chili jam uitgelicht

Chili Jam

Dit keer een recept waarvoor je de BBQ niet per se aan hoeft te steken. Het mag natuurlijk wel, maar op het fornuis is wellicht iets makkelijker. Kun je de BBQ vast gereed maken om burgers te grillen straks! Deze chili jam is namelijk heerlijk als topping op je burger. Al doet deze het ook goed op tosti’s, sandwiches, kip en eigenlijk alles! Het zal dan ook geen verrassing zijn dat deze chili jam inmiddels een vast plekje heeft in de koelkast hier.

bananen rolo uitgelicht

Bananen met Rolo’s

Hoewel ik zelf totaal niet van bananen houdt stond dit dessert al een hele tijd op de wishlist van een aantal van mijn regelmatig terugkerende BBQ gasten. Banaan, gevuld met Rolo’s dus. Eerder bereidde ik ze al een met gewone chocolade, maar de karamel van de Rolo’s geeft dit gerecht nog net dat beetje extra (heb ik van horen zeggen, want ik heb dit toetje van de BBQ zelf dus niet geproefd). De bereiding is doodeenvoudig en dat maakt deze bananen met Rolo’s dan ook ideaal als afsluiter van een […]

aardbeienspiesen uitgelicht

Aardbeienspiesen

Een lekker etentje sluit je traditioneel gezien natuurlijk af met een dessert. Waarom zouden we dat bij een lekker avondje BBQ’en dan niet doen? En als die BBQ dan toch aan staat, dan kunnen we hem net zo goed gebruiken ook! Dit recept voor gegrilde aardbeienspiesen is heel simpel, maar zal bij vrijwel iedereen in de smaak vallen. Het grillen van de aardbeien zorgt er voor dat de smaak nog wat intenser wordt en door de spiesen te serveren met slagroom en gesmolten chocolade maak je je dessert compleet!

fruit pizza uitgelicht

Fruit Pizza

Pizza’s bakken op de BBQ is sowieso al lekker, maar je kunt die pizzasteen voor veel meer gerechten gebruiken natuurlijk. Dit keer bereidde ik een zomers dessert op de pizzasteen en dat viel goed in de smaak! Deze fruit pizza, met een bodem van bladerdeeg en vol lekker fruit is dan ook echt een aanrader om eens te proberen. Doe het echter niet na het bakken van ‘echte’ pizza’s, want dan is je BBQ een beetje te warm voor dit dessert denk ik.

cheesy potatoes uitgelicht

Cheesy Potatoes

Deze cheesy potatoes kunnen natuurlijk ook prima in de oven worden bereid, maar ik heet niet voor niks BBQ Junkie, dus die BBQ moet aan! Qua temperaturen is het soms wat puzzelen bij het bereiden van aardappelgerechten en andere bijgerechten, maar gelukkig kan ik altijd nog een tweede BBQ aansteken hier. Verder kan ik niet veel meer zeggen dan dat de combinatie van aardappeltjes en gesmolten kaas het natuurlijk altijd goed doet en dat deze cheesy potatoes het dus ook prima deden naast een mooi stukje vlees!

Kerst Borrelbrood van de BBQ

Kerstborrelbrood

Eerder maakte ik al eens een heerlijk plukbrood, dat perfect bij een avondje borrelen past. Dit keer ging ik voor een kerstvariant, perfect voor op de kerstborrel! Zo’n borrelbrood, of plukbrood, is eigenlijk doodeenvoudig. Je snijdt het brood in, vult het met wat heerlijke ingrediënten (waaronder een goed smeltende kaas) en gaart het brood indirect op de BBQ tot de kaas mooi gesmolten is. Voor deze kerst variant ging ik voor cranberry compote, brie en cranberries om het brood mee te vullen. Heerlijk!

flespompoen rollade uitgelicht

Flespompoen Rollade

Als je rollade zegt, dan denk je al snel aan vlees. Ik ging echter met een flespompoen aan de gang en maakte hier een ‘rollade’ van. Je kunt het ook zien als gevulde flespompoen, maar omdat je de 2 helften met slagerstouw weer opbindt tot een gevuld geheel vind ik het leuker om dit gerecht om te dopen tot een rollade van flespompoen. De rollade wordt gevuld met ui, knoflook, spinazie, champignons en kastanjes en is heerlijk als bijgerecht, óf als hoofdgerecht voor de vegetarische BBQ’ers onder ons!

knolselderij olijventapenade uitgelicht

Knolselderij met Olijventapenade

Eerder grilde ik al eens mooie plakken knolselderij op de BBQ en ik doe het ook regelmatig op de Quoco. Simpelweg met wat olie, peper en zout en ze vervolgens de tijd geven om lekker zacht te worden terwijl de buitenkant een beetje krokant gegrild is. Dat is al heerlijk kan ik je zeggen. Met een zelfgemaakte olijventapenade wordt dit bijgerecht echter nóg lekkerder! En dit gerecht is prima te bereiden naast een paar mooie steaks op de grill

pizza boten gegrilde groenten uitgelicht

Pizza Boten met Gegrilde Groenten

Onlangs maakte ik al pizza boten met BBQ pulled chicken. Die bevielen erg goed, dus gingen we voor een andere, vegetarische variant. Pizzaboten met gegrilde groenten en geitenkaas. Zelfde soort pizzaboten, maar toch totaal anders dan degene die ik eerder maakte met kip. Maar ook deze variant is erg lekker en zeker een aanrader om eens te proberen! Of je maakt er 1 met BBQ Pulled Chicken en 1 met gegrilde groenten. Kan ook nog!

plukbrood bbq uitgelicht

Plukbrood

BBQ en een avondje borrelen gaan natuurlijk perfect samen. Op mijn blog vind je dan ook meer dan genoeg borrelhapjes, maar een plukbrood stond er nog niet tussen. Niet dat ik er nog nooit één gemaakt had, maar ik vergat ze iedere keer op de foto te zetten. Maar dit keer is het gelukt. En ik durf wel te stellen dat je deze wilt proeven als er de volgende keer geborreld wordt.

hasselback flespompoen uitgelicht

Hasselback Flespompoen

Als we aan in het oog springende BBQ gerechten denken komen we al gauw uit bij de grote roasts en steaks of rollades die mooi gegrild en aangesneden zijn. Is ook erg lekker natuurlijk, maar ook met een vegetarisch gerecht kun je indruk maken! Bekijk deze hasselback flespompoen bijvoorbeeld eens. Een plaatje om te zien en ook nog eens erg lekker. En dat terwijl de voorbereiding en bereiding verre van ingewikkeld zijn. Klinkt als een perfect bijgerecht toch?

pizza quattro formaggi uitgelicht

Pizza Quattro Formaggi

Als we het over klassieke pizza’s hebben dan komt ook de Quattro Formaggi vrij snel aan bod. Deze klassieker is een ware traktatie voor de liefhebber van kaas, want naast een beetje tomatensaus gaan op deze pizza (de naam van de pizza verraadt het al) 4 verschillende kazen. Die kazen zijn qua smaak heel uiteenlopend en dat zorgt er voor dat je iedere hap van een Quattro Formaggi anders ervaart. Heerlijk! Welke kazen er op de Quattro Formaggi horen, daar is nog wel wat onenigheid over trouwens. Ik ging voor […]