Knolselderij Shoarma

Een tijdje terug kwam ik via Facebook een recept van Ralph de Kok tegen, waarbij hij shoarma bereidde van knolselderij. De knolselderij sneed hij in dunne plakken, waarna hij ze even kort kookte. Daarna gingen ze in een marinade met shoarmakruiden om vervolgens op het spit omgetoverd te worden tot knolselderij shoarma. Dat wilde ik ook wel eens proberen, dus kocht ik een paar knolselders, maakte ik een shoarma kruidenmix en haalde ik de rotisserie tevoorschijn. Het resultaat was al erg lekker, maar was niet te vergelijken met ‘echte’ shoarma. […]

Chili Jam

Dit keer een recept waarvoor je de BBQ niet per se aan hoeft te steken. Het mag natuurlijk wel, maar op het fornuis is wellicht iets makkelijker. Kun je de BBQ vast gereed maken om burgers te grillen straks! Deze chili jam is namelijk heerlijk als topping op je burger. Al doet deze het ook goed op tosti’s, sandwiches, kip en eigenlijk alles! Het zal dan ook geen verrassing zijn dat deze chili jam inmiddels een vast plekje heeft in de koelkast hier.

Compleet Tapas Menu

Hoewel er inmiddels steeds meer landen zijn om op vakantie te gaan, kies jij er wellicht nog voor om het vakantiegevoel naar je eigen tuin te halen en gewoon lekker vaak de BBQ aan te steken. Helemaal geen gek idee ook! Om dat vakantiegevoel naar je eigen tuin te halen ben ik deze zomer gastlid van de PLUS kookclub. Hierin dagen Francesca, Leonie, Linda, Saskia en ik elkaar uit om in een landenthema te gaan BBQ’en. Uiteraard met enkel ingrediënten van PLUS. Ik had al de eer om de challenge […]

Flespompoen Rollade

Als je rollade zegt, dan denk je al snel aan vlees. Ik ging echter met een flespompoen aan de gang en maakte hier een ‘rollade’ van. Je kunt het ook zien als gevulde flespompoen, maar omdat je de 2 helften met slagerstouw weer opbindt tot een gevuld geheel vind ik het leuker om dit gerecht om te dopen tot een rollade van flespompoen. De rollade wordt gevuld met ui, knoflook, spinazie, champignons en kastanjes en is heerlijk als bijgerecht, óf als hoofdgerecht voor de vegetarische BBQ’ers onder ons!

Hasselback Flespompoen

Als we aan in het oog springende BBQ gerechten denken komen we al gauw uit bij de grote roasts en steaks of rollades die mooi gegrild en aangesneden zijn. Is ook erg lekker natuurlijk, maar ook met een vegetarisch gerecht kun je indruk maken! Bekijk deze hasselback flespompoen bijvoorbeeld eens. Een plaatje om te zien en ook nog eens erg lekker. En dat terwijl de voorbereiding en bereiding verre van ingewikkeld zijn. Klinkt als een perfect bijgerecht toch?

Geblakerde Prei

Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou delen, want makkelijker dan deze geblakerde prei wordt het niet. Slechts 1 ingrediënt heb je nodig en het is ook nog eens zo klaar. Maar ondanks dat het zo’n eenvoudig gerecht is, kan ik deze geblakerde prei écht aanraden! De prei wordt namelijk heerlijk zacht en zoet en de bereiding doet de wenkbrauwen bij je gasten wel even fronsen. Tot ze deze geblakerde prei proeven als bijgerecht bij een mooi stukje vlees, dan zijn ze om!

Tomaten Tarte Tatin

Eerder maakte ik al eens een rode uien tarte tatin op de BBQ. Een mooi gerecht om als voorgerecht of bijgerecht te serveren. Dit keer ging ik voor een variant met tomaatjes en die ziet er zowaar nóg mooier uit! Het gaat overigens niet alleen om de looks bij deze tomaten tarte tatin, want ook de smaak is heerlijk. Wat mij betreft dan ook zeker een aanrader om eens te serveren als voorafje.

Gerookte Tomatensoep

Dat je van alles op de BBQ kunt bereiden hoe ik je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Soep was hier echter nog niet voorbij gekomen, maar voor alles is een eerste keer! Daarom dus een recept voor gerookte tomatensoep. Heerlijk als lunch met een broodje, maar ook leuk om te serveren als voorgerecht tijdens een driegangen BBQ menu. De bereiding is eenvoudig, maar de smaak is erg lekker. En als je wilt kun je zelfs nog kleine gehaktballetjes grillen en door de soep roeren!

Chimichurri Maiskolven

Soms heb je van die gerechten die ineens in je opkomen en als je ze dan probeert, dan klopt het precies! Dit was er zo eentje. Het is misschien het kortste recept op mijn site en de bereiding is zo eenvoudig dat het eigenlijk geen uitleg nodig heeft, maar deze chimichurri maiskolven zijn zó lekker dat ik het toch gewoon doe! Je hebt chimichurri ongetwijfeld al eens geprobeerd met picanha, dat is inmiddels een echte BBQ klassieker. Maar de combinatie met mais is dus ook top. Zet deze dus maar […]

Geroosterde Venkel

Venkel is misschien niet het eerste ingrediënt waar je aan denkt als de BBQ plannen worden gesmeed, maar het is heerlijk als bijgerecht en past perfect bij een goede steak van de grill. Venkel heeft een zoete anijsachtige smaak, die goed combineert, met peper, citroen en geraspte Parmezaanse kaas. Zet de venkel dus op de boodschappenlijst en maakt dit bijgerecht eens!

Gerookte Witte Asperges

Maakte ik eerder al een aspergepakketje op de BBQ, is het in dit recept tijd om het witte goud te roken op een rookplankje. Witte asperges zijn heerlijk en je kunt ze prima bereiden op de BBQ. En een lichte rooksmaak gaat dus perfect samen met witte asperges. Ik bereidde de asperges op een rookplankje van elzenhout. Dit is een milde houtsoort, die een niet te heftige rooksmaak aan de asperges geeft. Na het roken worden de asperges nog kort gegrild, waarna je ze serveert met je favoriete saus voor […]

Pakketje van Witte Asperges

Bij een mooi stuk vlees hoort een waardig bijgerecht en dan komt het witte goud om de hoek kijken. Witte asperges dus, maar dan van de BBQ. Ze zijn heerlijk en de bereiding is niet moeilijk. In dit recept gaan we de asperges garen in een pakketje van aluminiumfolie, dat we verder vullen met o.a. kruidenboter en witte wijn. Het resultaat? Lekkere zachte asperges die heerlijk van smaak zijn. Heerlijk bij een lekker stukje vlees en wat mij betreft dus zeker het proberen waard!