Barbecue Recept: Procureur Rollade

Procureur Rollade

Bij low & slow BBQ en procureur denk je misschien al snel aan het bereiden van Pulled Pork. Natuurlijk, het is een heerlijk gerecht, maar je kunt veel meer met dat prachtige stuk procureur. Een rollade bijvoorbeeld. Ik maakte deze procureur rollade eind vorig jaar, tijdens onze jaarlijkse winter BBQ. Een prachtig stuk vlees, dat langzaam wordt gegaard en gerookt, met een smaak waar iedereen van zal genieten. Zeker een aanrader om eens iets anders te proberen met procureur dus!

Op zoek naar een mooi rollade recept? Ga voor deze procureur rollade van de BBQ!

Hoofdgerecht

10-12 personen

4 uur en 30 minuten

Ingrediënten

- 2 kilo Procureur
- 50 milliliter Olijfolie
- 2 Tenen Knoflook
- 1 Bosje Platte Peterselie
- Rasp van 1 Citroen
- 1 theelepel Chilivlokken
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

- BBQ met Deksel
- Slagerstouw
- Rookhout
- Scherp Mes
- Kernthermometer

Bereiding

Steek de BBQ aan een ga hierbij voor indirecte warmte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.

Haal de procureur uit de verpakking en dep hem droog met keukenpapier. Snijd loshangende stukjes vlees en vet weg.

Leg het vlees nu op een snijplank en snijd het vanaf de rechterkant, op ongeveer een derde van de onderkant in. Snijd het vlees in, maar niet door. Stop ongeveer 2,5 cm voor het einde.

Herhaal de bovenste stap, maar dan vanaf de linkerkant en op ongeveer een derde van de bovenkant. Snijd het vlees weer in, maar niet volledig door.

Heb je het insnijden van beide kanten gedaan? Dan kun je het vlees nu als een drieluik uitklappen. Leg het uitgevouwen neer op je snijplank en bestrooi het met wat peper en zout, het rasp van de citroen én de chilivlokken.

Neem vervolgens een kom en doe hier de olijfolie in. Hak de blaadjes peterselie fijn en meng deze door de olijfolie. Verdeel het mengsel van olijfolie en peterselie over het uitgevouwen stuk procureur. Rol het vlees daarna vanaf één kant op tot een rollade en knoop de rollade met slagerstouw vast, zodat deze stevig bij elkaar blijft zitten. Bestrooi de rollade rondom met nog wat zwarte peper en grof zeezout.

Ondertussen zal de BBQ op temperatuur zijn. Voeg dan wat rookhout toe aan de brandende kolen en leg daarna de rollade op, het indirecte deel van, het BBQ rooster. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de procureur rollade langzaam tot een kerntemperatuur van ongeveer 64 graden. Met dit met een kernthermometer die je af en toe in het vlees steekt, of met een kernthermometer met een probe aan een draad, die je continu in het vlees kunt laten zitten.

Het garen van de rollade duurde bij mij ongeveer 4 uur. Haal de procureur rollade bij de kerntemperatuur van 64 graden van de BBQ en leg hem op een schaal. Dek af met wat aluminiumfolie en laat de rollade 10 minuten rusten. Snijd de rollade daarna in mooie plakken en serveer die direct. Eet smakelijk!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *