Indiase Maïskolven

Als het om groente van de BBQ gaat, is de gegrilde maïskolf voor velen een favoriet. Vaak wordt er echter weinig mee gedaan wat betreft smaak. Soms wordt de maïskolf nog wel ingesmeerd met kruidenboter, maar daar houdt het wel een beetje op. Zonde, want door smaken toe te voegen kun je van een maïskolf echt een lekker gerecht maken. Eerder maakte ik al eens Mexicaanse maïskolven en deze keer ga ik op de Indiase toer met onder andere curry madras kruiden. Durf jij het aan?

Halloumi Burgers

Een tijdje terug schafte ik Fire Food aan, het nieuwe BBQ boek van DJ BBQ. DJ BBQ ken je wellicht van de dingen die hij met Jamie Oliver heeft gedaan en nog steeds doet zo nu en dan. Ik volg hem al een hele tijd op social media en was dan ook erg benieuwd naar zijn boek. Tijdens het doorbladeren van het boek viel mijn oog gelijk op deze halloumi burgers. Deze vegetarische burgers moest ik dan ook proberen! En ze vielen in de smaak! Zet deze dus maar op […]

Spinazie & Artisjok Pizza

Als je pizza gaat bakken, dan begin je vaak automatisch al met het besmeren van de bodem met een saus op basis van tomaten. Maar dat hoeft dus helemaal niet! Er zijn ook genoeg pizza’s te bedenken zonder tomatensaus te gebruiken. Deze met artisjok & spinazie bijvoorbeeld! Combineer die twee met mozzarella, geraspte kaas en kruidenkaas en je hebt een heerlijke pizza! Ga jij hem proberen?

Gegrilde Okra

Okra ken je misschien wel uit de Indiase keuken of als groente die je bij de toko ziet liggen, maar die je nog nooit gebruikt hebt. Daar mag dan verandering in komen, want okra’s grillen op de BBQ is makkelijk en lekker! Ik leerde trouwens dat okra’s eigenlijk helemaal geen groente zijn, maar een onrijpe vrucht. Maakt ook niet uit, ze zijn heerlijk als je ze grilt en zijn ook nog gezond!

Courgette met Knoflook & Citroen

Soms is een bijgerecht dan zo simpel, dat een recept eigenlijk niet nodig is. Maar omdat deze courgette met knoflook en citroen zó lekker was, mag het recept toch niet ontbreken! Plakken courgette grillen op de BBQ is misschien wel de meest eenvoudige manier om wat groenten op de BBQ te bereiden. Met wat olijfolie, peper en zout is courgette al erg lekker van de BBQ, maar voeg je nog wat extra smaken toe wordt het helemaal lekker! Deze plakken courgette, met knoflook en citroen zijn dan ook echt een […]

Portobello’s Caprese

Wil jij tijdens de BBQ ook wel wat groenten van de BBQ serveren? Of krijg je wellicht vegetarische eters over de vloer? Dan zijn deze gevulde portobello’s caprese een aanrader! De bereiding is eenvoudig en het aantal benodigde ingrediënten valt ook wel mee. En ze zijn niet alleen lekker, ze zien er ook nog prachtig uit. Ga jij ze maken?  

Gegrilde Mexicaanse Groenten

Als ik de BBQ aansteek en een mooi stukje vlees bereid wil ik ook altijd groenten van de BBQ. Alleen heb ik niet altijd zin om het mezelf moeilijk te maken. Wat je dan doet? Een groentenpan voor op de BBQ er bij pakken en Mexicaanse groenten maken! Een groentenpan is supermakkelijk om op de BBQ klein gesneden groenten snel te bakken. Zo hoef je niet de halve BBQ vol te leggen om wat plakken courgette, paprika en maïs te grillen, maar doe je het gewoon in de pan. Heb […]

Halloumi Fries

Ik houd er van om verrassende gerechten van de BBQ te toveren en om met ingrediënten te werken die je misschien niet zo snel zult gebruiken. Halloumi is zo’n ingrediënt dat lang niet iedereen kent, maar het is één van mijn favoriete kazen. Deze geiten/schapenkaas smelt namelijk niet en dus kun je hem grillen op de BBQ. Dat deed ik al wel eens voor een burger, maar deze keer werden het lekker kruidige frietjes. Aanrader!

Jalapeño Cheddar Cornbread

Kom je in Amerika in een BBQ restaurant, dan kun je er bijna wel van uit gaan dat er cornbread op het menu staat! Het is een maïsbrood, dat een beetje de structuur van cake heeft. Het is heerlijk om te serveren bij vlees en is het lekkerst als het nog een beetje warm is. Met alleen een jalapeño en cheddar is het brood al heerlijk, maar je kunt eventueel ook wat spekjes uitbakken en dit door het beslag roeren.

Gegrilde Rijst

Rijst bij de BBQ? Daar zal je niet snel aan denken. Ik kwam het echter tegen in Yakitori & Korean BBQ en was wel benieuwd hoe het zou smaken! Gegrilde bolletjes rijst, ook wel Yaki Onigiri, zijn in Japan ongeveer overal te vinden en iedereen eet ze. Het is ook een klassiek Yakitori gerecht. De bolletjes rijst hebben een krokante, beetje zoute buitenkant en zijn lekker zacht van binnen. Heerlijk om te serveren bij de Yakitori en geroosterde Chinese kool die ik eerder deelde!

Geroosterde Chinese Kool

Toen ik laatst het boek Yakitori & Korean BBQ reviewde en daarvoor dus ook aan de yakitori ging, was ik op zoek naar een bijpassend bijgerecht waarmee ik ook nog wat groenten binnen zou krijgen. Het moest een licht gerecht worden, dat wel veel smaak had en zodoende eindigde ik met deze geroosterde Chinese kool. Heerlijk op smaak gebracht met hoisinsaus en daarna geroosterd op de BBQ. Een heerlijk bijgerecht van de BBQ, met een Aziatisch tintje.

Geroosterde Bloemkool

Volgens mij begin ik ieder recept voor groenten van de BBQ op dezelfde manier, maar ik ga het gewoon weer zeggen: Als ik de BBQ aansteek probeer ik er een complete maaltijd op te bereiden. Groenten horen daar bij, maar ik merk dat veel mensen het toch lastig vinden om groenten op de BBQ te bereiden. Ja, een maïskolf lukt nog wel en wat paprikaatjes grillen gaat nog net. Maar daar houdt het wel een beetje op. En dat terwijl de mogelijkheden eindeloos zijn. Zo zag ik een tijdje terug […]