Chocolade Vlechtbrood

Noem het een toetje of bak hem voor bij de koffie. Dat dit chocolade vlechtbrood zal smaken is iets dat zeker is. En dat met een ingrediëntenlijst waar welgeteld 2 ingrediënten op pronken: croissantdeeg en hazelnootpasta. Voel je trouwens vrij om hier nog mee te spelen om van dit brood je eigen versie te maken. Daar leent dit recept zich prima voor. Zo kun je jouw eigen favoriet pasta gebruiken of bijvoorbeeld noten verkruimelen en deze samen met de hazelnootpasta als vulling gebruiken. Laat je fantasie de vrije loop en […]

Franse Appeltaart

Hoewel de BBQ hier vaker aan gaat voor gerechten met vlees kun je jouw BBQ ook gebruiken om bijvoorbeeld taarten te bakken. Ik deelde al eens recepten van diverse skillet brownies (de Oreo Brownie is enorm populair) en crumbles en dit keer ging ik voor een appeltaart van de BBQ! Ik koos daarbij voor een Franse appeltaart, waarvan ik een recept tegenkwam op de website van Rutger Bakt. Weer eens wat anders dan de doorsnee appeltaart en het ziet er naar mijn mening een stuk mooier uit (of ligt dat […]

Ribeye Roast

Waar ik grotere steaks met regelmaat middels de reverse sear methode bereid, was ik ook wel eens benieuwd naar het resultaat van een ribeye roast die je niet in steaks snijdt, maar in zijn geheel langzaam gaart (en rookt) tot een mooie kerntemperatuur, maar vervolgens niet afgrilt. Dus ging ik met een mooie Black Angus Ribeye Roast van The Butchery aan de slag, voorzag de buitenkant van een mooie laag zout, peper en knoflook granulaat en gaarde de ribeye roast in ongeveer 2 uur tot een prachtig eindresultaat. Het vlees […]

Kalfsentrecote Tonnato

De Vitello Tonnato kennen we allemaal wel. Een klassiek recept van dungesneden kalfsvlees, geserveerd met een heerlijke tonijn mayonaise. Soms geserveerd als broodje. Uiteraard kun je een vitello tonnato op de BBQ bereiden door een mooi stuk kalfsvlees te garen en terug te koelen, om het vervolgens dun te snijden. Maar als je wat minder de tijd hebt zijn deze kalfsentrecotes tonnato een aanrader! Nog steeds de mooie combinatie van kalfsvlees en tonijn mayonaise, maar dan in een BBQ jasje.

Varkenshaas Pistachekorst

Varkenshaas in Pistachekorst

Soms heb je van die etentjes dat je iets speciaals op tafel wil zetten. Het kerstdiner is er één, maar ook op bijvoorbeeld mijn verjaardag wil ik iets moois serveren. Voor die etentjes is deze varkenshaas in pistachekorst een aanrader. Want hoewel de voorbereiding én bereiding van dit gerecht vrij eenvoudig zijn, ziet dit gerecht er luxe uit en smaakt het bovenal erg lekker. Je kunt de varkenshaas in pistachekorst eventueel ook nog serveren met de mosterdsaus uit dit recept, al is dit gerecht zonder de saus ook al erg […]

Kerst Borrelbrood van de BBQ

Kerstborrelbrood

Eerder maakte ik al eens een heerlijk plukbrood, dat perfect bij een avondje borrelen past. Dit keer ging ik voor een kerstvariant, perfect voor op de kerstborrel! Zo’n borrelbrood, of plukbrood, is eigenlijk doodeenvoudig. Je snijdt het brood in, vult het met wat heerlijke ingrediënten (waaronder een goed smeltende kaas) en gaart het brood indirect op de BBQ tot de kaas mooi gesmolten is. Voor deze kerst variant ging ik voor cranberry compote, brie en cranberries om het brood mee te vullen. Heerlijk!

Flespompoen Rollade

Als je rollade zegt, dan denk je al snel aan vlees. Ik ging echter met een flespompoen aan de gang en maakte hier een ‘rollade’ van. Je kunt het ook zien als gevulde flespompoen, maar omdat je de 2 helften met slagerstouw weer opbindt tot een gevuld geheel vind ik het leuker om dit gerecht om te dopen tot een rollade van flespompoen. De rollade wordt gevuld met ui, knoflook, spinazie, champignons en kastanjes en is heerlijk als bijgerecht, óf als hoofdgerecht voor de vegetarische BBQ’ers onder ons!

Porchetta

De Porchetta is zo’n BBQ klassieker die al een tijdje op de to-do lijst stond om een recept voor te schrijven. Deze Italiaanse rollade wordt gemaakt van buikspek met zwoerd en gevuld met verschillende kruiden en specerijen. Het is de truc om het zwoerd van de Porchetta mooi krokant te krijgen en bij een eerdere poging een paar jaar terug was ik daar nog niet erg tevreden over. Dit keer ging het een stuk beter, met een heerlijke rollade als eindresultaat. Zeker een aanrader om eens te proberen dus!

Wild Zwijn Rollade

Kerst en rollades gaan hand in hand. Als je met de plannen voor het kerstdiner mee bezig bent komt de rollade dan ook altijd als optie voorbij. Helemaal niet gek, want een rollade bereiden en aan tafel trancheren past natuurlijk erg goed bij een kerstdiner met familie of vrienden. Maar alleen met de keuze voor een rollade ben je er nog niet, want wat voor rollade gaat het worden? Ik maakte al diverse rollades op de BBQ, waaronder een procureur rollade en een bavette rollade. Dit keer ging ik voor […]

Hasselback Flespompoen

Als we aan in het oog springende BBQ gerechten denken komen we al gauw uit bij de grote roasts en steaks of rollades die mooi gegrild en aangesneden zijn. Is ook erg lekker natuurlijk, maar ook met een vegetarisch gerecht kun je indruk maken! Bekijk deze hasselback flespompoen bijvoorbeeld eens. Een plaatje om te zien en ook nog eens erg lekker. En dat terwijl de voorbereiding en bereiding verre van ingewikkeld zijn. Klinkt als een perfect bijgerecht toch?

Bavette Rollade

Bavette van de BBQ is altijd een goed idee. In een eerder recept legde ik al uit hoe je een bavette op de BBQ bereidt. In dit recept gaan we ook met een lekkere bavette aan de gang, maar maken we er een bavette rollade van. Die vullen we met heerlijke ingrediënten, waarna we hem eerst rustig garen en vervolgens nog even afgrillen. Dan nog een paar minuutjes geduld om de rollade van bavette te laten rusten, om hem vervolgens in mooi plakken te snijden en te serveren. En wat […]

Appelflappen van de BBQ

Appelflappen

Als je mijn blog al een tijdje volgt weet je dat je op de BBQ veel meer kunt bereiden dan alleen een stukje vlees. Hele maaltijden behoren tot de mogelijkheden, maar ook een heerlijke versnapering voor bij de koffie of thee is een optie. Soms krijg ik dan wel de vraag of je gerecht dan niet naar rook smaakt, maar dat hoeft helemaal niet. Gebruik je een goede houtskoolsoort, dan brandt deze neutraal. Dat betekent dat je houtskool geen rook en daarmee geur en smaak afgeeft. De appelflappen uit dit […]