Groenten bereiden op de BBQ? Ga voor deze geroosterde spruiten!

Geroosterde Spruiten met Parmezaan

Hoewel je met BBQ recepten flink kan uitpakken, is het lang niet altijd nodig. Soms kan een heel eenvoudig gerecht van de BBQ zó lekker zijn! En dat is mooi, want ik heb lang niet altijd de tijd om de hele dag bezig te zijn. Een ideaal bijgerecht van de BBQ vind ik dan ook deze geroosterde spruitjes met knoflook en Parmezaanse kaas. De voorbereiding is zo gebeurd en ook de bereiding neemt niet heel veel tijd in beslag. En gezien dat ik enorm fan ben van spruitjes, is dit […]

Gezonde BBQ? Ga voor Gepofte Bieten

Gepofte Bieten

Wat we bij de BBQ nog wel eens vergeten is dat we elke dag ook wat groenten binnen dienen te krijgen. En dat terwijl het bereiden van wat groenten als bijgerecht helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Deze gepofte bieten bijvoorbeeld zijn zo voorbereid, smaken heerlijk en zijn ook nog eens gezond. Ok, het poffen op de BBQ duurt even, maar daar hoef je niet de hele tijd bij te staan. Volgende keer dus de BBQ iets eerder aan en deze heerlijke gepofte bieten maken!

Patatje Mexicaans

Patatje Mexicaans

Sinds ik een rotisserie heb voor mijn Weber Master-Touch ben ik fan van frietjes van de BBQ! Of patat, zoals ik van sommigen moet zeggen. Gewoon met een klodder mayo zijn ze al lekker, maar maak je de toppings iets specialer, dan is het helemaal genieten. Maakte ik eerder al frietjes met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise, ging ik nu op de Mexicaanse toer met dit Patatje Mexicaans. En voor wie bang is dat je geen krokante frietjes krijgt zonder te frituren: Volg onderstaand recept en je krijgt heerlijke krokante friet, […]

BBQ Recept Winterse Tian

Winterse Tian

Maakte ik al eens een klassieke Tian Provençal in één van mijn skillets, volgde onlangs een variant met groenten die meer geschikt zijn voor het najaar. Deze tian, met flespompoen, rode bietjes en pastinaak is heerlijk als bijgerecht bij een mooi stuk langzaam gegaard vlees en ziet er op tafel ook nog eens schitterend uit. Ideaal voor de herfst of winter dus!

Aardappel roosjes van de BBQ

Aardappel Roosjes

Dat een gerecht van de BBQ lekker is, dat is het belangrijkste. Maar het oog wil ook wat en dus is het leuk als een BBQ gerecht er ook nog eens mooi uit ziet! Met deze aardappel roosjes zit zowel de smaak als het uiterlijk wel goed. Daarnaast is het een verrassend gerecht, want een muffinvorm op de BBQ zullen je gasten wellicht niet zo vaak zien!

Recept: gevulde avocado's

Gevulde Avocado’s

Het idee voor dit recept deed ik een tijdje terug op toen ik een boekje van Big Green Egg zat te lezen. Daarin stond een recept voor gevulde avocado’s met een crunch van paprika chips. Het precieze recept wist ik niet meer, dus heb ik een eigen draai gegeven aan de vulling en heb ik tortilla chips gebruikt als crunch. Dit vond ik wel goed bij de avocado’s passen. Het resultaat? Een verrassend bijgerecht van de BBQ, dat ook nog eens lekker smaakt!

BBQ bijgerecht: tian

Tian Provençal

Of je nou voor een klassieke of een vegetarische BBQ gaat, groenten mogen eigenlijk niet ontbreken. Zeker als je van je BBQ een volwaardige maaltijd wilt maken, horen ze er bij. En met een beetje voorbereiding kun je van een groente gerecht ook nog eens een verrassend en mooi gerecht maken. Dat bewijst deze Provençaalse Tian wel. Laat je niet afschrikken door de laagjes groenten. Het lijkt veel werk, maar het is makkelijker dan je denkt!

Gevulde portobello's van de BBQ

Portobello’s met Spinazie & Geitenkaas

Ben je op zoek naar een lekker bijgerecht van de BBQ, dat niet te ingewikkeld is, maar waarmee je wel de nodige groente binnen krijgt? Of krijg je vegetarische eters en wil je ook hen wel een mooi BBQ gerecht serveren in plaats van die saaie vleesvervangers? Dan zijn deze portobello’s met spinazie en geitenkaas iets voor jou! De bereiding is eenvoudig en snel, de smaak is heerlijk en deze portobello’s zien er ook nog eens prachtig uit wanneer je ze serveert!

indiase maiskolven uitgelicht

Indiase Maïskolven

Als het om groente van de BBQ gaat, is de gegrilde maïskolf voor velen een favoriet. Vaak wordt er echter weinig mee gedaan wat betreft smaak. Soms wordt de maïskolf nog wel ingesmeerd met kruidenboter, maar daar houdt het wel een beetje op. Zonde, want door smaken toe te voegen kun je van een maïskolf echt een lekker gerecht maken. Eerder maakte ik al eens Mexicaanse maïskolven en deze keer ga ik op de Indiase toer met onder andere curry madras kruiden. Durf jij het aan?

halloumi burgers uitgelicht

Halloumi Burgers

Een tijdje terug schafte ik Fire Food aan, het nieuwe BBQ boek van DJ BBQ. DJ BBQ ken je wellicht van de dingen die hij met Jamie Oliver heeft gedaan en nog steeds doet zo nu en dan. Ik volg hem al een hele tijd op social media en was dan ook erg benieuwd naar zijn boek. Tijdens het doorbladeren van het boek viel mijn oog gelijk op deze halloumi burgers. Deze vegetarische burgers moest ik dan ook proberen! En ze vielen in de smaak! Zet deze dus maar op […]

spinazie artisjok pizza uitgelicht

Spinazie & Artisjok Pizza

Als je pizza gaat bakken, dan begin je vaak automatisch al met het besmeren van de bodem met een saus op basis van tomaten. Maar dat hoeft dus helemaal niet! Er zijn ook genoeg pizza’s te bedenken zonder tomatensaus te gebruiken. Deze met artisjok & spinazie bijvoorbeeld! Combineer die twee met mozzarella, geraspte kaas en kruidenkaas en je hebt een heerlijke pizza! Ga jij hem proberen?

gegrilde okra uitgelicht

Gegrilde Okra

Okra ken je misschien wel uit de Indiase keuken of als groente die je bij de toko ziet liggen, maar die je nog nooit gebruikt hebt. Daar mag dan verandering in komen, want okra’s grillen op de BBQ is makkelijk en lekker! Ik leerde trouwens dat okra’s eigenlijk helemaal geen groente zijn, maar een onrijpe vrucht. Maakt ook niet uit, ze zijn heerlijk als je ze grilt en zijn ook nog gezond!