Ik houd er van om verrassende gerechten van de BBQ te toveren en om met ingrediënten te werken die je misschien niet zo snel zult gebruiken. Halloumi is zo’n ingrediënt dat lang niet iedereen kent, maar het is één van mijn favoriete kazen. Deze geiten/schapenkaas smelt namelijk niet en dus kun je hem grillen op de BBQ. Dat deed ik al wel eens voor een burger, maar deze keer werden het lekker kruidige frietjes. Aanrader!
Archieven
Jalapeño Cheddar Cornbread
Kom je in Amerika in een BBQ restaurant, dan kun je er bijna wel van uit gaan dat er cornbread op het menu staat! Het is een maïsbrood, dat een beetje de structuur van cake heeft. Het is heerlijk om te serveren bij vlees en is het lekkerst als het nog een beetje warm is. Met alleen een jalapeño en cheddar is het brood al heerlijk, maar je kunt eventueel ook wat spekjes uitbakken en dit door het beslag roeren.
Gegrilde Rijst
Rijst bij de BBQ? Daar zal je niet snel aan denken. Ik kwam het echter tegen in Yakitori & Korean BBQ en was wel benieuwd hoe het zou smaken! Gegrilde bolletjes rijst, ook wel Yaki Onigiri, zijn in Japan ongeveer overal te vinden en iedereen eet ze. Het is ook een klassiek Yakitori gerecht. De bolletjes rijst hebben een krokante, beetje zoute buitenkant en zijn lekker zacht van binnen. Heerlijk om te serveren bij de Yakitori en geroosterde Chinese kool die ik eerder deelde!
Geroosterde Chinese Kool
Toen ik laatst het boek Yakitori & Korean BBQ reviewde en daarvoor dus ook aan de yakitori ging, was ik op zoek naar een bijpassend bijgerecht waarmee ik ook nog wat groenten binnen zou krijgen. Het moest een licht gerecht worden, dat wel veel smaak had en zodoende eindigde ik met deze geroosterde Chinese kool. Heerlijk op smaak gebracht met hoisinsaus en daarna geroosterd op de BBQ. Een heerlijk bijgerecht van de BBQ, met een Aziatisch tintje.
Geroosterde Bloemkool
Volgens mij begin ik ieder recept voor groenten van de BBQ op dezelfde manier, maar ik ga het gewoon weer zeggen: Als ik de BBQ aansteek probeer ik er een complete maaltijd op te bereiden. Groenten horen daar bij, maar ik merk dat veel mensen het toch lastig vinden om groenten op de BBQ te bereiden. Ja, een maïskolf lukt nog wel en wat paprikaatjes grillen gaat nog net. Maar daar houdt het wel een beetje op. En dat terwijl de mogelijkheden eindeloos zijn. Zo zag ik een tijdje terug […]
Mexicaanse Maïs Salade
Als in Nederland de BBQ aan gaat en er buiten gegeten wordt, wil men ook altijd een salade om al het vlees dat van de BBQ komt een beetje te compenseren. Op zich een goed idee, want ik ben er een voorstander van om van een avondje BBQ een volledige maaltijd te maken. Helaas vervalt half Nederland vervolgens in het ritueel waarbij er een bak aardappelsalade op tafel wordt gezet. Dat is dan weer niet mijn idee van een volledige maaltijd. Alsof al dat eten nog niet genoeg vult. Een […]
Gegrilde Polenta Friet
Ik ben altijd op zoek naar leuke bijgerechten die ik op de BBQ kan bereiden en zo kwam ik een tijdje terug polenta tegen. Polenta is een Italiaans ingrediënt op basis van maïsgriesmeel en kan op vele manieren gegeten worden. Je kunt er bijvoorbeeld pap van maken. Ik zag echter dat je polenta ook op kunt laten stijven en kunt grillen. En zo ontstonden de gegrilde polenta frietjes van de BBQ. Heerlijk met een beetje mayo!
Puntpaprika’s met Mozzarella & Tomaat
Een BBQ is bij mij niet compleet zonder bijgerecht. Een mooi stukje vlees van de BBQ is natuurlijk heerlijk, maar ik wil ook wel wat groenten binnen krijgen en die bereid ik het liefst ook op de BBQ. De paprika behoort tot mijn favoriete groenten van de BBQ. E worden namelijk lekker zoet op de BBQ en je kunt er van alles mee. Vullen bijvoorbeeld! Ik maakte heerlijke puntpaprika’s, gevuld met tomaatjes en mozzarella. Een mooi bijgerecht, waarmee je van je BBQ een complete maaltijd maakt!
Indonesische Coleslaw
Coleslaw is een typisch bijgerecht voor bij de BBQ en wordt zowel als op zichzelf staande salade, als op bijvoorbeeld een broodje pulled pork gegeten. Het recept voor de voor velen bekende coleslaw deelde ik al eerder. Deze keer ging ik voor een Indonesische variant, omdat ik ook voor een heerlijke Indonesische pulled pork ging. Dat recept volgt later deze week. Die Indonesische pulled pork, gecombineerd met deze heerlijke coleslaw, op een wit bolletje is echt een aanrader en ook nog eens totaal anders dan het broodje pulled pork dat […]
Ratatouille Taart
Om lekker te eten is smaak het belangrijkst. Maar hoe een gerecht er uit ziet mag niet vergeten worden. Want al is een gerecht nog zo lekker, als het er niet uit ziet, ervaar je het toch minder. De smaak en het uiterlijk zijn dus belangrijk en beide zitten bij dit gerecht wel goed. Het is wel even een klusje, maar als deze ratatouille taart op tafel komt, weet ik zeker dat je de aandacht te pakken hebt!
Gevulde Bolcourgettes
Een maaltijd van de BBQ is niet compleet zonder je dagelijkse portie groenten. En als je dan toch aan het BBQ’en bent, willen we natuurlijk ook groenten van de BBQ! Met dit recept zet je eenvoudig een leuk en lekker bijgerecht op tafel, dat vol met groenten zit. Ideaal dus om te serveren naast een lekker stukje vlees!
Geroosterde Wortelen
Een BBQ is pas echt compleet met bijgerechten en groenten mogen dan ook niet ontbreken. Groenten van de BBQ toveren is echter helemaal niet moeilijk. Een hoop groenten zijn namelijk goed geschikt om te roosteren. Wortelen bijvoorbeeld. En als je, zoals ik deed in dit recept, gebruik maakt van een regenboog wortelmix, krijg je ook nog eens een kleurrijk gerecht!