Weer een keer een mooi bijgerecht van de BBQ. Of een voorgerecht. Dat kan ook. Een tarte tatin met rode ui. Je hebt er wel een gietijzeren pan voor op de BBQ voor nodig, maar daar kun je zo veel mee. Aardappeltjes bakken, desserts maken en dus ook een tarte tatin op de BBQ bereiden. Prachtig toch? Wij aten de tarte tatin als bijgerecht met 4 personen, maar met 6 moet ook prima kunnen, want we zaten bomvol na het eten!
Archieven
Gevulde Champignons
Ik maakte ze een tijd terug al tijdens een winter BBQ, maar zag dat ik het recept nog niet had verwerkt. Deze gevulde champignons vallen zelfs bij mij in de smaak (en ik ben dus totaal geen fan van champignons). Wellicht is het gerucht dat bacon alles beter maakt dan toch waar. Deze champignons zijn gevuld met kruidenkaas, gekruid gehakt en omwikkeld met spek. En dan ook nog op een prikkertje. Zei er iemand ‘Tapas van de BBQ’?
Gevulde Tomaten
Zoals al vaker gezegd kan een BBQ niet zonder bijgerechten. En ja, daarvoor kan je in de supermarkt een stokbrood, een bak aardappelsalade en ander standaard spul kopen, maar je kunt ook zelf iets maken met verse ingrediënten. En we kunnen zelfs een stapje verder gaan, want naast een mooi stukje vlees kun je je bijgerechten ook op de BBQ bereiden. Hoeft helemaal niet moeilijk te zijn namelijk. Deze gevulde tomaten heb je bijvoorbeeld zo voorbereid en staan in een handomdraai op tafel. Heerlijk toch?
Courgette Halloumi Rolletjes
Laatst maakte ik deze courgette geitenkaas rolletjes en die bevielen goed. Gelijk dacht ik ‘Dit kan ook met andere kazen’. Dus deze keer werden het dezelfde rolletjes, maar dan met halloumi. Halloumi is een kaas, gemaakt van een mengsel van schapenkaas en geitenkaas. Halloumi smelt niet, heeft een heerlijke smaak en past goed bij de courgette. Proberen dus!
Spruiten Spiesjes met Bacon
Vandaag een bijgerecht met spruitjes. Je weet wel, die groene dingen die iedereen als kind vies vond. Ik dus niet. Sterker nog, het was misschien wel mijn lievelingseten. Die moesten dus ook een keer de BBQ op. Spruitjes combineren goed met spek, dus werden het deze spiesjes met spruiten en bacon. Makkelijk, voedzaam en lekker. Zeker eens proberen dus!
Gepofte Kastanjes
Een paar weken terug ging ik voor het eerst in de weer met mijn nieuwe BBQ: The Bastard. Een prachtige door Nederlanders ontworpen kamado, waarmee mijn BBQ avontuur weer een nieuw hoofdstuk krijgt. Tijdens het doen van de boodschappen kwam ik bij de groenteman tamme kastanjes tegen en die kende ik nog wel van vakanties naar Spanje, waar ze vaak boven houtskool werden gepoft. Dat moest ik ook maar eens proberen dus, want ik vond het toen altijd super lekker!
Courgette Geitenkaas Rolletjes
Als de BBQ aan gaat is dat bij veel mensen voornamelijk voor vlees. Bij mij natuurlijk ook vaak, maar ik probeer ook altijd wel een bijgerechtje op de BBQ te maken. Deze keer werden het courgette geitenkaas rolletjes. Een makkelijk recept, met maar een paar ingrediënten en toch heel erg lekker. Ook prima als je veel eters krijgt en kleine hapjes wilt serveren, want door de cocktailprikker heeft men geen bord nodig om deze rolletjes te eten.
Groene Asperges met Bacon
Lekkere BBQ gerechten zijn af en toe zo simpel en toch oh zo lekker. Deze keer maakte ik een lekker bijgerechtje met groene asperges, om toch nog wat groentes binnen te krijgen. De combinatie met ontbijtspek is heerlijk en dit gerecht is zet je letterlijk in een kwartiertje op tafel. Inclusief voorbereiding. Proberen dus tijdens je volgende BBQ!
Honing Mosterd Uien
Weer een bijgerecht dat zo weinig tijd kost om voor te bereiden, maar dat zo lekker is! Deze honing mosterd uien zijn heerlijk naast een perfect gegaarde steak, maar je kunt ze ook als topping gebruiken voor een heerlijke burger. Eén ding is in ieder geval zeker; al je eters zullen dit lekker vinden!
Courgette met Ras el Hanout
Dat heerlijke bijgerechten en groenten van de BBQ makkelijk zijn bewijst dit recept voor gegrilde courgette met ras el hanout wel. In 5 minuten voorbereid en dus zo op tafel. Een heerlijk kruidige smaak, groenten op tafel tijdens de BBQ en dat alles in een handomdraai. Wat wil je nog meer?
Gevulde Zoete Aardappelen
BBQ’en hoeft niet altijd alleen maar om vlees te draaien. Je kunt ook heerlijke bijgerechten op de BBQ bereiden. Vorige week maakte ik bijvoorbeeld deze gevulde zoete aardappelen. Supermakkelijk, super lekker en als je het met een vlees gerecht combineert heb je een volwaardige maaltijd, compleet van de BBQ. Combineer deze gevulde zoete aardappelen bijvoorbeeld met mijn recept voor Turkse Kipgehakt Spiesen.