Een lekker bijgerecht hoeft helemaal niet veel tijd te kosten en gaat dus ook niet ten koste van je andere gerechten. Probeer die dus ook zelf te maken, want zo maak je pas echt indruk op je eters! Tijdens mijn vakantie in Amerika maakte ik deze, met een heerlijk mengsel van feta en olijven, gevulde mini paprika’s en die zijn echt supersnel voorbereid en minstens zo snel klaar. Echt een aanrader dus!
Archieven
Courgette Bootjes
Vandaag een recept voor een mooi bijgerecht, waarmee je ook je dagelijkse behoefte aan groenten weer binnen krijgt. Of natuurlijk voor de vegetarische BBQ’ers onder ons! Deze courgette bootjes bevatten flink wat groenten en krijgen extra smaak door de feta. De voorbereiding stelt niet zo veel voor en ook op de BBQ hebben ze niet lang nodig. Ideaal bijgerecht dus!
Coleslaw
Coleslaw. Een simpel receptje, maar een salade die goed bij de BBQ past. Coleslaw gaat sowieso hand in hand met pulled pork, ik heb het laatst ook gemaakt bij pulled beef en het is eigenlijk een salade die altijd lekker is bij de BBQ! Daarnaast is het een salade die super makkelijk vers te bereiden is en die ook nog eens snel klaar is.
Aubergine Capreses
Wist jij dat slechts 1 op de 10 Nederlanders wel eens aubergine eet? Ik dus niet en het verbaasde mij enorm dat slechts zo weinig mensen zo’n mooie groente weten te waarderen. De aubergine is niet alleen heel gezond, de groente is in Nederland enorm goed verkrijgbaar en snel te bereiden in allerlei gerechten. Ik maakte deze keer Aubergine Capreses, met 2 soorten aubergines. De gewone en de graffiti aubergine. De laatste is een mooie, paars met witte aubergine die je gerecht echt kleur geeft. Deze aubergine caprese is een […]
Geroosterde Paprika & Feta Dip
Vandaag weer een simpel, maar leuk voor- of bijgerecht. Deze dip, van geroosterde paprika’s en feta kun je eenvoudig klaarmaken op de BBQ en is een lekker voorafje. Dip de pita chips, die je zelf maakt van pitabroodjes in lekkere dip en je gasten hebben alvast wat te eten. Dat is toch een stuk beter dan dat standaard stokbroodje met kruidenboter?
Falafel Burgers
Deze Burger Friday gaan we op de vegetarische toer, want ook dat kan heel lekker zijn! Ja, ik houd enorm veel van vlees en leg graag met regelmaat een mooi stuk op de BBQ. Maar hier thuis eten we lang niet iedere dag vlees. Ook vegetarische gerechten staan hier vaak genoeg op tafel. En dat je vegetarisch kunt BBQ’en bewijst dit recept voor falafel burgers wel.
Mexicaanse Maïskolven
Al jaren gaan er hier maïskolven op de BBQ. Er gaat vrijwel geen avondje BBQ voorbij zonder. Meestal gewoon met wat kruidenboter ingesmeerd. Heerlijk! Je kunt echter veel meer met maïs en dat bewijst dit BBQ recept voor Mexicaanse maïskolven wel! Pittig door de chili, fris door de citroen en kazig door de feta. Dit wil je!
Puntpaprika’s met Ricotta & Mascarpone
Het binnenkrijgen van groenten is voor de gemiddelde BBQ’er nog wel eens lastig. Het draait meestal vooral om vlees dat op de BBQ gaat. Om van je avondje BBQ’en een volledige maaltijd te maken mogen groenten echter niet ontbreken en het maken van heerlijke bijgerechten kan ook gewoon op de BBQ. Ik maakte deze met mascarpone en ricotta gevulde puntpaprika’s en die vielen goed in de smaak!
Sweet Potatoe Skins
Als het gaat om bijgerecht tijdens de BBQ vervallen mensen snel in oude gewoontes. Ze nemen stokbrood, kruidenboter, aardappelsalade en andere doorsnee BBQ bijproducten. Dat vind ik jammer. Want naast een stukje vlees kun je je bijgerechten ook prima op de BBQ bereiden. Zo maak je van het BBQ’en een volwaardige maaltijd. Ik maakte deze Sweet Potatoe Skins, gevuld met bacon en cheddar, en die zijn heerlijk naast een mooi stuk vlees. Zeker het proberen waard!
Ratatouille van de BBQ
Ratatouille. We kennen het gerecht hoogstwaarschijnlijk wel van de gelijknamige animatiefilm met daarin een rat als sterrenkok. Een prachtig gerecht, dat ik laatst ook gewoon op de BBQ heb weten te maken. Indirect, in een gietijzeren pan. Het snijdwerk kost even wat tijd en ook het opmaken van de pan vergt wat discipline, maar als je dit vervolgens van de BBQ haalt en in zijn geheel onder de neus van je eters schuift, zul je voor altijd hun BBQ held zijn. Beloofd!
Asperges in Rauwe Ham
Een bijgerecht dat niet veel tijd kost, kan toch enorm veel smaak bevatten. Ik maakte rolletjes van groene aspergetips, met rauwe ham. Beetje grof zeezout, vastzetten met een prikkertje en je bent er. Dan kun je de rest van de tijd steken in een mooi stuk vlees of een ander recept wat meer tijd kost!
Bacon Wrapped Onion Rings
Met bacon wordt alles lekker hoor ik wel eens! En in zekere zin ben ik het daar wel mee eens. Bacon is in ieder geval een echt BBQ ingrediënt, dat in allerlei recepten terugkomt en ook bij heel veel ingrediënten past. Kip, rundergehakt, groenten en zelfs fruit kunnen met spek worden gecombineerd. Deze bacon wrapped onion rings zijn heerlijk als voor- of bijgerecht. Ze zijn makkelijk, maar bevatten alle BBQ smaken die je je maar kunt wensen. Aanradertje dus!