Eén van mijn favoriete voorgerechten en snacks van de BBQ zijn nacho’s. Voor zo’n skillet vol nacho’s met gesmolten kaas en andere lekkere ingrediënten kun je me echt wakker maken! Ik heb dan ook al varianten met onder andere pulled pork en pulled chicken online staan en met dit recept volgt ook een heerlijke street corn variant. Een heerlijke schaal vol nacho’s, met al het lekkers van de Mexicaanse street corn. Heerlijk!
Archieven
Geroosterde Venkel
Venkel is misschien niet het eerste ingrediënt waar je aan denkt als de BBQ plannen worden gesmeed, maar het is heerlijk als bijgerecht en past perfect bij een goede steak van de grill. Venkel heeft een zoete anijsachtige smaak, die goed combineert, met peper, citroen en geraspte Parmezaanse kaas. Zet de venkel dus op de boodschappenlijst en maakt dit bijgerecht eens!
Pakketje van Witte Asperges
Bij een mooi stuk vlees hoort een waardig bijgerecht en dan komt het witte goud om de hoek kijken. Witte asperges dus, maar dan van de BBQ. Ze zijn heerlijk en de bereiding is niet moeilijk. In dit recept gaan we de asperges garen in een pakketje van aluminiumfolie, dat we verder vullen met o.a. kruidenboter en witte wijn. Het resultaat? Lekkere zachte asperges die heerlijk van smaak zijn. Heerlijk bij een lekker stukje vlees en wat mij betreft dus zeker het proberen waard!
Bloemkool Steak met Chimichurri
Bij het woord steak denk je waarschijnlijk niet zo snel aan een vegetarisch BBQ gerecht en misschien vind je het woord steak ook wel ongepast voor dit gerecht. Maar wat je mening daar over ook mag zijn, deze bloemkool steaks met chimichurri moet je proberen! Het is een heerlijk gerecht voor de vegetarische BBQ’er, maar ook als bijgerecht naast een mooi stukje vlees is een bloemkoolsteak heerlijk. De bereiding is daarbij eenvoudig en duurt niet lang. Kortom, een BBQ gerecht dat de moeite waard is om eens te proberen!
Beet Wellington
De Beef Wellington kennen we waarschijnlijk allemaal. Dit klassieke Kerstgerecht bestaat uit een mooie rosbief, gebakken in een jas van bladerdeeg. Ik maakte al eens een Beef Wellington op de BBQ en ook mini éénpersoons Beef Wellingtons. Dit keer gaan we echter voor de Beet Wellington: een vegetarische twist op de Kerst klassieker, waarbij je geen rosbief, maar bieten gebruikt. Ideaal als vegetarisch hoofdgerecht tijdens de Kerstdagen, of gewoon als bijgerecht naast een mooi stuk vlees. Een echte aanrader dus!
Caprese Braaibroodjies
Als je wel eens in Zuid Afrika bent geweest ben je ongetwijfeld bekend met braaibroodjies. Of je kent ze misschien al van eerdere braaibroodjies recepten die ik hier deelde. Een braaibroodjie is eigenlijk een tosti, maar dan bereid op de braai. Je roostert braaibroodjies in een klemrooster boven de hete kolen en ze zijn heerlijk als lunch of snack. Maakte ik al eerder klassieke braaibroodjies, guacamole braaibroodjies en cheeseburger braaibroodjies, ging ik nu voor Italiaanse caprese braaibroodjies.
Groente Kebabs
Als ik de BBQ aan steek voor een maaltijd, hoort daar over het algemeen ook een portie groenten bij. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn hoor, want gril een paar paprika’s en maiskolven en je bent al een heel eind. Ben je toch op zoek naar een leuk groente gerecht om te bereiden op de BBQ? Dan zijn deze groente kebabs iets voor jou! Allerlei heerlijke groenten van de BBQ, aan één spies. Heerlijk toch?
Zoete Aardappel Friet
Je hebt ongetwijfeld wel eens zoete aardappel frietjes op tijdens een etentje. Ze smaken anders dan friet van ‘gewone’ aardappelen en hebben een mooie oranje kleur. Als je goede frietjes hebt gehad zijn ze ook lekker krokant. Ik vind zoete aardappelfrietjes misschien nog wel lekkerder dan de gewone friet. Zeker als je ze serveert met truffel mayonaise! Ik wilde ze dan ook zeker eens op de BBQ maken. De eerste poging resulteerde in frietjes die niet heel krokant waren, maar met dit recept heb je heerlijk krokante zoete aardappel friet […]
Gegrilde Maïs & Avocado Salade
Zelf een salade maken om bij de BBQ te serveren? Een gegrild ingrediënt maakt dat je salade helemaal bij een avondje BBQ past en kan net dat beetje extra smaak geven. In deze salade met avocado en maïs wordt de maïs eerst geroosterd op de BBQ, waardoor je salade heerlijk fris is, maar ook net een beetje dat BBQ smaakje krijgt. Eenvoudig, maar ó zo lekker om te serveren tijdens een BBQ op een zomerse dag!
Geroosterde Spruiten met Parmezaan
Hoewel je met BBQ recepten flink kan uitpakken, is het lang niet altijd nodig. Soms kan een heel eenvoudig gerecht van de BBQ zó lekker zijn! En dat is mooi, want ik heb lang niet altijd de tijd om de hele dag bezig te zijn. Een ideaal bijgerecht van de BBQ vind ik dan ook deze geroosterde spruitjes met knoflook en Parmezaanse kaas. De voorbereiding is zo gebeurd en ook de bereiding neemt niet heel veel tijd in beslag. En gezien dat ik enorm fan ben van spruitjes, is dit […]
Gepofte Bieten
Wat we bij de BBQ nog wel eens vergeten is dat we elke dag ook wat groenten binnen dienen te krijgen. En dat terwijl het bereiden van wat groenten als bijgerecht helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Deze gepofte bieten bijvoorbeeld zijn zo voorbereid, smaken heerlijk en zijn ook nog eens gezond. Ok, het poffen op de BBQ duurt even, maar daar hoef je niet de hele tijd bij te staan. Volgende keer dus de BBQ iets eerder aan en deze heerlijke gepofte bieten maken!
Patatje Mexicaans
Sinds ik een rotisserie heb voor mijn Weber Master-Touch ben ik fan van frietjes van de BBQ! Of patat, zoals ik van sommigen moet zeggen. Gewoon met een klodder mayo zijn ze al lekker, maar maak je de toppings iets specialer, dan is het helemaal genieten. Maakte ik eerder al frietjes met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise, ging ik nu op de Mexicaanse toer met dit Patatje Mexicaans. En voor wie bang is dat je geen krokante frietjes krijgt zonder te frituren: Volg onderstaand recept en je krijgt heerlijke krokante friet, […]