courgette knoflook citroen uitgelicht

Courgette met Knoflook & Citroen

Soms is een bijgerecht dan zo simpel, dat een recept eigenlijk niet nodig is. Maar omdat deze courgette met knoflook en citroen zó lekker was, mag het recept toch niet ontbreken! Plakken courgette grillen op de BBQ is misschien wel de meest eenvoudige manier om wat groenten op de BBQ te bereiden. Met wat olijfolie, peper en zout is courgette al erg lekker van de BBQ, maar voeg je nog wat extra smaken toe wordt het helemaal lekker! Deze plakken courgette, met knoflook en citroen zijn dan ook echt een […]

portobellos caprese uitgelicht

Portobello’s Caprese

Wil jij tijdens de BBQ ook wel wat groenten van de BBQ serveren? Of krijg je wellicht vegetarische eters over de vloer? Dan zijn deze gevulde portobello’s caprese een aanrader! De bereiding is eenvoudig en het aantal benodigde ingrediënten valt ook wel mee. En ze zijn niet alleen lekker, ze zien er ook nog prachtig uit. Ga jij ze maken?  

gegrilde mexicaanse groenten uitgelicht

Gegrilde Mexicaanse Groenten

Als ik de BBQ aansteek en een mooi stukje vlees bereid wil ik ook altijd groenten van de BBQ. Alleen heb ik niet altijd zin om het mezelf moeilijk te maken. Wat je dan doet? Een groentenpan voor op de BBQ er bij pakken en Mexicaanse groenten maken! Een groentenpan is supermakkelijk om op de BBQ klein gesneden groenten snel te bakken. Zo hoef je niet de halve BBQ vol te leggen om wat plakken courgette, paprika en maïs te grillen, maar doe je het gewoon in de pan. Heb […]

haloumi fries uitgelicht

Halloumi Fries

Ik houd er van om verrassende gerechten van de BBQ te toveren en om met ingrediënten te werken die je misschien niet zo snel zult gebruiken. Halloumi is zo’n ingrediënt dat lang niet iedereen kent, maar het is één van mijn favoriete kazen. Deze geiten/schapenkaas smelt namelijk niet en dus kun je hem grillen op de BBQ. Dat deed ik al wel eens voor een burger, maar deze keer werden het lekker kruidige frietjes. Aanrader!

jalapeno cheddar cornbread uitgelicht

Jalapeño Cheddar Cornbread

Kom je in Amerika in een BBQ restaurant, dan kun je er bijna wel van uit gaan dat er cornbread op het menu staat! Het is een maïsbrood, dat een beetje de structuur van cake heeft. Het is heerlijk om te serveren bij vlees en is het lekkerst als het nog een beetje warm is. Met alleen een jalapeño en cheddar is het brood al heerlijk, maar je kunt eventueel ook wat spekjes uitbakken en dit door het beslag roeren.

gegrilde rijst uitgelicht

Gegrilde Rijst

Rijst bij de BBQ? Daar zal je niet snel aan denken. Ik kwam het echter tegen in Yakitori & Korean BBQ en was wel benieuwd hoe het zou smaken! Gegrilde bolletjes rijst, ook wel Yaki Onigiri, zijn in Japan ongeveer overal te vinden en iedereen eet ze. Het is ook een klassiek Yakitori gerecht. De bolletjes rijst hebben een krokante, beetje zoute buitenkant en zijn lekker zacht van binnen. Heerlijk om te serveren bij de Yakitori en geroosterde Chinese kool die ik eerder deelde!

geroosterde chinese kool uitgelicht

Geroosterde Chinese Kool

Toen ik laatst het boek Yakitori & Korean BBQ reviewde en daarvoor dus ook aan de yakitori ging, was ik op zoek naar een bijpassend bijgerecht waarmee ik ook nog wat groenten binnen zou krijgen. Het moest een licht gerecht worden, dat wel veel smaak had en zodoende eindigde ik met deze geroosterde Chinese kool. Heerlijk op smaak gebracht met hoisinsaus en daarna geroosterd op de BBQ. Een heerlijk bijgerecht van de BBQ, met een Aziatisch tintje.

geroosterde bloemkool uitgelicht

Geroosterde Bloemkool

Volgens mij begin ik ieder recept voor groenten van de BBQ op dezelfde manier, maar ik ga het gewoon weer zeggen: Als ik de BBQ aansteek probeer ik er een complete maaltijd op te bereiden. Groenten horen daar bij, maar ik merk dat veel mensen het toch lastig vinden om groenten op de BBQ te bereiden. Ja, een maïskolf lukt nog wel en wat paprikaatjes grillen gaat nog net. Maar daar houdt het wel een beetje op. En dat terwijl de mogelijkheden eindeloos zijn. Zo zag ik een tijdje terug […]

mexicaanse mais salade uitgelicht

Mexicaanse Maïs Salade

Als in Nederland de BBQ aan gaat en er buiten gegeten wordt, wil men ook altijd een salade om al het vlees dat van de BBQ komt een beetje te compenseren. Op zich een goed idee, want ik ben er een voorstander van om van een avondje BBQ een volledige maaltijd te maken. Helaas vervalt half Nederland vervolgens in het ritueel waarbij er een bak aardappelsalade op tafel wordt gezet. Dat is dan weer niet mijn idee van een volledige maaltijd. Alsof al dat eten nog niet genoeg vult. Een […]

gegrilde polenta friet uitgelicht

Gegrilde Polenta Friet

Ik ben altijd op zoek naar leuke bijgerechten die ik op de BBQ kan bereiden en zo kwam ik een tijdje terug polenta tegen. Polenta is een Italiaans ingrediënt op basis van maïsgriesmeel en kan op vele manieren gegeten worden. Je kunt er bijvoorbeeld pap van maken. Ik zag echter dat je polenta ook op kunt laten stijven en kunt grillen. En zo ontstonden de gegrilde polenta frietjes van de BBQ. Heerlijk met een beetje mayo!

puntpaprikas mozzarella tomaat uitgelicht

Puntpaprika’s met Mozzarella & Tomaat

Een BBQ is bij mij niet compleet zonder bijgerecht. Een mooi stukje vlees van de BBQ is natuurlijk heerlijk, maar ik wil ook wel wat groenten binnen krijgen en die bereid ik het liefst ook op de BBQ. De paprika behoort tot mijn favoriete groenten van de BBQ. E worden namelijk lekker zoet op de BBQ en je kunt er van alles mee. Vullen bijvoorbeeld! Ik maakte heerlijke puntpaprika’s, gevuld met tomaatjes en mozzarella. Een mooi bijgerecht, waarmee je van je BBQ een complete maaltijd maakt!  

indonesische coleslaw uitgelicht

Indonesische Coleslaw

Coleslaw is een typisch bijgerecht voor bij de BBQ en wordt zowel als op zichzelf staande salade, als op bijvoorbeeld een broodje pulled pork gegeten. Het recept voor de voor velen bekende coleslaw deelde ik al eerder. Deze keer ging ik voor een Indonesische variant, omdat ik ook voor een heerlijke Indonesische pulled pork ging. Dat recept volgt later deze week. Die Indonesische pulled pork, gecombineerd met deze heerlijke coleslaw, op een wit bolletje is echt een aanrader en ook nog eens totaal anders dan het broodje pulled pork dat […]