pastinaak friet uitgelicht

Pastinaak Friet

Zo in het najaar is het weer tijd voor alle winterse groenten. Vaak knollen, hardere wortels en andere groenten die het ook goed doen op de BBQ! Ik ging deze keer met de pastinaak aan de slag en ging voor frietjes. En dat kan ik je aanraden, want dit is lekker! Ze worden knapperig en smaken heerlijk. Zeker eens proberen dus, want het is ook nog eens een super simpel recept.

Een speciaal bijgerecht serveren? Ga voor deze pastinaak frietjes!

Bijgerecht

4 personen

45 minuten

Ingrediënten

- 4 Pastinaken
- 2 eetlepels Olijfolie
- Versgemalen Zwarte Peper
- Grof Zeezout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– BBQ bestendige schaal
– Bakpapier

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van 200 graden.

Schil de pastinaken met een dunschiller en was ze. Snijd er vervolgens frietjes die ongeveer 0,5 cm dik zijn. Probeer ze qua lengte een beetje gelijk te houden, al is dit soms lastig door de vorm van de pastinaak.

Doe de frieten in een kom en doe hier de olijfolie, flink wat zwarte peper en wat grof zeezout bij en schep alles om tot alle frietjes in aanraking zijn geweest met de olie.

Neem de BBQ bestendige schaal en bedek de bodem met bakpapier. Leg hier de pastinaak frieten op en verdeel ze over de bodem.

Is de BBQ op temperatuur? Zet dan de schaal op de BBQ en sluit deze met de deksel. Bak de frietjes ongeveer 30 minuten. Schep de frieten om de 10 minuten even om en heb je het idee dat ze te bruin worden, haal ze dan eerder van de BBQ!

Je kunt de pastinaak frietjes serveren met mayonaise, maar ook zonder zijn ze al erg lekker. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *