Choripan Snackbrood

Vorig jaar zomer stond het gegrild stokbrood met gehakt op het menu en het recept daarvan werd goed bezocht. Sindsdien maakte ik dit brood ook nog een aantal keer, waarbij ik de laatste keer voor een nieuwe variant ging. Ik had namelijk nog wat chorizo braadworstjes liggen en het leek me wel een goed plan om een soort Choripan versie van dit brood te maken. Dat resulteerde in dit heerlijke Choripan Snackbrood, dat gemakkelijk te bereiden is, er erg lekker uit ziet en ook nog eens zo smaakt! Zet dus […]

Cheesy Potato Stacks

Als je een BBQ Blog hebt en met regelmaat nieuwe recepten wil delen, dan ben je dus ook steeds weer op zoek naar nieuwe ideeën. Voor vlees, maar ook zeker voor bijgerechten. Een volledige maaltijd bereiden op de BBQ is tenslotte erg leuk om te doen. Dit keer een eenvoudig, maar erg lekker aardappelgerecht, dat er ook nog eens leuk uit ziet. Aanrader om eens te serveren bij een mooi stuk vlees!  

Skillet Blondie met Stroopwafel

Er stonden al wat skillet brownie recepten op de website, maar een tegenhanger met witte chocolade, de zogeheten blondie, nog niet. Daar moest dus maar eens verandering in komen, want stiekem ben ik meer fan van witte chocolade! Het werd deze skillet blondie met stroopwafel en die viel erg goed in de smaak hier. Grote kans dus dat dit BBQ dessert vaker zal worden gemaakt!

Gegrilde Maïs & Courgette Salade

Ik weet het, BBQ’en gaat vooral om een mooi stuk vlees of vis tot perfectie garen en de rest is bijzaak. Maar die rest is dus geen bijzaak. Als ik een mooi hoofdgerecht van de BBQ tover, wil ik daar ook een mooi bijgerecht bij. Het liefst ook nog eens van de BBQ. Als het wat lekkerder weer wordt kan ik een salade wel waarderen. En zo’n salade geef je heel eenvoudig een BBQ touch door er wat gegrilde groenten, courgette en maïs in dit geval, aan toe te voegen! […]

Cordon Bleu Rollade

Een klassieker in de pan, maar dan als rollade op de BBQ. Geloof me, deze Cordon Bleu Rollade wil je proberen! Zelf een rollade maken klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. Neem er de tijd voor, zorg eventueel voor een handje hulp bij het knopen van de rollade en dan kan een kind de was doen! Deze cordon bleu rollade zal mensen zeker verrassen, waarbij het gebruik van een lekkere BBQ rub én het vleugje rook deze rollade nog net wat extra’s geven. Aanrader dus!

Kaassoufflé Smashburgers

Een tijd terug kwam ik op het Instagram kanaal van Snackspert een dubbele burger tegen met daartussen een kaassoufflé. Snackspert had deze burger ergens in Amsterdam getest en was enthousiast. En dat werden we hier thuis ook wel van de combinatie hamburger en kaassoufflé. En wat is er dan beter dan die kaassoufflé tussen twee smashburgers te stoppen en je handen vies te maken? Precies, helemaal niks! Het resultaat waren we dan ook erg over te spreken en wat mij betreft mogen deze Kaassoufflé Smashburgers hoog op je to-do lijst!

Blauwe Bessen Crumble

Een toetje van de BBQ maakt voor mij de avond wel compleet. En zo’n toetje hoeft natuurlijk helemaal niet ingewikkeld te zijn. Neem deze crumble met blauwe bessen bijvoorbeeld. Bevroren fruit, wat suiker en een eetlepel maïzena mengen in een skillet. In 5 minuten een kruimeldeeg maken en je bent al klaar om te bakken. En houd je niet van blauwe bessen, dan kun je ook nog voor een apple crumble gaan. Of neem het fruit dat jij lekker vindt. Makkelijk én lekker!

Crispy Smashed Potatoes

Een goed aardappelgerecht van de BBQ hoort wat mij betreft wel bij een complete BBQ maaltijd. En als je je menu een beetje goed slim samenstelt qua bereidingstemperatuur en -tijden kan het ook prima. Deze Crispy Smashed Potatoes zijn denk mijn nieuwe favoriet als het om aardappeltjes gaat. Eerst even koken, dan goed plat drukken en op de BBQ tot ze mooi krokant en goudbruin zijn. Veel beter wordt een aardappelgerecht niet hoor!

Longhaas Saté

Bij het maken van saté gaan we al snel voor kippendijen of kipfilet (niet doen), maar je kunt ook allerlei andere vlees- en vissoorten gebruiken om saté te bereiden. Zo maakte ik bijvoorbeeld al eens saté van kabeljauw en van kipgehakt. Dit keer ging ik echter voor een saté van rundvlees en wel in de vorm van longhaas. Een saté die dus niet heel lang hoeft te garen en prima rosé geserveerd kan worden, maar die ook heerlijk mals en smaakvol is. Zeker een aanrader om deze saté van longhaas […]

Pulled Chicken uit de Dutch Oven

Pulled Chicken behoort voor mij ook wel tot de classics die op menig BBQ feestje van de BBQ komt. Gemakkelijk in een grote hoeveelheid te maken, makkelijk voor te bereiden en heerlijk op een broodje te serveren. Of als topping op je nacho’s, voor pulled chicken kroketten of voor een vulling van je taco’s. Dit keer bereidde ik de pulled chicken in de Dutch Oven, waarbij je misschien nog wel meer pulled chicken kunt bereiden dan wanneer je de kippendijen enkel rookt op de BBQ. In dit recept overigens geen […]

Franse Uien Galette

Heb ik eerder al eens twee galettes met fruit gedeeld die je als dessert kunt serveren, is het nu tijd voor een hartige variant die perfect als voorgerecht kan dienen. Deze Franse uien galette, afgetopt met gruyère, is eenvoudig te maken en smaakt ook nog eens heerlijk! Je bakt de galette op de pizzasteen, waarbij het belangrijk is dat deze niet te heet is als je de galette er op schuift. Leg de pizzasteen dus niet te vroeg op de BBQ, maar doe dit maximaal een minuut of 5 voor […]

Teriyaki Burgers

Jawel ik heb weer een nieuw hamburger recept voor je! En mocht je nou geen voorstander zijn van warme ananas, klik dan snel weg! Een belangrijk onderdeel van deze Teriyak Burger is namelijk een schijf gegrilde ananas. En teriyaki saus natuurlijk! Houd je wel van warme ananas? Dan is deze burger van de BBQ er eentje die je zeker moet proberen, want de combinatie met teriyaki saus is fantastisch!