gehaktbrood uitgelicht

Gehaktbrood van de BBQ

Een gerecht maken dat niet veel tijd en moeite kost, maar dat er wel mooi uit ziet op tafel? Ga dan voor een gehaktbrood! Het is in de basis een simpel gerecht, dat je op allerlei manieren kunt maken. Ik maakte hier een basic variant met spinazie en prosciutto, maar je kunt met een gehaktbrood je eigen favoriet creëren. Ga dus aan de slag en laat me vooral weten wat jouw favoriete gehaktbrood is!

ham van het spit uitgelicht

Ham van het Spit

Eerder dit jaar ontving ik van Weber hun Limited Edition Master-Touch en daarbij een aantal accessoires. In een vorig recept ging ik al aan de slag met de Dutch Oven en deze keer was de rotisserie aan de beurt! Ik ging voor een gerookte ham van het spit, geglaceerd met een mengsel van abrikozenjam, honing en mosterd. Een mooi recept, dat het ook goed zal doen tijdens de Kerst. Ik maakte ook een recept video voor dit recept. Die vind je hier onder ook! Daarnaast heb ik hier het recept […]

apple crumble uitgelicht

Apple Crumble van de BBQ

Het werd weer tijd voor een toetje van de BBQ, want daar heb ik de laatste tijd weinig recepten van toegevoegd. Deze keer een recept met ingrediënten die ik eigenlijk altijd wel in huis heb, want we gaan voor de Apple Crumble. Gebakken in de skillet en heerlijk om warm te serveren, samen met een bolletje vanille ijs en slagroom. Klinkt dat niet goed?  

kerstboom breekbrood uitgelicht

Kerstboom Breekbrood

Het is ieder jaar weer een vraagstuk voor velen: Wat gaan we met Kerst doen dit jaar? De laatste jaren zie je al veel vaker de Kerst BBQ voorbij komen en wat mij betreft gaat de BBQ bij iedereen aan met Kerst. Een mooi stuk vlees bereiden op de BBQ, wat mooie bijgerechten. En natuurlijk een leuk voorgerechtje. Wil je je gasten alvast iets voorschotelen? Dan is dit Kerstboom Breekbrood een goed idee! Wat tapenades en kruidenboter er bij en iedereen kan alvast iets eten!

mini beef wellingtons uitgelicht

Mini Beef Wellingtons

Waar de Winter BBQ al aardig terrein wint, is het wat mij betreft tijd om ook aan de Kerst BBQ te denken. Je kunt op de BBQ namelijk genoeg feestelijke gerechten bereiden en de BBQ inrichten als oven. Je kunt er grote braadstukken op bereiden en langzaam garen. In dit recept ga ik voor een Kerst Klassieker, maar dan in het klein. Deze Mini Beef Wellingtons zijn makkelijk, het bereiden kost niet heel veel tijd, maar het ziet er prachtig uit op je bord. Ideaal voor de Kerst dus!

gebakken camembert met bramen uitgelicht

Gebakken Camembert met Bramen

Als je familie of vrienden hebt uitgenodigd om te komen BBQ’en ben je over het algemeen nog niet gestart met je hoofdgerecht wanneer iedereen arriveert. Ik vind het daarom altijd wel leuk om een voorgerechtje te serveren. En dan het liefst iets van de BBQ waarmee ik indruk maak. Deze gebakken camembert met bramen en pecannoten is zo’n indrukwekkend voorgerecht, terwijl het eigenlijk een heel simpel gerecht is. Lekker broodje erbij en aan tafel opensnijden, zodat iedereen de gesmolten kaas eruit ziet lopen! Heerlijk toch?

Groente Strudel

Groente Strudel

Als je mijn recepten vaker leest zul je wel weten dat ik van een avondje BBQ’en altijd een volledige maaltijd probeer te maken. Bijgerechten horen daar dus bij en ook in de dagelijkse behoefte aan groenten probeer ik te voorzien. Met deze groente strudel is dat aardig gelukt moet ik zeggen. Helemaal niet moeilijk om te maken trouwens. Maar ziet er wel heel mooi uit op tafel en smaakt ook nog eens te gek! Het proberen waard dus.

hertenbiefstuk rode uien marmelade uitgelicht

Hertenbiefstuk met Rode Uien Marmelade

Nu het najaar op volle gang is, is er ook weer volop wild te verkrijgen. Tijd dus om iets moois te doen met hert. Ik ging deze keer voor een heerlijke hertenbiefstuk en serveerde hem met een rode uien marmelade. Echt een aanrader voor dit najaar! Kan prima tijdens een winter barbecue of met Kerst. Klinkt dat niet als muziek in de oren? BBQ’en met Kerst?

groente rozen uitgelicht

Groente Rozen

Soms heb je van die gerechten die je langs ziet komen en die je gelijk ook een keer zelf wilt proberen. Deze groente rozen vielen onder die categorie. Hoewel ze er misschien wel te mooi uitzien om op te eten kan ik je garanderen dat je dit toch gaat willen, want ze zijn ook nog eens heerlijk. Dit bladerdeeghapje van de BBQ is dan ook ideaal als voorgerecht of als bijgerecht! Ze zijn overigens makkelijker te maken dan ze er uit zien, dus dit durf je wel aan!

varkenshaas in bacon uitgelicht

Varkenshaas in Bacon

Als ik gasten heb en de BBQ gaat aan, dan vind ik het altijd het leukst om een groot stuk vlees te bereiden, dat ik dan aan tafel aansnijd. Soms heb je alleen niet zoveel tijd om low and slow te gaan of wil je redelijk snel iets op tafel zetten. Met dit recept voor varkenshaas in bacon zit je dan goed. Weinig voorbereidingen en tussendoor de tijd om wat bijgerechten klaar te maken. En die Bacon Weave is ook een aanrader!

Ratatouille Skillet van de BBQ

Ratatouille van de BBQ

Ratatouille. We kennen het gerecht hoogstwaarschijnlijk wel van de gelijknamige animatiefilm met daarin een rat als sterrenkok. Een prachtig gerecht, dat ik laatst ook gewoon op de BBQ heb weten te maken. Indirect, in een gietijzeren pan. Het snijdwerk kost even wat tijd en ook het opmaken van de pan vergt wat discipline, maar als je dit vervolgens van de BBQ haalt en in zijn geheel onder de neus van je eters schuift, zul je voor altijd hun BBQ held zijn. Beloofd!

rosbief uitgelicht

Rosbief van de BBQ

Op mijn kamado van The Bastard wil ik natuurlijk met regelmaat low&slow BBQ’en. Vaak maak ik typische low and slow BBQ recepten, zoals spareribs en pulled pork. Soms probeer ik echter iets totaal anders en ga ik voor de minder bekende weg. Laatst maakte ik bijvoorbeeld deze lekker kruidige rosbief. Langzaam gegaard en heerlijk van smaak!