Barbecue Recept: Appel Rozen van de BBQ

Appel Rozen

Als ik de BBQ aan steek en we hebben gasten te eten, dan is de avond niet compleet zonder toetje. En dat toetje moet logischerwijs van de BBQ komen. Of in ieder geval een onderdeel ervan. Een tijd terug maakte ik deze appel rozen, gebakken in een muffin vorm op de BBQ. Het is een makkelijk recept dat zo klaar is, maar de rozen zien er uit alsof het een hoop werk kost ze te maken. Je moet dus niet vertellen dat dat helemaal niet het geval is!

Op zoek naar een lekker toetje van de BBQ? Ga voor deze appel rozen!

Dessert

5 personen

35 minuten

Ingrediënten

– 1 rol Vers Bladerdeeg
– 3 Appels
– 1 eetlepel Suiker
– 1 theelepel Kaneel
– 1 Ei
– 2 eetlepels Zonnebloemolie
– Poedersuiker

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel
– Kaasschaaf
Muffinvorm
– Bakkwast

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Neem nu de appels en was ze. Snijd in vier parten en verwijder het klokhuis. Laat de schil zitten. Neem nu de kaas schaaf en snijd hiermee dunne plakken appel van de parten.

Rol vervolgens het verse bladerdeeg uit en leg het op je werkblad. Snijd het over de lengte in vijf gelijke banen. Meng in een kommetje de suiker met de kaneel en vet de muffinvorm in met de zonnebloemolie

Neem nu één van de banen balderdeeg en beleg deze, over de lengte, dakpansgewijs met plakjes appel, waarbij je de kant met de schil gelijk houdt met de bovenkant van het bladerdeeg. De onderste helft van het bladerdeeg blijft vrij van appel.

Bestrooi de appel nu met wat van de kaneelsuiker en vouw het vrijgelaten deel van het bladerdeeg vervolgens om, zodat de plakjes appel tussen het bladerdeeg zitten.

Rol de dubbelgevouwen strook bladerdeeg, met daar tussenin de plakjes appel op. Heb je het deeg helemaal opgerold? Doe de appel roos dan in de muffinvorm en herhaal bovenstaande met de rest van de stroken deeg.

Helemaal klaar met rollen? Roer dan het ei los en bestrijk alle bovenkanten van de appel rozen met wat ei. Ondertussen zal de BBQ op temperatuur zijn en is het tijd om de muffinvorm op de BBQ te zetten.

Sluit de BBQ met de deksel en bak de appelrozen in ongeveer 15 minuten gaar. Haal de muffinvorm vervolgens van de BBQ en laat de rozen een paar minuutjes afkoelen. Aal ze daarna uit de vorm en bestrooi ze met een beetje poedersuiker voor je ze serveert. Wil je er een uitgebreid toetje van maken? Dan kun je de appelrozen ook met wat vanille ijs en slagroom serveren. Eet smakelijk!

4 reacties

    • Hi Steven, als je dat wilt moet je gebruik maken van een siliconen muffinvorm. Die is flexibel en daardoor krijg je ze er makkelijk uit.

      Als je het met een aluminium vorm doet en eerder voorbereidt neem het deeg het vet op waarmee je de vorm invet en krijg je de appel rozen niet fatsoenlijk uit de vorm 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *