Groente Kebabs

Groente Kebabs

Als ik de BBQ aan steek voor een maaltijd, hoort daar over het algemeen ook een portie groenten bij. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn hoor, want gril een paar paprika’s en maiskolven en je bent al een heel eind. Ben je toch op zoek naar een leuk groente gerecht om te bereiden op de BBQ? Dan zijn deze groente kebabs iets voor jou! Allerlei heerlijke groenten van de BBQ, aan één spies. Heerlijk toch?

Frietjes van Zoete Aardappel? Kan gewoon op de BBQ!

Zoete Aardappel Friet

Je hebt ongetwijfeld wel eens zoete aardappel frietjes op tijdens een etentje. Ze smaken anders dan friet van ‘gewone’ aardappelen en hebben een mooie oranje kleur. Als je goede frietjes hebt gehad zijn ze ook lekker krokant. Ik vind zoete aardappelfrietjes misschien nog wel lekkerder dan de gewone friet. Zeker als je ze serveert met truffel mayonaise! Ik wilde ze dan ook zeker eens op de BBQ maken. De eerste poging resulteerde in frietjes die niet heel krokant waren, maar met dit recept heb je heerlijk krokante zoete aardappel friet […]

Op zoek naar een heerlijke salade voor bij de BBQ? Ga voor deze salade met gegrilde mais en avocado!

Gegrilde Maïs & Avocado Salade

Zelf een salade maken om bij de BBQ te serveren? Een gegrild ingrediënt maakt dat je salade helemaal bij een avondje BBQ past en kan net dat beetje extra smaak geven. In deze salade met avocado en maïs wordt de maïs eerst geroosterd op de BBQ, waardoor je salade heerlijk fris is, maar ook net een beetje dat BBQ smaakje krijgt. Eenvoudig, maar ó zo lekker om te serveren tijdens een BBQ op een zomerse dag!

Groenten bereiden op de BBQ? Ga voor deze geroosterde spruiten!

Geroosterde Spruiten met Parmezaan

Hoewel je met BBQ recepten flink kan uitpakken, is het lang niet altijd nodig. Soms kan een heel eenvoudig gerecht van de BBQ zó lekker zijn! En dat is mooi, want ik heb lang niet altijd de tijd om de hele dag bezig te zijn. Een ideaal bijgerecht van de BBQ vind ik dan ook deze geroosterde spruitjes met knoflook en Parmezaanse kaas. De voorbereiding is zo gebeurd en ook de bereiding neemt niet heel veel tijd in beslag. En gezien dat ik enorm fan ben van spruitjes, is dit […]

Gezonde BBQ? Ga voor Gepofte Bieten

Gepofte Bieten

Wat we bij de BBQ nog wel eens vergeten is dat we elke dag ook wat groenten binnen dienen te krijgen. En dat terwijl het bereiden van wat groenten als bijgerecht helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Deze gepofte bieten bijvoorbeeld zijn zo voorbereid, smaken heerlijk en zijn ook nog eens gezond. Ok, het poffen op de BBQ duurt even, maar daar hoef je niet de hele tijd bij te staan. Volgende keer dus de BBQ iets eerder aan en deze heerlijke gepofte bieten maken!

Patatje Mexicaans

Patatje Mexicaans

Sinds ik een rotisserie heb voor mijn Weber Master-Touch ben ik fan van frietjes van de BBQ! Of patat, zoals ik van sommigen moet zeggen. Gewoon met een klodder mayo zijn ze al lekker, maar maak je de toppings iets specialer, dan is het helemaal genieten. Maakte ik eerder al frietjes met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise, ging ik nu op de Mexicaanse toer met dit Patatje Mexicaans. En voor wie bang is dat je geen krokante frietjes krijgt zonder te frituren: Volg onderstaand recept en je krijgt heerlijke krokante friet, […]

BBQ Recept Winterse Tian

Winterse Tian

Maakte ik al eens een klassieke Tian Provençal in één van mijn skillets, volgde onlangs een variant met groenten die meer geschikt zijn voor het najaar. Deze tian, met flespompoen, rode bietjes en pastinaak is heerlijk als bijgerecht bij een mooi stuk langzaam gegaard vlees en ziet er op tafel ook nog eens schitterend uit. Ideaal voor de herfst of winter dus!

Aardappel roosjes van de BBQ

Aardappel Roosjes

Dat een gerecht van de BBQ lekker is, dat is het belangrijkste. Maar het oog wil ook wat en dus is het leuk als een BBQ gerecht er ook nog eens mooi uit ziet! Met deze aardappel roosjes zit zowel de smaak als het uiterlijk wel goed. Daarnaast is het een verrassend gerecht, want een muffinvorm op de BBQ zullen je gasten wellicht niet zo vaak zien!

Recept: gevulde avocado's

Gevulde Avocado’s

Het idee voor dit recept deed ik een tijdje terug op toen ik een boekje van Big Green Egg zat te lezen. Daarin stond een recept voor gevulde avocado’s met een crunch van paprika chips. Het precieze recept wist ik niet meer, dus heb ik een eigen draai gegeven aan de vulling en heb ik tortilla chips gebruikt als crunch. Dit vond ik wel goed bij de avocado’s passen. Het resultaat? Een verrassend bijgerecht van de BBQ, dat ook nog eens lekker smaakt!

BBQ bijgerecht: tian

Tian Provençal

Of je nou voor een klassieke of een vegetarische BBQ gaat, groenten mogen eigenlijk niet ontbreken. Zeker als je van je BBQ een volwaardige maaltijd wilt maken, horen ze er bij. En met een beetje voorbereiding kun je van een groente gerecht ook nog eens een verrassend en mooi gerecht maken. Dat bewijst deze Provençaalse Tian wel. Laat je niet afschrikken door de laagjes groenten. Het lijkt veel werk, maar het is makkelijker dan je denkt!

Gevulde portobello's van de BBQ

Portobello’s met Spinazie & Geitenkaas

Ben je op zoek naar een lekker bijgerecht van de BBQ, dat niet te ingewikkeld is, maar waarmee je wel de nodige groente binnen krijgt? Of krijg je vegetarische eters en wil je ook hen wel een mooi BBQ gerecht serveren in plaats van die saaie vleesvervangers? Dan zijn deze portobello’s met spinazie en geitenkaas iets voor jou! De bereiding is eenvoudig en snel, de smaak is heerlijk en deze portobello’s zien er ook nog eens prachtig uit wanneer je ze serveert!

Indiase Maïskolven

Als het om groente van de BBQ gaat, is de gegrilde maïskolf voor velen een favoriet. Vaak wordt er echter weinig mee gedaan wat betreft smaak. Soms wordt de maïskolf nog wel ingesmeerd met kruidenboter, maar daar houdt het wel een beetje op. Zonde, want door smaken toe te voegen kun je van een maïskolf echt een lekker gerecht maken. Eerder maakte ik al eens Mexicaanse maïskolven en deze keer ga ik op de Indiase toer met onder andere curry madras kruiden. Durf jij het aan?