Kerst Borrelbrood van de BBQ

Kerstborrelbrood

Eerder maakte ik al eens een heerlijk plukbrood, dat perfect bij een avondje borrelen past. Dit keer ging ik voor een kerstvariant, perfect voor op de kerstborrel! Zo’n borrelbrood, of plukbrood, is eigenlijk doodeenvoudig. Je snijdt het brood in, vult het met wat heerlijke ingrediënten (waaronder een goed smeltende kaas) en gaart het brood indirect op de BBQ tot de kaas mooi gesmolten is. Voor deze kerst variant ging ik voor cranberry compote, brie en cranberries om het brood mee te vullen. Heerlijk!

Kerst borrelbrood van de BBQ
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Snack, Voorgerecht
Trefwoord: borrelbrood, kerst, plukbrood
Porties: 4

Ingrediënten:

  • 1 Rond Brood
  • 150 gram Brie
  • 5 eetlepels Cranberry Compote
  • 3 eetlepels Gedroogde Cranberries

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • Broodmes

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.
  • Pak vervolgens het brood er bij en snijd dit zowel over de lengte als de breedte in, tot ongeveer 2 cm van de onderkant.
  • Verdeel vervolgens de cranberry compote over de inkepingen. Snijd daarna de brie in dunne plakken en steek deze samen met de gedroogde cranberries in de inkepingen van het brood.
  • Ondertussen zal de BBQ op temperatuur zijn en kan het kerstborrelbrood gebakken worden. Schuif het brood op het BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. Bak het brood ongeveer 10 minuten, tot de brie mooi gesmolten is.
  • Haal het brood nu weer van de BBQ en leg het brood in zijn geheel op serveerplank, zodat iedereen zelf stukje van het brood af kan plukken. Eet smakelijk!

Eén reactie

  1. 5 sterren
    Ook met Pasen is dit kerstborrelbrood een aanrader… Zeker als er na het roken van een kipfilet nog wat rookhout in de BBQ zit die dan een extra smaak aan het brood geeft. Lekker als avondmaal met een zoetzure salade erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *