BBQ Recept Winterse Tian

Winterse Tian

Maakte ik al eens een klassieke Tian Provençal in één van mijn skillets, volgde onlangs een variant met groenten die meer geschikt zijn voor het najaar. Deze tian, met flespompoen, rode bietjes en pastinaak is heerlijk als bijgerecht bij een mooi stuk langzaam gegaard vlees en ziet er op tafel ook nog eens schitterend uit. Ideaal voor de herfst of winter dus!

Aardappel roosjes van de BBQ

Aardappel Roosjes

Dat een gerecht van de BBQ lekker is, dat is het belangrijkste. Maar het oog wil ook wat en dus is het leuk als een BBQ gerecht er ook nog eens mooi uit ziet! Met deze aardappel roosjes zit zowel de smaak als het uiterlijk wel goed. Daarnaast is het een verrassend gerecht, want een muffinvorm op de BBQ zullen je gasten wellicht niet zo vaak zien!

Recept: gevulde avocado's

Gevulde Avocado’s

Het idee voor dit recept deed ik een tijdje terug op toen ik een boekje van Big Green Egg zat te lezen. Daarin stond een recept voor gevulde avocado’s met een crunch van paprika chips. Het precieze recept wist ik niet meer, dus heb ik een eigen draai gegeven aan de vulling en heb ik tortilla chips gebruikt als crunch. Dit vond ik wel goed bij de avocado’s passen. Het resultaat? Een verrassend bijgerecht van de BBQ, dat ook nog eens lekker smaakt!

BBQ bijgerecht: tian

Tian Provençal

Of je nou voor een klassieke of een vegetarische BBQ gaat, groenten mogen eigenlijk niet ontbreken. Zeker als je van je BBQ een volwaardige maaltijd wilt maken, horen ze er bij. En met een beetje voorbereiding kun je van een groente gerecht ook nog eens een verrassend en mooi gerecht maken. Dat bewijst deze Provençaalse Tian wel. Laat je niet afschrikken door de laagjes groenten. Het lijkt veel werk, maar het is makkelijker dan je denkt!

Gevulde portobello's van de BBQ

Portobello’s met Spinazie & Geitenkaas

Ben je op zoek naar een lekker bijgerecht van de BBQ, dat niet te ingewikkeld is, maar waarmee je wel de nodige groente binnen krijgt? Of krijg je vegetarische eters en wil je ook hen wel een mooi BBQ gerecht serveren in plaats van die saaie vleesvervangers? Dan zijn deze portobello’s met spinazie en geitenkaas iets voor jou! De bereiding is eenvoudig en snel, de smaak is heerlijk en deze portobello’s zien er ook nog eens prachtig uit wanneer je ze serveert!

Indiase Maïskolven

Als het om groente van de BBQ gaat, is de gegrilde maïskolf voor velen een favoriet. Vaak wordt er echter weinig mee gedaan wat betreft smaak. Soms wordt de maïskolf nog wel ingesmeerd met kruidenboter, maar daar houdt het wel een beetje op. Zonde, want door smaken toe te voegen kun je van een maïskolf echt een lekker gerecht maken. Eerder maakte ik al eens Mexicaanse maïskolven en deze keer ga ik op de Indiase toer met onder andere curry madras kruiden. Durf jij het aan?

Halloumi Burgers

Een tijdje terug schafte ik Fire Food aan, het nieuwe BBQ boek van DJ BBQ. DJ BBQ ken je wellicht van de dingen die hij met Jamie Oliver heeft gedaan en nog steeds doet zo nu en dan. Ik volg hem al een hele tijd op social media en was dan ook erg benieuwd naar zijn boek. Tijdens het doorbladeren van het boek viel mijn oog gelijk op deze halloumi burgers. Deze vegetarische burgers moest ik dan ook proberen! En ze vielen in de smaak! Zet deze dus maar op […]

Spinazie & Artisjok Pizza

Als je pizza gaat bakken, dan begin je vaak automatisch al met het besmeren van de bodem met een saus op basis van tomaten. Maar dat hoeft dus helemaal niet! Er zijn ook genoeg pizza’s te bedenken zonder tomatensaus te gebruiken. Deze met artisjok & spinazie bijvoorbeeld! Combineer die twee met mozzarella, geraspte kaas en kruidenkaas en je hebt een heerlijke pizza! Ga jij hem proberen?

Gegrilde Okra

Okra ken je misschien wel uit de Indiase keuken of als groente die je bij de toko ziet liggen, maar die je nog nooit gebruikt hebt. Daar mag dan verandering in komen, want okra’s grillen op de BBQ is makkelijk en lekker! Ik leerde trouwens dat okra’s eigenlijk helemaal geen groente zijn, maar een onrijpe vrucht. Maakt ook niet uit, ze zijn heerlijk als je ze grilt en zijn ook nog gezond!

Courgette met Knoflook & Citroen

Soms is een bijgerecht dan zo simpel, dat een recept eigenlijk niet nodig is. Maar omdat deze courgette met knoflook en citroen zó lekker was, mag het recept toch niet ontbreken! Plakken courgette grillen op de BBQ is misschien wel de meest eenvoudige manier om wat groenten op de BBQ te bereiden. Met wat olijfolie, peper en zout is courgette al erg lekker van de BBQ, maar voeg je nog wat extra smaken toe wordt het helemaal lekker! Deze plakken courgette, met knoflook en citroen zijn dan ook echt een […]

Portobello’s Caprese

Wil jij tijdens de BBQ ook wel wat groenten van de BBQ serveren? Of krijg je wellicht vegetarische eters over de vloer? Dan zijn deze gevulde portobello’s caprese een aanrader! De bereiding is eenvoudig en het aantal benodigde ingrediënten valt ook wel mee. En ze zijn niet alleen lekker, ze zien er ook nog prachtig uit. Ga jij ze maken?  

Gegrilde Mexicaanse Groenten

Als ik de BBQ aansteek en een mooi stukje vlees bereid wil ik ook altijd groenten van de BBQ. Alleen heb ik niet altijd zin om het mezelf moeilijk te maken. Wat je dan doet? Een groentenpan voor op de BBQ er bij pakken en Mexicaanse groenten maken! Een groentenpan is supermakkelijk om op de BBQ klein gesneden groenten snel te bakken. Zo hoef je niet de halve BBQ vol te leggen om wat plakken courgette, paprika en maïs te grillen, maar doe je het gewoon in de pan. Heb […]