pigs in a pie uitgelicht 1

Pigs in a Pie

Toen ik nog klein was, waren knakworstjes in bladerdeeg het helemaal. En ook nu nog is het gerecht populair onder kinderen (stiekem ook bij mij). Dus waarom dan geen knakworsten in bladerdeeg van de BBQ? Maakte ik eerder al rechttoe rechtaan pigs in a blanket, ging ik nu voor een heuse knakworstjes-in-bladerdeeg-taart. Het is leuk als voorgerecht, maar bovenal een BBQ gerecht dat kinderen gegarandeerd lekker zullen vinden. Zet hem dus maar op de to-do lijst!

Stiekem ook fan van knakworstjes in bladerdeeg? Ga dan voor deze pigs in a pie!
Stiekem ook fan van knakworstjes in bladerdeeg? Ga dan voor deze pigs in a pie!

Voorgerecht/Snack

4-6 personen

40 minuten

Ingrediënten

– 30 Cocktailworstjes (1 blik)
– 10 plakjes Bladerdeeg
– 1 Ei
– 1 eetlepel Olijfolie

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Skillet (ø 21 cm)
Bakkwast

Bereiding

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat de plakjes ontdooien. Laat de cocktailworstjes uitlekken. Vet de skillet in met de olijfolie.

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 220 graden.

Is het bladerdeeg ontdooid? Snijd de plakken dan in 3 gelijke repen. Neem vervolgens de cocktailworstjes en wikkel ieder worstje in een reep bladerdeeg. Zet de worstjes vervolgens rechtop in de skillet, tot deze vol is. Druk ze daarbij niet te strak tegen elkaar aan, want het bladerdeeg moet ook nog een beetje uit kunnen zetten. Ik had ongeveer 30 worstjes in een pan met een diameter van 21 cm.

Is de BBQ op temperatuur? Neem dan een klein kommetje en roer daarin het ei los. Bestrijk de worstjes in bladerdeeg met het ei en zet daarna de skillet op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel.

Bak de knakworstjes-in-bladerdeeg-taart 15 minuten en bestrijk hem dan nog eens met ei. Bak vervolgens nog ongeveer een minuut of 10 en haal dan de skillet weer van de BBQ. Leg een serveerplank op de skillet en draai hem vervolgens om, zodat de knakworsten in bladerdeeg er uit komen.

Draai de knakworstjes-in-bladerdeeg-taart om op de serveerplank en laat hem een paar minuten rusten, voordat je hem serveert. Eet smakelijk!

Stiekem ook fan van knakworstjes in bladerdeeg? Ga dan voor deze pigs in a pie!
Stiekem ook fan van knakworstjes in bladerdeeg? Ga dan voor deze pigs in a pie!

2 reacties

 1. De onderkant blijft nogal plakken bij mij, terwijl ik er wel olie onder gedaan heb en indirect klaar gemaakt heb. Heb ik dat toch ergens iets fout gedaan?
  Desondanks hebben de kinderen er heerlijk van gegeten!

  • Het kan zijn dat de bodem van je pan wat droog was. De olie die je dan gebruikt om in te vetten trekt dan grotendeels in je gietijzer en dan bakt de boel toch een beetje vast.

   Wat je altijd kunt doen is een cirkel bakpapier knippen en die in de pan leggen, dan heb je het probleem van plakken in ieder geval niet.

   Wel goed om te horen dat ze toch gesmuld hebben! Ik ben er zelf stiekem ook fan van hoor 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *