Barbecue Recept: Gevulde Bolcourgettes

Gevulde Bolcourgettes

Een maaltijd van de BBQ is niet compleet zonder je dagelijkse portie groenten. En als je dan toch aan het BBQ’en bent, willen we natuurlijk ook groenten van de BBQ! Met dit recept zet je eenvoudig een leuk en lekker bijgerecht op tafel, dat vol met groenten zit. Ideaal dus om te serveren naast een lekker stukje vlees!

Op zoek naar een leuk bijgerecht van de BBQ? Ga voor deze gevulde bolcourgettes!

Bijgerecht

2 personen

25 minuten

Ingrediënten

– 2 Bolcourgettes
– 1 Rode Paprika
– 1 Tomaat
– 2 eetlepels Geroosterde Pijnboompitten
– 6 eetlepels Geraspte Kaas
– Peper & Zout

Overige Benodigdheden

– BBQ met Deksel

Bereiding

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Snijd de bovenkanten van de bolcourgettes en hol de courgettes uit met een lepel. Pas er hierbij op dat je ze niet te ver uit holt.

Bewaar het vruchtvlees van 1 van de bolcourgettes en snijd dit in kleine stukjes. Doe dit in een kom. Snijd nu de tomaat in vieren en ontdoe deze van het vruchtvlees. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Doe dit bij de stukjes courgette.

Snijd ook de paprika in kleine blokjes en voeg ook deze toe aan de kom. Voeg vervolgens de helft van de geraspte kaas, de Italiaanse kruiden en wat peper en zout toe en meng alles door elkaar.

Vul nu de bolcourgettes tot de rand met het mengsel dat je zojuist hebt gemaakt. Strooi er vervolgens de pijnboompitten en de rest van de geraspte kaas over.

Is de BBQ op temperatuur? Zet de gevulde bolcourgettes dan op het rooster en gaar ze een kwartiertje, tot de kaas mooi gesmolten is. Haal ze vervolgens van de BBQ en serveer ze direct. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *