Plukbrood

BBQ en een avondje borrelen gaan natuurlijk perfect samen. Op mijn blog vind je dan ook meer dan genoeg borrelhapjes, maar een plukbrood stond er nog niet tussen. Niet dat ik er nog nooit één gemaakt had, maar ik vergat ze iedere keer op de foto te zetten. Maar dit keer is het gelukt. En ik durf wel te stellen dat je deze wilt proeven als er de volgende keer geborreld wordt.

Hasselback Flespompoen

Als we aan in het oog springende BBQ gerechten denken komen we al gauw uit bij de grote roasts en steaks of rollades die mooi gegrild en aangesneden zijn. Is ook erg lekker natuurlijk, maar ook met een vegetarisch gerecht kun je indruk maken! Bekijk deze hasselback flespompoen bijvoorbeeld eens. Een plaatje om te zien en ook nog eens erg lekker. En dat terwijl de voorbereiding en bereiding verre van ingewikkeld zijn. Klinkt als een perfect bijgerecht toch?

Pizza Quattro Formaggi

Als we het over klassieke pizza’s hebben dan komt ook de Quattro Formaggi vrij snel aan bod. Deze klassieker is een ware traktatie voor de liefhebber van kaas, want naast een beetje tomatensaus gaan op deze pizza (de naam van de pizza verraadt het al) 4 verschillende kazen. Die kazen zijn qua smaak heel uiteenlopend en dat zorgt er voor dat je iedere hap van een Quattro Formaggi anders ervaart. Heerlijk! Welke kazen er op de Quattro Formaggi horen, daar is nog wel wat onenigheid over trouwens. Ik ging voor […]

Chocolate Marshmallow Crumble

Ja je leest het goed. Een chocolade marshmallow crumble. Suiker, suiker en suiker. Dit gerecht kan dus alleen maar door een vrouw zijn bedacht. Dat is ook de waarheid, want deze mierzoete crumble is in opdracht gemaakt. Zo gaat het overigens wel vaker met desserts van de BBQ, bijvoorbeeld bij de Oreo Skillet Brownie. Maar heb je na de BBQ nog wat ruimte over voor een dessert en houd je wel van extreem zoet? Dan is deze chocolate marshmallow crumble iets voor jou!

Geblakerde Prei

Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou delen, want makkelijker dan deze geblakerde prei wordt het niet. Slechts 1 ingrediënt heb je nodig en het is ook nog eens zo klaar. Maar ondanks dat het zo’n eenvoudig gerecht is, kan ik deze geblakerde prei écht aanraden! De prei wordt namelijk heerlijk zacht en zoet en de bereiding doet de wenkbrauwen bij je gasten wel even fronsen. Tot ze deze geblakerde prei proeven als bijgerecht bij een mooi stukje vlees, dan zijn ze om!

Tomaten Tarte Tatin

Eerder maakte ik al eens een rode uien tarte tatin op de BBQ. Een mooi gerecht om als voorgerecht of bijgerecht te serveren. Dit keer ging ik voor een variant met tomaatjes en die ziet er zowaar nóg mooier uit! Het gaat overigens niet alleen om de looks bij deze tomaten tarte tatin, want ook de smaak is heerlijk. Wat mij betreft dan ook zeker een aanrader om eens te serveren als voorafje.

Street Corn Nacho’s

Eén van mijn favoriete voorgerechten en snacks van de BBQ zijn nacho’s. Voor zo’n skillet vol nacho’s met gesmolten kaas en andere lekkere ingrediënten kun je me echt wakker maken! Ik heb dan ook al varianten met onder andere pulled pork en pulled chicken online staan en met dit recept volgt ook een heerlijke street corn variant. Een heerlijke schaal vol nacho’s, met al het lekkers van de Mexicaanse street corn. Heerlijk!

Geroosterde Venkel

Venkel is misschien niet het eerste ingrediënt waar je aan denkt als de BBQ plannen worden gesmeed, maar het is heerlijk als bijgerecht en past perfect bij een goede steak van de grill. Venkel heeft een zoete anijsachtige smaak, die goed combineert, met peper, citroen en geraspte Parmezaanse kaas. Zet de venkel dus op de boodschappenlijst en maakt dit bijgerecht eens!

Pakketje van Witte Asperges

Bij een mooi stuk vlees hoort een waardig bijgerecht en dan komt het witte goud om de hoek kijken. Witte asperges dus, maar dan van de BBQ. Ze zijn heerlijk en de bereiding is niet moeilijk. In dit recept gaan we de asperges garen in een pakketje van aluminiumfolie, dat we verder vullen met o.a. kruidenboter en witte wijn. Het resultaat? Lekkere zachte asperges die heerlijk van smaak zijn. Heerlijk bij een lekker stukje vlees en wat mij betreft dus zeker het proberen waard!

Bloemkool Steak met Chimichurri

Bij het woord steak denk je waarschijnlijk niet zo snel aan een vegetarisch BBQ gerecht en misschien vind je het woord steak ook wel ongepast voor dit gerecht. Maar wat je mening daar over ook mag zijn, deze bloemkool steaks met chimichurri moet je proberen! Het is een heerlijk gerecht voor de vegetarische BBQ’er, maar ook als bijgerecht naast een mooi stukje vlees is een bloemkoolsteak heerlijk. De bereiding is daarbij eenvoudig en duurt niet lang. Kortom, een BBQ gerecht dat de moeite waard is om eens te proberen!

Beet Wellington

Beet Wellington

De Beef Wellington kennen we waarschijnlijk allemaal. Dit klassieke Kerstgerecht bestaat uit een mooie rosbief, gebakken in een jas van bladerdeeg. Ik maakte al eens een Beef Wellington op de BBQ en ook mini éénpersoons Beef Wellingtons. Dit keer gaan we echter voor de Beet Wellington: een vegetarische twist op de Kerst klassieker, waarbij je geen rosbief, maar bieten gebruikt. Ideaal als vegetarisch hoofdgerecht tijdens de Kerstdagen, of gewoon als bijgerecht naast een mooi stuk vlees. Een echte aanrader dus!

Caprese Braaibroodjies

Caprese Braaibroodjies

Als je wel eens in Zuid Afrika bent geweest ben je ongetwijfeld bekend met braaibroodjies. Of je kent ze misschien al van eerdere braaibroodjies recepten die ik hier deelde. Een braaibroodjie is eigenlijk een tosti, maar dan bereid op de braai. Je roostert braaibroodjies in een klemrooster boven de hete kolen en ze zijn heerlijk als lunch of snack. Maakte ik al eerder klassieke braaibroodjies, guacamole braaibroodjies en cheeseburger braaibroodjies, ging ik nu voor Italiaanse caprese braaibroodjies.