pizza burgers uitgelicht

Pizza Burgers

Het is weer vrijdag en dus tijd voor hamburgers! Deze Burger Friday hebben we echter een speciale, want we gaan op de pizza toer! Ik zag laatst namelijk een video van Pitmaster X, waarin hij Pizza Burgers maakte en dat zag er zó lekker uit! Die moest ik dus ook gaan proberen en ik kan je vertellen: Dit wil je! Ja je kent vast die reclame van die combinatie van de hamburger en pizza die tegenwoordig in het diepvriesvak van de lokale supermarkt ligt. Maar nee, daarmee is dit niet […]

oriental burgers uitgelicht

Oriental Burgers

Je hebt het wellicht al gezien, maar ik ben dus dol op hamburgers met niet alledaagse ingrediënten. Niet dat ik de ‘standaard’ hamburgers niet lekker vind. In tegendeel. Maar ik vind het wel heel leuk om te experimenteren. Deze Burger Friday zijn het daarom Oriental Burgers geworden! Met zelfgemaakte satésaus, gebakken uitjes en pinda’s. En natuurlijk een rood pepertje, want een beetje pit mag niet ontbreken.

bananen chocolade marshmallows uitgelicht

Bananen met Chocolade & Marshmallows

Ben jij een echte zoetekauw? Dan mag een toetje van de BBQ natuurlijk niet ontbreken! Ik heb al vele desserts van de BBQ getoverd, maar af en toe kun je gewoon terugvallen op een klassiek toetje van de BBQ: Bananen met chocolade. Dit keer heb ik echter nog een extraatje toegevoegd in de vorm van marshmallows. Goed je tanden poetsen na het eten hiervan dus!

courgette bootjes uitgelicht

Courgette Bootjes

Vandaag een recept voor een mooi bijgerecht, waarmee je ook je dagelijkse behoefte aan groenten weer binnen krijgt. Of natuurlijk voor de vegetarische BBQ’ers onder ons! Deze courgette bootjes bevatten flink wat groenten en krijgen extra smaak door de feta. De voorbereiding stelt niet zo veel voor en ook op de BBQ hebben ze niet lang nodig. Ideaal bijgerecht dus!   

iberico burgers camembert uitgelicht

Iberico Burgers met Camembert

Uiteraard doen we ook deze vrijdag weer aan Burger Friday! Deze keer een speciale. Want waar ik over het algemeen rundvlees of kip gebruik voor mijn burgers ga ik vandaag voor een hamburger van het Iberico varken. En om het nog specialer te maken, maken we deze burger af met camembert en gegrilde appel. Klinkt dat goed of klinkt dat goed?

aubegine caprese uitgelicht

Aubergine Capreses

Wist jij dat slechts 1 op de 10 Nederlanders wel eens aubergine eet? Ik dus niet en het verbaasde mij enorm dat slechts zo weinig mensen zo’n mooie groente weten te waarderen. De aubergine is niet alleen heel gezond, de groente is in Nederland enorm goed verkrijgbaar en snel te bereiden in allerlei gerechten. Ik maakte deze keer Aubergine Capreses, met 2 soorten aubergines. De gewone en de graffiti aubergine. De laatste is een mooie, paars met witte aubergine die je gerecht echt kleur geeft. Deze aubergine caprese is een […]

fajita burgers uitgelicht

Fajita Burgers

Vandaag gaan we op de Mexicaanse toer op Burger Friday! Ik ben enorm fan van Mexicaans eten en van fajitas in het bijzonder. Die wil ik binnenkort ook eens op de BBQ maken, maar voor nu had ik een hamburger recept nodig! Het werden dus Fajita Burgers, met kipgehakt, crème fraîche, guacamole en natuurlijk gebakken paprika’s en uien. Het resultaat? Een heerlijke kipburger met een Mexicaans tintje!

dutch oven kip uitgelicht

Dutch Oven Kip

Onlangs ontving ik van Cook&Co een mooie Dutch Oven van Petromax en daar ben ik erg blij mee. Een Dutch Oven is namelijk zo divers in gebruik. Ik heb er al brood in gebakken, heb de deksel gebruikt om pannenkoeken in te bakken en dit keer ben ik voor een hele kip uit de Dutch Oven gegaan. Inclusief, aardappeltjes en groenten. Zo heb je in één keer een hele maaltijd gereed. En zeg nou zelf: als je de foto hieronder ziet, wil je dit toch ook een keer maken?   

kalfsburgers gegrilde groenten uitgelicht

Kalfsburgers met Gegrilde Groenten

Het is weer vrijdag en dus eten we weer hamburgers vandaag, want we hebben het niet voor niks tot Burger Friday omgedoopt. Je moet het weekend tenslotte goed starten. Deze keer met kalfsvlees en gegrilde groenten. Een heerlijke combinatie, die wat lichter is dan de hamburgers met cheddar, bacon en BBQ sauzen. Ook op deze burger gaat een saus en kaas, maar ik heb gekozen voor een pesto mayonaise en mozzarella, die ik niet mee laat smelten. Het resultaat? Een hamburger waarbij je ook nog wat van je dagelijks benodigde […]

kaasdip bacon mais uitgelicht

Kaasdip met Bacon & Maïs

Het stokbroodje kruidenboter bij de BBQ, of als voorafje terwijl jij je vlees staat te grillen, kan echt niet meer. Daar moeten we iets leukers mee doen. Ja, ik vind het ook wel leuk om alvast wat te serveren als mijn hoofdgerecht nog in de maak is. Ik ga dan meestal voor een voorgerecht dat ik op de BBQ maak. Deze kaasdip bijvoorbeeld. Ideaal om alvast te serveren met een beetje tortillachips of een broodje. Makkelijk, snel en super lekker! 

bagel burgers uitgelicht

Bagel Burgers

Vandaag voor Burger Friday weer een burger recept dat ik maakte in Amerika, op de camping! Tijdens een rondreis met de auto hebben we een aantal keren gekampeerd en als ik dan zo’n vuurring zie bij onze campingplaats, dan moet er op vuur gekookt worden. In Bryca Canyon werden het deze bagel burgers! Bagels kom je in Amerika overal tegen. Ze zijn sowieso al lekker, maar als je er een hamburger van maakt is het helemaal top natuurlijk! 

tsjechische trdelnik uitgelicht

Tsjechische Trdelník

Vorig jaar was ik een lang weekend in Praag en er was één lekkernij die we letterlijk overal tegenkwamen: Trdelník. Een Tsjechische deegsnack, die gegrild wordt boven hete kolen. In Praag hadden ze hele, automatisch draaiende, rollen met deeg en was het bijna lopende band werk. De Trdelník zelf was, hoe toeristisch ook, echter super lekker en ik kreeg dan ook de opdracht dit thuis ook te proberen. Ik heb gebruik gemaakt van een oude deegroller om het deeg te kunnen garen en dat ging best aardig.