Als je familie of vrienden hebt uitgenodigd om te komen BBQ’en ben je over het algemeen nog niet gestart met je hoofdgerecht wanneer iedereen arriveert. Ik vind het daarom altijd wel leuk om een voorgerechtje te serveren. En dan het liefst iets van de BBQ waarmee ik indruk maak. Deze gebakken camembert met bramen en pecannoten is zo’n indrukwekkend voorgerecht, terwijl het eigenlijk een heel simpel gerecht is. Lekker broodje erbij en aan tafel opensnijden, zodat iedereen de gesmolten kaas eruit ziet lopen! Heerlijk toch?
Archieven
Groente Strudel
Als je mijn recepten vaker leest zul je wel weten dat ik van een avondje BBQ’en altijd een volledige maaltijd probeer te maken. Bijgerechten horen daar dus bij en ook in de dagelijkse behoefte aan groenten probeer ik te voorzien. Met deze groente strudel is dat aardig gelukt moet ik zeggen. Helemaal niet moeilijk om te maken trouwens. Maar ziet er wel heel mooi uit op tafel en smaakt ook nog eens te gek! Het proberen waard dus.
Hertenbiefstuk met Rode Uien Marmelade
Nu het najaar op volle gang is, is er ook weer volop wild te verkrijgen. Tijd dus om iets moois te doen met hert. Ik ging deze keer voor een heerlijke hertenbiefstuk en serveerde hem met een rode uien marmelade. Echt een aanrader voor dit najaar! Kan prima tijdens een winter barbecue of met Kerst. Klinkt dat niet als muziek in de oren? BBQ’en met Kerst?
Groente Rozen
Soms heb je van die gerechten die je langs ziet komen en die je gelijk ook een keer zelf wilt proberen. Deze groente rozen vielen onder die categorie. Hoewel ze er misschien wel te mooi uitzien om op te eten kan ik je garanderen dat je dit toch gaat willen, want ze zijn ook nog eens heerlijk. Dit bladerdeeghapje van de BBQ is dan ook ideaal als voorgerecht of als bijgerecht! Ze zijn overigens makkelijker te maken dan ze er uit zien, dus dit durf je wel aan!
Varkenshaas in Bacon
Als ik gasten heb en de BBQ gaat aan, dan vind ik het altijd het leukst om een groot stuk vlees te bereiden, dat ik dan aan tafel aansnijd. Soms heb je alleen niet zoveel tijd om low and slow te gaan of wil je redelijk snel iets op tafel zetten. Met dit recept voor varkenshaas in bacon zit je dan goed. Weinig voorbereidingen en tussendoor de tijd om wat bijgerechten klaar te maken. En die Bacon Weave is ook een aanrader!
Ratatouille van de BBQ
Ratatouille. We kennen het gerecht hoogstwaarschijnlijk wel van de gelijknamige animatiefilm met daarin een rat als sterrenkok. Een prachtig gerecht, dat ik laatst ook gewoon op de BBQ heb weten te maken. Indirect, in een gietijzeren pan. Het snijdwerk kost even wat tijd en ook het opmaken van de pan vergt wat discipline, maar als je dit vervolgens van de BBQ haalt en in zijn geheel onder de neus van je eters schuift, zul je voor altijd hun BBQ held zijn. Beloofd!
Rosbief van de BBQ
Op mijn kamado van The Bastard wil ik natuurlijk met regelmaat low&slow BBQ’en. Vaak maak ik typische low and slow BBQ recepten, zoals spareribs en pulled pork. Soms probeer ik echter iets totaal anders en ga ik voor de minder bekende weg. Laatst maakte ik bijvoorbeeld deze lekker kruidige rosbief. Langzaam gegaard en heerlijk van smaak!
Asperges in Rauwe Ham
Een bijgerecht dat niet veel tijd kost, kan toch enorm veel smaak bevatten. Ik maakte rolletjes van groene aspergetips, met rauwe ham. Beetje grof zeezout, vastzetten met een prikkertje en je bent er. Dan kun je de rest van de tijd steken in een mooi stuk vlees of een ander recept wat meer tijd kost!
Dutch Oven Brood
Er is niets lekkerder dan vers gebakken brood! En dan bedoel ik natuurlijk niet het afbakken van een stokbrood uit de supermarkt. Ik bedoel het zelf maken van een brood. Onlangs kwam ik een filmpje tegen, waarbij een brood werd gebakken in een Dutch Oven. Een gietijzeren pan met deksel, die op de BBQ kan. Dat moest ik natuurlijk ook eens proberen. En ik kan je zeggen: Dit wil jij ook proberen! Dit is namelijk echt te gek! Het kost redelijk wat tijd, door het rijzen, maar de smaak en […]
Gebakken Brie
Bij de BBQ wordt vaak flink wat stokbrood weg gegeten. Zonde, zou je kunnen zeggen, want zo zit je sneller vol en kun je dus minder genieten van heerlijk vlees en andere BBQ gerechten. Wil je toch een broodje serveren? Doe het dan als voorgerecht en maak er iets speciaals van. Ik maakte dit pannetje met een gebakken brie, met pistachenoten, walnoten en vijgen. Een lekker stokbroodje er bij en je hebt een heerlijk voorgerecht!
Mozzarella Skillet Brood
Een tijdje terug kocht ik een gietijzeren skillet bij Bol.com. Leek me wel handig voor op de BBQ. Zaken opwarmen, aardappeltjes bakken, ik had een toetjesrecept waarbij ik er één nodig had en ik had nog wel meer ideeën voor deze pannetjes. Toen kwam ik ook al eens een breekbrood tegen dat je eenvoudig in zo’n pan kunt maken. Dat moest ik dus ook proberen. Het werd er één gevuld met mozzarella. En laten we eerlijk zijn. Dit wil je!
Rode Uien Tarte Tatin
Weer een keer een mooi bijgerecht van de BBQ. Of een voorgerecht. Dat kan ook. Een tarte tatin met rode ui. Je hebt er wel een gietijzeren pan voor op de BBQ voor nodig, maar daar kun je zo veel mee. Aardappeltjes bakken, desserts maken en dus ook een tarte tatin op de BBQ bereiden. Prachtig toch? Wij aten de tarte tatin als bijgerecht met 4 personen, maar met 6 moet ook prima kunnen, want we zaten bomvol na het eten!