Plukbrood

BBQ en een avondje borrelen gaan natuurlijk perfect samen. Op mijn blog vind je dan ook meer dan genoeg borrelhapjes, maar een plukbrood stond er nog niet tussen. Niet dat ik er nog nooit één gemaakt had, maar ik vergat ze iedere keer op de foto te zetten. Maar dit keer is het gelukt. En ik durf wel te stellen dat je deze wilt proeven als er de volgende keer geborreld wordt.

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Snack, Voorgerecht
Trefwoord: borrelbrood, plukbrood
Porties: 4

Ingrediënten:

  • 1 Rond Brood
  • 150 gram Geraspte Kaas
  • 2 eetlepels Zachte Roomboter
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 bosje Peterselie
  • 1 Kleine Rode Ui
  • Versgemalen Zwarte Peper

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Broodmes
  • Knoflookpers

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Neem nu een ruime mengkom en doe hier de geraspte kaas in. Pers er de 2 teentjes knoflook bij en voeg wat versgemalen zwarte peper toe. Voeg ook de zachte boter toe.
  • Snipper nu de rode ui fijn en voeg toe. Hak tot slot ook de blaadjes van het bosje peterselie klein en doe deze in de kom. Meng nu alle ingrediënten door elkaar.
  • Pak vervolgens het brood er bij en snijd dit zowel over de lengte als de breedte in, tot ongeveer 2 cm van de onderkant.
  • Vul nu alle inkepingen met het kaasmengsel en verdeel ook een klein beetje over de bovenkant van het brood.
  • Ondertussen zal de BBQ op temperatuur zijn en kan het plukbrood gebakken worden. Schuif het brood op het BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Bak het brood ongeveer 10 minuten, tot de kaas mooi gesmolten is, en haal het vervolgens weer van de BBQ.
  • Leg het brood in zijn geheel op een mooie plank, zodat iedereen zelf stukje van het brood af kan plukken. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *