Pizza’s bakken op de BBQ is sowieso al lekker, maar je kunt die pizzasteen voor veel meer gerechten gebruiken natuurlijk. Dit keer bereidde ik een zomers dessert op de pizzasteen en dat viel goed in de smaak! Deze fruit pizza, met een bodem van bladerdeeg en vol lekker fruit is dan ook echt een aanrader om eens te proberen. Doe het echter niet na het bakken van ‘echte’ pizza’s, want dan is je BBQ een beetje te warm voor dit dessert denk ik.
Archieven
Cheesy Potatoes
Deze cheesy potatoes kunnen natuurlijk ook prima in de oven worden bereid, maar ik heet niet voor niks BBQ Junkie, dus die BBQ moet aan! Qua temperaturen is het soms wat puzzelen bij het bereiden van aardappelgerechten en andere bijgerechten, maar gelukkig kan ik altijd nog een tweede BBQ aansteken hier. Verder kan ik niet veel meer zeggen dan dat de combinatie van aardappeltjes en gesmolten kaas het natuurlijk altijd goed doet en dat deze cheesy potatoes het dus ook prima deden naast een mooi stukje vlees!
Kerstborrelbrood
Eerder maakte ik al eens een heerlijk plukbrood, dat perfect bij een avondje borrelen past. Dit keer ging ik voor een kerstvariant, perfect voor op de kerstborrel! Zo’n borrelbrood, of plukbrood, is eigenlijk doodeenvoudig. Je snijdt het brood in, vult het met wat heerlijke ingrediënten (waaronder een goed smeltende kaas) en gaart het brood indirect op de BBQ tot de kaas mooi gesmolten is. Voor deze kerst variant ging ik voor cranberry compote, brie en cranberries om het brood mee te vullen. Heerlijk!
Flespompoen Rollade
Als je rollade zegt, dan denk je al snel aan vlees. Ik ging echter met een flespompoen aan de gang en maakte hier een ‘rollade’ van. Je kunt het ook zien als gevulde flespompoen, maar omdat je de 2 helften met slagerstouw weer opbindt tot een gevuld geheel vind ik het leuker om dit gerecht om te dopen tot een rollade van flespompoen. De rollade wordt gevuld met ui, knoflook, spinazie, champignons en kastanjes en is heerlijk als bijgerecht, óf als hoofdgerecht voor de vegetarische BBQ’ers onder ons!
Knolselderij met Olijventapenade
Eerder grilde ik al eens mooie plakken knolselderij op de BBQ en ik doe het ook regelmatig op de Quoco. Simpelweg met wat olie, peper en zout en ze vervolgens de tijd geven om lekker zacht te worden terwijl de buitenkant een beetje krokant gegrild is. Dat is al heerlijk kan ik je zeggen. Met een zelfgemaakte olijventapenade wordt dit bijgerecht echter nóg lekkerder! En dit gerecht is prima te bereiden naast een paar mooie steaks op de grill
Pizza Boten met Gegrilde Groenten
Onlangs maakte ik al pizza boten met BBQ pulled chicken. Die bevielen erg goed, dus gingen we voor een andere, vegetarische variant. Pizzaboten met gegrilde groenten en geitenkaas. Zelfde soort pizzaboten, maar toch totaal anders dan degene die ik eerder maakte met kip. Maar ook deze variant is erg lekker en zeker een aanrader om eens te proberen! Of je maakt er 1 met BBQ Pulled Chicken en 1 met gegrilde groenten. Kan ook nog!
Plukbrood
BBQ en een avondje borrelen gaan natuurlijk perfect samen. Op mijn blog vind je dan ook meer dan genoeg borrelhapjes, maar een plukbrood stond er nog niet tussen. Niet dat ik er nog nooit één gemaakt had, maar ik vergat ze iedere keer op de foto te zetten. Maar dit keer is het gelukt. En ik durf wel te stellen dat je deze wilt proeven als er de volgende keer geborreld wordt.
Hasselback Flespompoen
Als we aan in het oog springende BBQ gerechten denken komen we al gauw uit bij de grote roasts en steaks of rollades die mooi gegrild en aangesneden zijn. Is ook erg lekker natuurlijk, maar ook met een vegetarisch gerecht kun je indruk maken! Bekijk deze hasselback flespompoen bijvoorbeeld eens. Een plaatje om te zien en ook nog eens erg lekker. En dat terwijl de voorbereiding en bereiding verre van ingewikkeld zijn. Klinkt als een perfect bijgerecht toch?
Pizza Quattro Formaggi
Als we het over klassieke pizza’s hebben dan komt ook de Quattro Formaggi vrij snel aan bod. Deze klassieker is een ware traktatie voor de liefhebber van kaas, want naast een beetje tomatensaus gaan op deze pizza (de naam van de pizza verraadt het al) 4 verschillende kazen. Die kazen zijn qua smaak heel uiteenlopend en dat zorgt er voor dat je iedere hap van een Quattro Formaggi anders ervaart. Heerlijk! Welke kazen er op de Quattro Formaggi horen, daar is nog wel wat onenigheid over trouwens. Ik ging voor […]
Chocolate Marshmallow Crumble
Ja je leest het goed. Een chocolade marshmallow crumble. Suiker, suiker en suiker. Dit gerecht kan dus alleen maar door een vrouw zijn bedacht. Dat is ook de waarheid, want deze mierzoete crumble is in opdracht gemaakt. Zo gaat het overigens wel vaker met desserts van de BBQ, bijvoorbeeld bij de Oreo Skillet Brownie. Maar heb je na de BBQ nog wat ruimte over voor een dessert en houd je wel van extreem zoet? Dan is deze chocolate marshmallow crumble iets voor jou!
Geblakerde Prei
Ik heb even getwijfeld of ik dit recept wel zou delen, want makkelijker dan deze geblakerde prei wordt het niet. Slechts 1 ingrediënt heb je nodig en het is ook nog eens zo klaar. Maar ondanks dat het zo’n eenvoudig gerecht is, kan ik deze geblakerde prei écht aanraden! De prei wordt namelijk heerlijk zacht en zoet en de bereiding doet de wenkbrauwen bij je gasten wel even fronsen. Tot ze deze geblakerde prei proeven als bijgerecht bij een mooi stukje vlees, dan zijn ze om!
Tomaten Tarte Tatin
Eerder maakte ik al eens een rode uien tarte tatin op de BBQ. Een mooi gerecht om als voorgerecht of bijgerecht te serveren. Dit keer ging ik voor een variant met tomaatjes en die ziet er zowaar nóg mooier uit! Het gaat overigens niet alleen om de looks bij deze tomaten tarte tatin, want ook de smaak is heerlijk. Wat mij betreft dan ook zeker een aanrader om eens te serveren als voorafje.