Peren in Bladerdeeg

Peren in Bladerdeeg

Een toetje van de BBQ hoort er bij mij vaak wel bij. En vaak probeer ik mensen dan ook te verrassen met iets dat ze niet zo snel van de BBQ verwachten. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat en zeker bij desserts is het leuk als je gerecht er mooi uit ziet. Dat zit bij deze heerlijke peren in bladerdeeg wel goed. De smaak ook trouwens, want dit BBQ dessert ga ik zeker vaker bereiden!

Procureur Rollade met Mosterdsaus

Procureur Rollade met Mosterdsaus

Bij procureur denk je misschien al snel aan het bereiden van pulled pork. Je kunt echter veel meer met dit mooie stukje varkensvlees. Zo maakte ik bijvoorbeeld ook al eens babi pangang van procureur. Een rollade maken kan echter ook. Met een Livar procureur rollade van The Butchery bereidde ik een heerlijke gerookte variant, die ik serveerde met een mosterdsaus. En die saus maak je natuurlijk ook zelf.

Kerst Kalkoen van de BBQ

Gevulde Kerst Kalkoen

Onlangs schreef ik al een blog over Koopeenkoe.nl, waar ik een mooi pakket met rundvlees van ontving. Zo met de feestdagen op komst kreeg ik vervolgens de vraag of ik ook niet éen van hun andere diensten wilde proberen: Koopeenkalkoen.nl. Ik liep al een tijdje met het idee rond om eens een gevulde kalkoen op de BBQ te bereiden, dus toen ik dit aanbod kreeg, hoefde ik niet lang na te denken. Om mijn recept voor een gevulde kalkoen op de BBQ met jullie te delen was het echter wel […]

Crispy Leaf Potatoes

Crispy Leaf Potatoes

Wil jij graag een heel menu bereiden op de BBQ? Dan mogen bijgerechten niet ontbreken! Naast groente hoort een aardappel gerecht er ook bij. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn om heerlijk te smaken. Neem deze Crispy Leaf Potatoes. Ja, het is even wat voorbereiding, maar dan serveer je wel met gemak een mooi aardappelgerecht voor 6 tot 8 personen van de BBQ. Met de looks van dit bijgerecht is het zelfs een Kerst BBQ waardig gerecht, al zijn deze Crispy Leaf Potatoes het hele jaar door heerlijk […]

Beet Wellington

Beet Wellington

De Beef Wellington kennen we waarschijnlijk allemaal. Dit klassieke Kerstgerecht bestaat uit een mooie rosbief, gebakken in een jas van bladerdeeg. Ik maakte al eens een Beef Wellington op de BBQ en ook mini éénpersoons Beef Wellingtons. Dit keer gaan we echter voor de Beet Wellington: een vegetarische twist op de Kerst klassieker, waarbij je geen rosbief, maar bieten gebruikt. Ideaal als vegetarisch hoofdgerecht tijdens de Kerstdagen, of gewoon als bijgerecht naast een mooi stuk vlees. Een echte aanrader dus!

Peren galette van de BBQ

Peren Galette

Deelde ik pas nog het recept voor een heerlijke appel galette, maakte ik ook een variant met peer in plaats van appel. Ziet er minstens zo mooi uit en smaakt ook erg lekker! De galette is van origine een Frans recept. In dit geval met een vulling van peer, maar je kunt er alle kanten mee op. Naast allerlei soorten fruit kun je bijvoorbeeld ook voor een hartige variant gaan. Deze peren galette wordt gebakken op de pizzasteen en is lekker als dessert, maar hij smaakt ook erg lekker bij […]

Christmas Burgers

Christmas Burgers

Als we met Kerst het gourmetstel of de steengrill niet aanzetten, maar voor een driegangen kerstdiner gaan, denken we al gauw aan luxe gerechten en grote stukken vlees. Maar waarom zou je Kerstmis eigenlijk niet met een goede burger kunnen vieren? Met deze Christmas Burgers speel je in ieder geval op het thema in, dus wat mij betreft gaan we er voor!

De beste apfelstrudl van de BBQ

Apfelstrudel

Er is waarschijnlijk geen dessert dat meer aan de winter doet denken dan een apfelstrudel. Tijdens de wintersport kom je het vaak tegen en ook op kerstmarkten is de apfelstrudel vaak van de partij. Hij ziet er altijd schitterend uit en hem eten als ie nog warm is, is het lekkerst! Laat ik daar nog een extra dimensie aan toevoegen door de apfelstrudel op de BBQ te bakken en je wilt dit toch eten? Met dit recept bak je de perfecte apfelstrudel gewoon zelf!

BBQ Recept Rosbief met koffie cacao rub

Rosbief met Koffie Cacao Rub

Een tijdje terug kwam ik ergens een gerecht tegen met een rub op basis van koffie en cacao. In eerste instantie klonk me dat een beetje gek in de oren, maar ik was toch ook wel benieuwd naar de smaak. Ik ben zelf niet zo’n koffiedrinker en wist dan ook niet wat ik moest verwachten, maar de rub, bestaande uit koffie, cacao, paprika, chili, basterdsuiker, peper en zout, is echt te gek! Zeker als je hem gebruikt op een mooi stuk rosbief. Proberen dus!

Fricandeau met rozemarijn van de BBQ

Fricandeau met Rozemarijn

Wil je een mooi stuk vlees bereiden op de BBQ, dat je vervolgens aan tafel aan kunt snijden? Maar wil je niet de hele dag in de weer zijn en met veel ingrediënten aan de slag? Dan is deze fricandeau met rozemarijn iets voor jou! Het aantal ingrediënten is klein, de bereiding relatief eenvoudig en toch heb je een mooi stuk vlees dat je aan tafel in dunne plakken snijdt voor je gasten. Heerlijk toch?  

BBQ bijgerecht: tian

Tian Provençal

Of je nou voor een klassieke of een vegetarische BBQ gaat, groenten mogen eigenlijk niet ontbreken. Zeker als je van je BBQ een volwaardige maaltijd wilt maken, horen ze er bij. En met een beetje voorbereiding kun je van een groente gerecht ook nog eens een verrassend en mooi gerecht maken. Dat bewijst deze Provençaalse Tian wel. Laat je niet afschrikken door de laagjes groenten. Het lijkt veel werk, maar het is makkelijker dan je denkt!

Kaasfondue van de BBQ

Kaasfondue van de BBQ

Eén van de lekkerste dingen die er is, is gesmolten kaas! Ik houd sowieso al wel van kaas, maar gesmolten heeft het nog net iets extra’s! Dit voorgerecht is er dan ook één die ik graag maak! Deze kaasfondue van camembert is trouwens niet alleen heel erg lekker, het staat ook nog eens zo op tafel en vergt weinig voorbereiding. Top toch?