gegrilde eendenborst uitgelicht

Gegrilde Eendenborst

Gegrilde eendenborst is een stukje wild waar veel mensen van houden, maar waar ze op de één of andere manier thuis niet zo snel aan durven te beginnen. Onterecht, want eendenborstfilet is erg makkelijk te bereiden. Het belangrijkste is dat je de kerntemperatuur goed in de gaten houdt. Verder kan een kind de was doen! Hier onder vind je mijn recept voor eendenborst van de BBQ.

gegrilde eendenborst recept
Recept afdrukken Pin recept Deel op Facebook
4.86 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten:

Overige Benodigdheden:

Instructies

 • Haal ruim van te voren de eendenborstfilets uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
 • Steek vervolgens de BBQ aan en ga voor een combinatie van directe en indirecte hitte. De temperatuur die je aanhoudt is ongeveer 200 graden.
 • Haal de eendenborstfilets nu uit de verpakking en dep ze droog met keukenpapier. Snijd loshangende stukjes vlees en vet weg, maar laat de vetlaag verder zitten. Snijd de vetlaag van de eendenborst nooit weg, want de bereiding wordt dan veel moeilijker en het vet geeft de filets veel smaak. Neem nu een scherp mes en snijd de vetlaag van de filets met een scherp mes kruislings in tot het vlees. Probeer hierbij niet in het vlees te snijden.
 • Bestrooi de vleeskant van de eendenborstfilets nu met versgemalen zwarte peper en grof zeezout en laat de filets nog even rustig liggen tot de BBQ op temperatuur is.
 • Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de eendenborstfilets met de vleeskant op het directe deel, boven de hete kolen, op het grillrooster. Gril de eendenborstfilets 2 minuutjes en draai ze vervolgens om, zodat ze met de vetkant op het rooster komen te liggen. Grill de filets nu nog 3 minuutjes en let er hierbij op dat de filets niet te veel verbranden door het vet dat voor vlammen zal zorgen. Haal indien nodig de filets even weg van de hete kolen om ze daarna weer terug te leggen.
 • Na 3 minuten mogen de eendenborstfilets verplaatst worden naar het indirecte deel van het grillrooster. Sluit de BBQ met de deksel. De eendenborstfilets mogen nu rustig doorgaren tot ze een kerntemperatuur van 52 graden hebben bereikt. Houd dit in de gaten door je kernthermometer te gebruiken.
 • Is de kerntemperatuur van 52 graden bereikt? Dan mogen de eendenborstfilets van de BBQ. Leg ze op een bord en laat ze 5 tot 10 minuutjes rusten. Snijd de eendenborstfilets daarna in dunne plakken en serveer dit direct. Eet smakelijk!

Notities

Tip: Eendenborst van de BBQ is zonder poespas al erg lekker. Wil je toch iets meer doen? Voeg dan een klein beetje rookhout toe aan je brandende kolen of ga bijvoorbeeld voor lekker Aziatische Pita’s met Eendenborst van de BBQ.
BBQ Junkie maakt gebruik van affiliate links in recepten en blogs. Door op één van deze links te klikken kom je bijvoorbeeld terecht bij Bol.com, Vanbeekumspecerijen.nl of Amazon. Als je vervolgens iets bij één van deze webwinkels koopt, ontvang ik daar commissie over, zonder dat jij extra betaalt. Zo steun je BBQ Junkie simpel tijdens het online shoppen!

2 reacties

 1. Goedemorgen,

  Ik wil dit met kerst gaan maken.
  Nou ik wil ze overdag al maken, om ze vervolgens op te warmen in de oven.
  Op hoeveel graden en hoelang zou dit moeten?

  Alvast bedankt en fijne dagen.

  Groeten,

  Cass

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *