gevulde appels in bladerdeeg uitgelicht

Gevulde Appels in Bladerdeeg

Het is weer eens tijd voor een toetje van de BBQ! Een lekkere avond BBQ moet je ten slotte afsluiten met een dessert. Vandaag een toetje voor de liefhebbers van appeltaart: gevulde appels in bladerdeeg. Gebakken op de pizzasteen, dus je kunt er wel een aantal tegelijk kwijt op de BBQ. Heerlijk met wat ijs en een lekkere dot slagroom!

Op zoek naar een lekker dessert van de BBQ? Deze gevulde appels in bladerdeeg kan ik je aanraden!
Op zoek naar een lekker dessert van de BBQ? Deze gevulde appels in bladerdeeg kan ik je aanraden!

Dessert

2 personen

30 minuten

Ingrediënten

– 2 Grote Elstar Appels
– 4 plakjes Bladerdeeg
– 3 eetlepels Rozijnen
– 3 eetlepels Suiker
– 1 eetlepel Citroensap
– 1 eetlepel Roomboter
– 1 theelepel Kaneel
– 1 Ei

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
Pizzasteen
– Appelboor
– Deegroller
Bakkwast

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte, het gebruik van de pizzasteen en een temperatuur van ongeveer 200 graden. Leg de pizzasteen niet gelijk op de BBQ, maar doe dit 10 minuten voordat je de appels op de BBQ gaat leggen. Zo wordt de steen niet te heet.

Neem nu een mengkom en doe hierin de rozijnen, 2 eetlepels suiker, het citroensap, de boter en de kaneel. Meng goed door elkaar en zet aan de kant.

Was nu de appels en verwijder daarna de klokhuizen met de appelboor. Vul de appels met het mengsel dat je zojuist gemaakt hebt.

Neem nu 2 van de plakken bladerdeeg en leg deze op je werkblad. Leg op iedere plak nog een plak bladerdeeg en rol de stapel vervolgens met de deegroller weer tot ongeveer de dikte van 1 plak bladerdeeg. Je hebt nu dus 2 grotere plakken bladerdeeg.

Zet op iedere plak bladerdeeg nu een gevulde appel en pak deze vervolgens in met het bladerdeeg. Keer de appels daarna om, zodat de naden aan de onderkant zitten.

Is de BBQ op temperatuur en is de pizzasteen een beetje voorverwarmd? Klop dan het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bestrooi iedere appel in bladerdeeg nog met een beetje suiker en zet ze daarna op de pizzasteen. Sluit de BBQ met de deksel en bak de gevulde appels in bladerdeeg nu 20 tot 25 minuten. Het bladerdeeg moet goudbruin worden en er knapperig uit zien.

Zijn de gevulde appels klaar? Haal ze dan van de BBQ en serveer ze direct. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een bolletje ijs (vanille en kaneel zijn lekker) en wat slagroom. Eet smakelijk!

4 reacties

  1. Als je de pizzasteen op het rooster legt dan heb je toch al indirecte warmte of moet je op het rooster eerst nog iets anders leggen als je een bbq hebt met maar één brander?
    Denk bijvoorbeeld aan de Q 1200 van Weber.

    mvrgr,
    Henk-Jan Kroeze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *