóg mooier uit! Het gaat overigens niet alleen om de looks bij deze tomaten tarte tatin, want ook de smaak is heerlijk. Wat mij betreft dan ook zeker een aanrader om eens te serveren als voorafje.

Gerookte Tomatensoep

Dat je van alles op de BBQ kunt bereiden hoe ik je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Soep was hier echter nog niet voorbij gekomen, maar voor alles is een eerste keer! Daarom dus een recept voor gerookte tomatensoep. Heerlijk als lunch met een broodje, maar ook leuk om te serveren als voorgerecht tijdens een driegangen BBQ menu. De bereiding is eenvoudig, maar de smaak is erg lekker. En als je wilt kun je zelfs nog kleine gehaktballetjes grillen en door de soep roeren!

Chimichurri Maiskolven

Soms heb je van die gerechten die ineens in je opkomen en als je ze dan probeert, dan klopt het precies! Dit was er zo eentje. Het is misschien het kortste recept op mijn site en de bereiding is zo eenvoudig dat het eigenlijk geen uitleg nodig heeft, maar deze chimichurri maiskolven zijn zó lekker dat ik het toch gewoon doe! Je hebt chimichurri ongetwijfeld al eens geprobeerd met picanha, dat is inmiddels een echte BBQ klassieker. Maar de combinatie met mais is dus ook top. Zet deze dus maar […]

Geroosterde Venkel

Venkel is misschien niet het eerste ingrediënt waar je aan denkt als de BBQ plannen worden gesmeed, maar het is heerlijk als bijgerecht en past perfect bij een goede steak van de grill. Venkel heeft een zoete anijsachtige smaak, die goed combineert, met peper, citroen en geraspte Parmezaanse kaas. Zet de venkel dus op de boodschappenlijst en maakt dit bijgerecht eens!

Gerookte Witte Asperges

Maakte ik eerder al een aspergepakketje op de BBQ, is het in dit recept tijd om het witte goud te roken op een rookplankje. Witte asperges zijn heerlijk en je kunt ze prima bereiden op de BBQ. En een lichte rooksmaak gaat dus perfect samen met witte asperges. Ik bereidde de asperges op een rookplankje van elzenhout. Dit is een milde houtsoort, die een niet te heftige rooksmaak aan de asperges geeft. Na het roken worden de asperges nog kort gegrild, waarna je ze serveert met je favoriete saus voor […]

Pakketje van Witte Asperges

Bij een mooi stuk vlees hoort een waardig bijgerecht en dan komt het witte goud om de hoek kijken. Witte asperges dus, maar dan van de BBQ. Ze zijn heerlijk en de bereiding is niet moeilijk. In dit recept gaan we de asperges garen in een pakketje van aluminiumfolie, dat we verder vullen met o.a. kruidenboter en witte wijn. Het resultaat? Lekkere zachte asperges die heerlijk van smaak zijn. Heerlijk bij een lekker stukje vlees en wat mij betreft dus zeker het proberen waard!

Bloemkool Steak met Chimichurri

Bij het woord steak denk je waarschijnlijk niet zo snel aan een vegetarisch BBQ gerecht en misschien vind je het woord steak ook wel ongepast voor dit gerecht. Maar wat je mening daar over ook mag zijn, deze bloemkool steaks met chimichurri moet je proberen! Het is een heerlijk gerecht voor de vegetarische BBQ’er, maar ook als bijgerecht naast een mooi stukje vlees is een bloemkoolsteak heerlijk. De bereiding is daarbij eenvoudig en duurt niet lang. Kortom, een BBQ gerecht dat de moeite waard is om eens te proberen!

Aardappel Courgette Koekjes

Wellicht heb je op mijn social media al eens voorbij zien komen dat ik een Quoco in mijn tuin heb staan. Een heel andere type BBQ en meer een plancha. De Quoco is namelijk een vuurschaal met een bakring. Op de bakring kun je je gerechten bereiden die je niet op een BBQ rooster kunt bereiden en ik vind het dan ook een leuke uitbreiding op mijn BBQ collectie. Dit recept voor aardappel courgette koekjes is uitermate geschikt voor op de Quoco, maar als je een plancha bakplaat of grote […]

Tomaten Relish

Een goede burger draait om een goed broodje, goed vlees en de juiste toppings. Eerder deelde ik al eens recepten voor bacon jam en rode uien marmelade, allebei heerlijke toppings voor op een burger. Ook dit recept is er weer één die je een keer moet proberen op een burger, want deze tomaten relish is waanzinnig lekker! Bij mij gaat de BBQ niet aan voor dit recept, maar dat kan natuurlijk wel. Zorg er dan wel voor dat je de temperatuur laag weet te houden. Ik maak deze tomaten relish […]

Beet Wellington

Beet Wellington

De Beef Wellington kennen we waarschijnlijk allemaal. Dit klassieke Kerstgerecht bestaat uit een mooie rosbief, gebakken in een jas van bladerdeeg. Ik maakte al eens een Beef Wellington op de BBQ en ook mini éénpersoons Beef Wellingtons. Dit keer gaan we echter voor de Beet Wellington: een vegetarische twist op de Kerst klassieker, waarbij je geen rosbief, maar bieten gebruikt. Ideaal als vegetarisch hoofdgerecht tijdens de Kerstdagen, of gewoon als bijgerecht naast een mooi stuk vlees. Een echte aanrader dus!

Guacamole

Guacamole

Hoewel je hier natuurlijk komt voor de BBQ recepten vind je op mijn blog ook wat recepten waarvoor je de BBQ niet aan hoeft te steken. Wat? Ja, je leest het goed. Een BBQ blog met recepten waar je geen BBQ voor nodig hebt.. Dit guacamole recept is er één van. Het is niet per se een recept waarvoor je mijn site nodig hebt, want er staan ongetwijfeld honderden guacamole recepten op internet. Maar guacamole komt wel met regelmaat terug in mijn BBQ recepten, dus dan is het wel zo […]