Flespompoen Rollade

Als je rollade zegt, dan denk je al snel aan vlees. Ik ging echter met een flespompoen aan de gang en maakte hier een ‘rollade’ van. Je kunt het ook zien als gevulde flespompoen, maar omdat je de 2 helften met slagerstouw weer opbindt tot een gevuld geheel vind ik het leuker om dit gerecht om te dopen tot een rollade van flespompoen. De rollade wordt gevuld met ui, knoflook, spinazie, champignons en kastanjes en is heerlijk als bijgerecht, óf als hoofdgerecht voor de vegetarische BBQ’ers onder ons!

Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
No ratings yet
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 45 minuten
Totale tijd: 2 uur
Porties: 8

Ingrediënten:

  • 1,2 kilo Flespompoen
  • 200 gram Champignons
  • 200 gram Kastanjes (gepeld en gekookt)
  • 400 gram Bladspinazie
  • 1 Ui
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • Versgemalen Zwarte Peper
  • Zeezout

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Koekenpan
  • Slagerstouw

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Snijd ondertussen de flespompoen over de lengte doormidden en schep met een lepel de pitten er uit.
  • Is de BBQ op temperatuur? Leg de twee halve flespompoenen dan met de schil naar beneden op het BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Gaar de flespompoen nu een uur.
  • Zet ondertussen een koekenpan op laag vuur en voeg de olijfolie toe. Snipper de ui en teentjes knoflook en doe deze in de pan zodra de olie warm is. Bak de uien en knoflook 5 minuutjes tot deze zacht en een beetje glazig beginnen te worden.
  • Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Voeg de champignons toe wanneer de uien een beetje zacht beginnen te worden en bak ze 5 minuten mee.
  • Voeg na 5 minuten de gepelde en gekookte kastanjes toe en bak ook 5 minuten mee, waarna je de bladspinazie toevoegt en deze laat slinken. Bak alles nog even door tot het meeste vocht van de spinazie is verdampt en brengt de boel dan op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout. Haal de pan nu van het vuur en laat het mengsel een beetje afkoelen.
  • Heeft de flespompoen een uur op de BBQ gelegen? Dan mag deze er even af. Leg beide helften met de schil naar beneden op een snijplank en schep er met een lepel over de lengte wat vruchtvlees uit, zodat je meer ruimte hebt in de flespompoen om te vullen. Hak het vruchtvlees wat kleiner en voeg toe aan de eerder gemaakte vulling.
  • Vul de halve flespompoenen nu met de vulling en leg ze vervolgens op elkaar. Bindt het geheel nu met slagerstouw tot een rollade, zodat de helften niet van elkaar vallen. Leg de rollade van flespompoen nu weer op de BBQ en gaar nog een half uur.
  • Haal de gevulde flespompoen rollade nu weer van de BBQ en leg hem op een snijplank. Snijd de rollade in dikke plakken en serveer direct. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *