Cote de Boeuf

Côte de Boeuf met Gepofte Knoflook

Eén van de mooiste stukken vlees om te zien en te bereiden vind ik toch altijd de Cote de Boeuf. Met dat bot en de vetmarmering in het vlees is het simpelweg een genot om te zien en qua bereiding hoef je geen gekke dingen te doen om toch een fantastische smaak te krijgen. Dat bewijst ook dit recept wel, met slechts 5 ingrediënten. Het belangrijkste ingrediënt in dit recept is, na het vlees uiteraard, de knoflook. Deze wordt namelijk eerst gepoft en krijgt hierdoor een heerlijke zachte en zoete […]

gevulde appels in bladerdeeg uitgelicht

Gevulde Appels in Bladerdeeg

Het is weer eens tijd voor een toetje van de BBQ! Een lekkere avond BBQ moet je ten slotte afsluiten met een dessert. Vandaag een toetje voor de liefhebbers van appeltaart: gevulde appels in bladerdeeg. Gebakken op de pizzasteen, dus je kunt er wel een aantal tegelijk kwijt op de BBQ. Heerlijk met wat ijs en een lekkere dot slagroom!

pigs in a pie uitgelicht 1

Pigs in a Pie

Toen ik nog klein was, waren knakworstjes in bladerdeeg het helemaal. En ook nu nog is het gerecht populair onder kinderen (stiekem ook bij mij). Dus waarom dan geen knakworsten in bladerdeeg van de BBQ? Maakte ik eerder al rechttoe rechtaan pigs in a blanket, ging ik nu voor een heuse knakworstjes-in-bladerdeeg-taart. Het is leuk als voorgerecht, maar bovenal een BBQ gerecht dat kinderen gegarandeerd lekker zullen vinden. Zet hem dus maar op de to-do lijst!

gegrilde eendenborst uitgelicht

Gegrilde Eendenborst

Gegrilde eendenborst is een stukje wild waar veel mensen van houden, maar waar ze op de één of andere manier thuis niet zo snel aan durven te beginnen. Onterecht, want eendenborstfilet is erg makkelijk te bereiden. Het belangrijkste is dat je de kerntemperatuur goed in de gaten houdt. Verder kan een kind de was doen! Hier onder vind je mijn recept voor eendenborst van de BBQ.

Barbecue Recept: Appel Rozen van de BBQ

Appel Rozen

Als ik de BBQ aan steek en we hebben gasten te eten, dan is de avond niet compleet zonder toetje. En dat toetje moet logischerwijs van de BBQ komen. Of in ieder geval een onderdeel ervan. Een tijd terug maakte ik deze appel rozen, gebakken in een muffin vorm op de BBQ. Het is een makkelijk recept dat zo klaar is, maar de rozen zien er uit alsof het een hoop werk kost ze te maken. Je moet dus niet vertellen dat dat helemaal niet het geval is!

Barbecue Recept: Procureur Rollade

Procureur Rollade

Bij low & slow BBQ en procureur denk je misschien al snel aan het bereiden van Pulled Pork. Natuurlijk, het is een heerlijk gerecht, maar je kunt veel meer met dat prachtige stuk procureur. Een rollade bijvoorbeeld. Ik maakte deze procureur rollade eind vorig jaar, tijdens onze jaarlijkse winter BBQ. Een prachtig stuk vlees, dat langzaam wordt gegaard en gerookt, met een smaak waar iedereen van zal genieten. Zeker een aanrader om eens iets anders te proberen met procureur dus!

Barbecue Recept: Ratatouille Taart uit de Skillet

Ratatouille Taart

Om lekker te eten is smaak het belangrijkst. Maar hoe een gerecht er uit ziet mag niet vergeten worden. Want al is een gerecht nog zo lekker, als het er niet uit ziet, ervaar je het toch minder. De smaak en het uiterlijk zijn dus belangrijk en beide zitten bij dit gerecht wel goed. Het is wel even een klusje, maar als deze ratatouille taart op tafel komt, weet ik zeker dat je de aandacht te pakken hebt!

Barbecue Recept: Gevulde Bolcourgettes

Gevulde Bolcourgettes

Een maaltijd van de BBQ is niet compleet zonder je dagelijkse portie groenten. En als je dan toch aan het BBQ’en bent, willen we natuurlijk ook groenten van de BBQ! Met dit recept zet je eenvoudig een leuk en lekker bijgerecht op tafel, dat vol met groenten zit. Ideaal dus om te serveren naast een lekker stukje vlees!

Barbecue Recept: Varkenshaas met Bacon en Brie

Varkenshaas met Brie

Een varkenshaasje gaat er bij de gemiddelde Nederlander zo nu en dan wel in. Het is een mooi zacht stukje varkensvlees, dat niet moeilijk te bereiden is. In dit recept heb ik het oude vertrouwde varkenshaasje echter wat extra’s mee gegeven. Door ze te vullen met brie en cranberry compote én door ze in te pakken met spek. Het resultaat? Een varkenshaasje met een twist. Een ongelooflijk lekkere twist!  

pastinaak friet uitgelicht

Pastinaak Friet

Zo in het najaar is het weer tijd voor alle winterse groenten. Vaak knollen, hardere wortels en andere groenten die het ook goed doen op de BBQ! Ik ging deze keer met de pastinaak aan de slag en ging voor frietjes. En dat kan ik je aanraden, want dit is lekker! Ze worden knapperig en smaken heerlijk. Zeker eens proberen dus, want het is ook nog eens een super simpel recept.

Barbecue Recept: Rosbief met Rode Wijn Saus

Rosbief met Rode Wijn Saus

Ook vandaag weer een Kerstwaardig recept, al kun je deze rosbief tijdens ieder etentje wel presenteren. Na het aansnijden en met de saus ziet het er echter zo mooi uit, dat dit gerecht zeker niet zal misstaan tijdens je Kerst Diner! En dat terwijl het een eenvoudig recept is, waar eigenlijk niet veel aan mis kan gaan. Mooi toch?

beef wellington uitgelicht

Beef Wellington

Maakte ik deze Kerst Klassieker laatst al in het klein, gaan we in dit recept voor het origineel! De Beef Wellington is echt een waardig gerecht om te serveren tijdens Kerst en je kunt hem dus ook op de BBQ bereiden! Het belangrijkste dat je er voor nodig hebt is een BBQ met deksel en een pizzasteen. Zo komt BBQ’en met Kerst dus wel heel dichtbij!