asperges in rauwe ham uitgelicht

Asperges in Rauwe Ham

Een bijgerecht dat niet veel tijd kost, kan toch enorm veel smaak bevatten. Ik maakte rolletjes van groene aspergetips, met rauwe ham. Beetje grof zeezout, vastzetten met een prikkertje en je bent er. Dan kun je de rest van de tijd steken in een mooi stuk vlees of een ander recept wat meer tijd kost!

bacon wrapped onion rings uitgelicht

Bacon Wrapped Onion Rings

Met bacon wordt alles lekker hoor ik wel eens! En in zekere zin ben ik het daar wel mee eens. Bacon is in ieder geval een echt BBQ ingrediënt, dat in allerlei recepten terugkomt en ook bij heel veel ingrediënten past. Kip, rundergehakt, groenten en zelfs fruit kunnen met spek worden gecombineerd. Deze bacon wrapped onion rings zijn heerlijk als voor- of bijgerecht. Ze zijn makkelijk, maar bevatten alle BBQ smaken die je je maar kunt wensen. Aanradertje dus!

Gevulde paprika's van de bbq

Gevulde Paprika’s

Zoals ik wel vaker zeg probeer ik altijd een complete maaltijd van de BBQ te bereiden. Bijgerechten en groenten horen daar dan ook zeker bij, naast een mooi stukje vlees. Deze gevulde paprika’s zitten vol groenten en zijn ook nog eens makkelijk te bereiden. En naast een mooi bijgerecht zijn deze gevulde paprika’s een mooi hoofdgerecht voor de vegetarische BBQ’er. Want die gaan we toch niet opzadelen met vegetarische hamburgers en andere non-producten?

gevulde flespompoen uitgelicht

Gevulde Flespompoen

Groenten van de BBQ zijn vaak nog een probleem. Althans, dat is wat ik in mijn omgeving zie. Vlees, vis, toetjes, dat gaat allemaal wel. Maar groenten mis ik vaak. En juist een groentegerecht van de BBQ maakt je BBQ maaltijd compleet. Een gevulde flespompoen van de BBQ is dan ook zeker een aanrader. Weinig werk, een paar ingrediënten en wat geduld. En dan eet je er met meerdere personen van. Zeker het proberen waard!

Deze tarte tatin van rode uien moet je proeven!

Rode Uien Tarte Tatin

Weer een keer een mooi bijgerecht van de BBQ. Of een voorgerecht. Dat kan ook. Een tarte tatin met rode ui. Je hebt er wel een gietijzeren pan voor op de BBQ voor nodig, maar daar kun je zo veel mee. Aardappeltjes bakken, desserts maken en dus ook een tarte tatin op de BBQ bereiden. Prachtig toch? Wij aten de tarte tatin als bijgerecht met 4 personen, maar met 6 moet ook prima kunnen, want we zaten bomvol na het eten!

gevulde champignons uitgelicht

Gevulde Champignons

Ik maakte ze een tijd terug al tijdens een winter BBQ, maar zag dat ik het recept nog niet had verwerkt. Deze gevulde champignons vallen zelfs bij mij in de smaak (en ik ben dus totaal geen fan van champignons). Wellicht is het gerucht dat bacon alles beter maakt dan toch waar. Deze champignons zijn gevuld met kruidenkaas, gekruid gehakt en omwikkeld met spek. En dan ook nog op een prikkertje. Zei er iemand ‘Tapas van de BBQ’?  

Gevulde tomaten van de BBQ

Gevulde Tomaten

Zoals al vaker gezegd kan een BBQ niet zonder bijgerechten. En ja, daarvoor kan je in de supermarkt een stokbrood, een bak aardappelsalade en ander standaard spul kopen, maar je kunt ook zelf iets maken met verse ingrediënten. En we kunnen zelfs een stapje verder gaan, want naast een mooi stukje vlees kun je je bijgerechten ook op de BBQ bereiden. Hoeft helemaal niet moeilijk te zijn namelijk. Deze gevulde tomaten heb je bijvoorbeeld zo voorbereid en staan in een handomdraai op tafel. Heerlijk toch?  

courgette haloumi rolletjes uitgelicht

Courgette Halloumi Rolletjes

Laatst maakte ik deze courgette geitenkaas rolletjes en die bevielen goed. Gelijk dacht ik ‘Dit kan ook met andere kazen’. Dus deze keer werden het dezelfde rolletjes, maar dan met halloumi. Halloumi is een kaas, gemaakt van een mengsel van schapenkaas en geitenkaas. Halloumi smelt niet, heeft een heerlijke smaak en past goed bij de courgette. Proberen dus!  

spruiten spiesjes met bacon uitgelicht

Spruiten Spiesjes met Bacon

Vandaag een bijgerecht met spruitjes. Je weet wel, die groene dingen die iedereen als kind vies vond. Ik dus niet. Sterker nog, het was misschien wel mijn lievelingseten. Die moesten dus ook een keer de BBQ op. Spruitjes combineren goed met spek, dus werden het deze spiesjes met spruiten en bacon. Makkelijk, voedzaam en lekker. Zeker eens proberen dus!

gepofte kastanjes uitgelicht

Gepofte Kastanjes

Een paar weken terug ging ik voor het eerst in de weer met mijn nieuwe BBQ: The Bastard. Een prachtige door Nederlanders ontworpen kamado, waarmee mijn BBQ avontuur weer een nieuw hoofdstuk krijgt. Tijdens het doen van de boodschappen kwam ik bij de groenteman tamme kastanjes tegen en die kende ik nog wel van vakanties naar Spanje, waar ze vaak boven houtskool werden gepoft. Dat moest ik ook maar eens proberen dus, want ik vond het toen altijd super lekker!

Recept: Courgette Geitenkaas Rolletjes

Courgette Geitenkaas Rolletjes

Als de BBQ aan gaat is dat bij veel mensen voornamelijk voor vlees. Bij mij natuurlijk ook vaak, maar ik probeer ook altijd wel een bijgerechtje op de BBQ te maken. Deze keer werden het courgette geitenkaas rolletjes. Een makkelijk recept, met maar een paar ingrediënten en toch heel erg lekker. Ook prima als je veel eters krijgt en kleine hapjes wilt serveren, want door de cocktailprikker heeft men geen bord nodig om deze rolletjes te eten.

groene asperges bacon uitgelicht

Groene Asperges met Bacon

Lekkere BBQ gerechten zijn af en toe zo simpel en toch oh zo lekker. Deze keer maakte ik een lekker bijgerechtje met groene asperges, om toch nog wat groentes binnen te krijgen. De combinatie met ontbijtspek is heerlijk en dit gerecht is zet je letterlijk in een kwartiertje op tafel. Inclusief voorbereiding. Proberen dus tijdens je volgende BBQ!