skillet blondie stroopwafel uitgelicht

Skillet Blondie met Stroopwafel

Er stonden al wat skillet brownie recepten op de website, maar een tegenhanger met witte chocolade, de zogeheten blondie, nog niet. Daar moest dus maar eens verandering in komen, want stiekem ben ik meer fan van witte chocolade! Het werd deze skillet blondie met stroopwafel en die viel erg goed in de smaak hier. Grote kans dus dat dit BBQ dessert vaker zal worden gemaakt!

gegrilde mais courgette salade uitgelicht

Gegrilde Maïs & Courgette Salade

Ik weet het, BBQ’en gaat vooral om een mooi stuk vlees of vis tot perfectie garen en de rest is bijzaak. Maar die rest is dus geen bijzaak. Als ik een mooi hoofdgerecht van de BBQ tover, wil ik daar ook een mooi bijgerecht bij. Het liefst ook nog eens van de BBQ. Als het wat lekkerder weer wordt kan ik een salade wel waarderen. En zo’n salade geef je heel eenvoudig een BBQ touch door er wat gegrilde groenten, courgette en maïs in dit geval, aan toe te voegen! […]

blauwe bessen crumble uitgelicht

Blauwe Bessen Crumble

Een toetje van de BBQ maakt voor mij de avond wel compleet. En zo’n toetje hoeft natuurlijk helemaal niet ingewikkeld te zijn. Neem deze crumble met blauwe bessen bijvoorbeeld. Bevroren fruit, wat suiker en een eetlepel maïzena mengen in een skillet. In 5 minuten een kruimeldeeg maken en je bent al klaar om te bakken. En houd je niet van blauwe bessen, dan kun je ook nog voor een apple crumble gaan. Of neem het fruit dat jij lekker vindt. Makkelijk én lekker!

crispy smashed potatoes uitgelicht

Crispy Smashed Potatoes

Een goed aardappelgerecht van de BBQ hoort wat mij betreft wel bij een complete BBQ maaltijd. En als je je menu een beetje goed slim samenstelt qua bereidingstemperatuur en -tijden kan het ook prima. Deze Crispy Smashed Potatoes zijn denk mijn nieuwe favoriet als het om aardappeltjes gaat. Eerst even koken, dan goed plat drukken en op de BBQ tot ze mooi krokant en goudbruin zijn. Veel beter wordt een aardappelgerecht niet hoor!

franse uien galette uitgelicht

Franse Uien Galette

Heb ik eerder al eens twee galettes met fruit gedeeld die je als dessert kunt serveren, is het nu tijd voor een hartige variant die perfect als voorgerecht kan dienen. Deze Franse uien galette, afgetopt met gruyère, is eenvoudig te maken en smaakt ook nog eens heerlijk! Je bakt de galette op de pizzasteen, waarbij het belangrijk is dat deze niet te heet is als je de galette er op schuift. Leg de pizzasteen dus niet te vroeg op de BBQ, maar doe dit maximaal een minuut of 5 voor […]

appel cake bbq uitgelicht

Appel Cake van de BBQ

Als je mijn blog regelmatig bezoekt voor BBQ inspiratie, dan hoef ik je allang niet meer te vertellen dat een BBQ voor veel meer geschikt is dan alleen het bereiden van vlees en vis. Mocht je dat toch even gemist hebben, dan bewijst deze appel cake van de BBQ mijn punt. Deze heerlijke appel cake, die zowel appel in het beslag als bovenop de cake heeft is een aanrader om te bakken op je BBQ. Time het wel zo dat de cake van de BBQ komt als de visite er […]

honey glazed halloumi uitgelicht

Honey Glazed Halloumi

Of het nou als voorgerecht, als snack of als onderdeel van een tapas menu van de BBQ; Deze Honey Glazed Halloumi is een aanrader! Halloumi is een stevige geitenkaas die geschikt is om te bakken en grillen. De kaas smelt namelijk niet. Dat maakt halloumi dus ook zeer geschikt om op je BBQ te leggen. Door de kaas te grillen krijgt de halloumi namelijk een lekker krokante buitenkant. Bestrijk je de halloumi vervolgens ook nog met een beetje honing, dan heb je wat mij betreft de ideale snack voor een […]

uiensoep pizza uitgelicht

Uiensoep Pizza

Voor een goede kom uiensoep, met zo’n broodje met gesmolten kaas er bovenop, kun je me wakker maken. En ook voor een goede pizza mag je me midden in de nacht uit bed trekken. Dat zal voor de Fransen en Italianen geen reden zijn om die twee te combineren, maar ik deed het toch. En ik kan je aanraden om dit ook te doen, want deze Uiensoep Pizza was TOP! Belangrijk is wel dat je de uien echt even goed de tijd geeft om smaak op te bouwen in de […]

jalapeno cheddar broodjes uitgelicht

Jalapeño Cheddar Broodjes

De BBQ gaat bij veel mensen natuurlijk geregeld aan voor mooie stukken vlees en vis, maar brood bakken op de BBQ is minstens zo leuk! Althans, dat is mijn bescheiden mening. Ik bakte al diverse broden en broodjes op de BBQ, maar dit keer werd het tijd om iets te doen met de populaire combinatie van jalapeño en cheddar. Het werden heerlijke Jalapeño Cheddar Broodjes, gebakken in een gietijzeren broodpan. Heerlijk luchtig, licht pittig en smeuïg door de cheddar in de broodjes. Daarmee heerlijk als hapje vooraf, maar ook zeker […]

cheesy hasselback potatoes uitgelicht

Cheesy Hasselback Potatoes

Een hasselback aardappel heb je ongetwijfeld al eens gegeten en wellicht heb je ze ook al eens bereid op de BBQ. Ik schreef eerder al eens recepten voor Hasselback Aardappelen met Pesto en Hasselback Zoete Aardappelen, maar dit keer ging ik voor een kazige variant. Deze cheesy hasselback aardappelen worden tegen het einde van de bereiding namelijk gevuld met cheddar. Die laat je nog even smelten en klaar. Een heerlijk variatie op de standaard hasselback aardappel en zeker leuk om eens te proberen. Laat me weten wat je er van […]

knoflookpizza burrata uitgelicht

Knoflookpizza met Tomaat & Burrata

Telkens als ik hier thuis vertel dat ik pizza’s ga bakken krijg ik de vraag of ik ook een pizza met burrata kan maken. Uiteraard geen probleem, zeker niet aangezien ik enkele dagen daarvoor ook al een video doorgestuurd kreeg met een pizza waar de burrata bij betrokken was. Ik bereidde al veel pizza’s met een tomatensaus als basis, een aantal met een witte basis en dit keer werd het een soort kruising tussen pizza en knoflookbrood, die na het bakken werd belegd met een heerlijke tomatensalade en een bol […]

bloemkool nuggets uitgelicht

Bloemkool Nuggets

Bloemkool is wellicht niet de eerste groente waar je aan denkt bij het BBQ’en (al deelde ik eerder al eens recepten voor een hele geroosterde bloemkool en bloemkool steaks met chimichurri), maar het is een groente die zich prima leent voor de BBQ. Dit keer ging ik voor bloemkool nuggets, door bloemkool roosjes te paneren en op de BBQ lekker krokant te bakken. Serveren met chilisaus en je hebt een leuk voorgerecht of hapje bij de borrel.