gevulde flespompoen uitgelicht

Gevulde Flespompoen

Groenten van de BBQ zijn vaak nog een probleem. Althans, dat is wat ik in mijn omgeving zie. Vlees, vis, toetjes, dat gaat allemaal wel. Maar groenten mis ik vaak. En juist een groentegerecht van de BBQ maakt je BBQ maaltijd compleet. Een gevulde flespompoen van de BBQ is dan ook zeker een aanrader. Weinig werk, een paar ingrediënten en wat geduld. En dan eet je er met meerdere personen van. Zeker het proberen waard!
Groente van de BBQ hoeft niet moeilijk te zijn. Kijk maar naar deze gevulde flespompoen.

Bijgerecht

4 personen

1 uur

Ingrediënten

- 1 Flespompoen
- 1 Rode Ui
- 100 gram Feta
- 1 bosje Verse Bladpeterselie
- 12 Cherry Tomaatjes
- Olijfolie
- Peper & Zout

Overige benodigdheden

- BBQ met Deksel

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en haal de pitten en draden er uit. Neem een kommetje, en verbrokkel daarin de feta. Snijd de tomaatjes in partjes en voeg deze toe aan de feta. Hak de peterselie fijn en voeg ook deze toe. Snipper de rode ui fijn en voeg ook dit toe aan de kom. Meng alles door elkaar.

Wanneer de BBQ op temperatuur is mogen de twee halve flespompoenen op de BBQ, met de opengesneden kan naar boven. Druppel er nog wat olijfolie over en sluit de BBQ nu met de deksel. Gaar de flespompoen nu 30 minuutjes, zodat het vruchtvlees van de pompoen zacht wordt.

Vul de holtes van de flespompoen na 30 minuten met het mengsel van feta, tomaatjes en rode ui en strooi wat versgemalen zwarte peper en zout over de flespompoen en de vulling. Sluit de BBQ weer met de deksel en laat nog een kwartiertje garen, zodat de vulling warm is.

Haal de flespompoen nu van de BBQ en serveer direct door het vruchtvlees en de vulling uit de schil te lepelen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *